Premena chalana na dievča
Ahojte. viem, ze asi mnohi ostanete pohorseni, ale ak sa tu najde niekto bez predsudkov.....myslite si, ze by slo chalana zamaskovat tak, ze by vyzeral uplne ako dievca? myslim dako ho tak obliect a namalovat? to malovanie, ked vidite moje foto, myslite si, ze by slo na mne? Prikladam aj fotky, kde som si skusil obliect cosi babske a ak by niekto uprimne poradil, budem rad. Ja sa v tom zatial nevyznam ☹

@san2 ak ta nepochopia kamaratky , tak to nie su tvoje kamaratky a možeš sa na takých ludí vykašlat. No a čo že by ludia o tom vedeli, možno už aj tak tušia.
@sardinka333 no výchova, net, hry... suhlasím. Ale to vplýva na iné veci ako na pohlavnu identitu. Čo sa týka porovnania transsexualov a vozičkarov, tak nedokažem takto z fleku povedať, kto to ma v živote lahšie. Vozičkari trpia rôznymi obmedzeniami, ktoré musia v živote zažívať, telesnými prekážkami, bariérami, ktoré musia prekonávať, určite je to aj psychicka záťaž. u transsexuala často ani nemusíš vedieť, že nejakou poruchou trpí, pretože jeho porucha nieje viditelná, navonok ho nijako neobmedzuje. Pričom vnutorne môžu zažívaať peklo. Navyše ak žiju v rodine, kde sa takéto niečo považuje za uchylku, smrtelný hriech, kvôli ktorému zhorí v pekle... Boja sa to niekomu povedať, lebo sa boja odsudenia od spoločnosti, od rodiny od najbližších. Zatial čo vozičkarovi každý uzna, že za svoj handicap nemôže, transsexual je často nazývaný uchylom, a väčšina ludí sa na nich pozera s dešpektom. No porovnavať čo je horšie je podla mna nemožné. Záleží od daného jedinca s čím je schopný sa skôr zmieriť.
@vejula to je samozrejme vec subjektívna. Aj telesne postihnutí može trpieť, trápiť sa a žiť v rodine kde nema podporu a je ,,na krku,, rodine ktorá sa o neho ešte aj musí starať lebo sami nemožu, nevladzu a zdravie im to nedovoluje. Na 90% su na invalidnom a najsť si partnera je často velmi zložité. Takže v živote to maju ťažšie - čo sa týka možností, práce, cestovania, spoznávania nových ludí...Ale aj medzi nimi sa nájdu silné osobnosti, ktoré dokažu žiť relatívne plnohodnotne. V prvom rade médiá a gay aktivisti robia z tejto skupiny ,,chudáčikov,, a ludí ktorým sa len krivdí a nikto ich nechápe. A pritom ked si medzi nimi tak zistíš že nechápu a neprijímaju sa v provm rade oni SAMI. Často v debatách s nimi chrlia zlosť na spoločnost, ktoru odsudzuju oni sami ako blogerka a aktivistka Fabry - tu som ešte ,,nečitala,, napisat niečo pekné, povzbudivé jednoducho neustale sa len navaža do každého. Šlesinger to isté...furt trpí stihomamom že ich niekto nemá rád, odsudzuje a neviem čo....ked mám ako človek takýto postoj k životu, k iným ludom tak čo sa čuduje? Ako chcu byť pochopení ked sami sa nechápu? Ako chcu byť prijatí, ked sa sami neprijímaju? Ako chcu byť tolerovaní ked sami netoleruju? Je to začarovaní kruh...nenadarmo sa vraví človek sa najprv musí zmeniť sám aby zmenil tých ostatných.
rozdiel medzi telesne postihnutym a transvestitom je ten, že ten telesne postihnutý nemože žiť normálne a nie je domrzačený dobrovoľne, kým transvestita je zdravý človek, ktorý si svoje telo dokaličí sám. Telesne postihnutý nemá možnosť zmeniť situaciu, ale transvestita ma vždy na výber.
sorry nieco som zmeskala??? nie je to web pre mamicky s detmi??alebo buduce mamicky?? alebo proste rodinne..??naco toto tu davat a riesit
@sardinka333 ja len tolko poviem, keby som zistila, že som transsexual, že sa citim ako muž pričom ma ostatní vnimaju ako ženu, bola by to pre mna obrovska trauma. Možno pre tebaa nie, pre mna jednoznačne ano. Budby to bolo moje hrozné tajomstvo, ktoré by ma dusilo den čo den, možno by som prijala náboženský pohlad mojej rodiny a rozhodla sa vnímať to ako kríž, ktorý musím niesť na pleciach sama v sebe trpieť tou hroznou dilemou a premýšlať, kto vlastne som a aké skazené je moje vnutro, ked tuži po niečom čo je zlé a pred Bohom neodpustitelné a pred druhými sa tváriť, že sa nič nedeje a hrať sa na šťastnu žienku. A možno by som to nevydržala a vyšla s pravdou von, riskovala, že ma odmietnu moji priatelia, moji najbližší, že sa budu za mna hanbiť, a modliť sa, aby som sa spamätala a nebola zatratená.
A poviem ti jedno, podla mna je stokrát lepší pocit vedieť, že si chorý ako pocit, že si zlý skazený uchyl.
@vejula pači sa mi, že si aspoň priznáš, že to nie je normálne a vnímaš sa , ako chorý jedinec. V tomto prípade to chápem a veľmi ti držím palce. Nech nájdeš svoje šťastie s rovnako zmýšľajúcim a tolerantným človekom.
@vejula a pre tých rodičov a surodencov a rodinu to neni trauma? Aj pre rodinu je to šok a snaží sa to nejako spracovať, fungovať aj v ,,,novom mode,, ale každý očakava, že ked decko pride s takouto správou tak všetci to s usmevom prijmu a prestru mu snad červený koberec. Aj pre rodinu je to proces ako spracovať a ako sa k tomu postaviť. Normálny rodič svoje dieťa prijme také aké je, je vela takých pripadov, teda prijme, rešpektuje, ale nemusí nutne so všetkým suhlasiť. Aj nejake hodnoty rodiny treba rešpektovať a netrvať mermo mocou na všetkom ako u nás, rešpektujeme sa, ale u nás na navšteve si neprajeme aby došiel niekto prezlečený za ženu. Ja tolerujem orientáciu a oni toleruju moj nazor, že si to neprajeme. A nemaju s tým problém, su to inteligentní ludia.
@sardinka333 pre rodičov to musí byť bolesť, ktorú si nechcem predstaviť, kedže sama mám deti a neviem, ako by som sa k tomu postavila, ale určite minimálne psychiater by bol...
@sardinka333 ale ja si myslím, že rodičia si to musia všimnúť už počas detstva, ak je dieťa nejako vrodene poznačené. A ak nie, tak by som na psychiatrovi trvala.
@mamulka211 tak samozrejme každý rodič má svoje predstavy ako sa zhruba bude jeho dieťa uberať svetom....ja by som tiež neskákala od radosti ale verím, že by som svoje dieťa nevyhodila, koli orientácií by neprestal byť mojim dieťaťom, ale bolo by to pre mna ťažké a kladla by som si vela otazok že prečo?
@mamulka211 tiež si myslím že rodič ktorý sa o svoje dieťa zaujíma, trávi s ním čas a komunikuje by mal niečo vytušiť, vycítiť, ze sa niečo deje...ale vieme ako je to v dnešnej dobe v mnohých rodinách - nie je čas, rodičia komunikuju s detmi často len o tom čo bolo v škole, čo treba urobiť a hlavne nech je pokoj, klud. Takže uvedomelý rodič proste vytuší že sa niečo deje a nečaká na ,,šokovu terapiu,,.
je mi ľúto tých ľudi, ale myslím si, že je to z veľkej miery vplyv zlej výchovy, nepočítam skutočne chorých...
@sardinka333 aj homosexualita je mnohokrát len vplyv zlej výchovy, ja uznávam, že sú aj vážne homosexuálni ludia, ale mnohí sú len vplyvom prostredia, ☹ zle formovaní jedinci.
@mamulka211 🙂 ja s týmto chvalabohu nemam problem, ale dokažem sa do takého človeka vcítiť.
@sardinka333 netvrdím a ani si nemyslím, že by rodičia pri oznamení takejto správy mali dieťaťu hned podarovať čipkovanu žensku spodnu bielizen. Samozrejme že väčšina rodičov to potrebuje spracovať. Určite to nieje niečo, čo si každý rodič želá. Ale proste taký je život, neprinaša len lahke chvíle ale aj tie ťažšie. Tak ako je to ťažké pre rodičov je to ťažke i pre samotného transsexuala, že sa s ním osud takto zahral, že sa nedokaže stotožniť so svojim telom.
☹
@san2 co sa mracis?kasli na to,100 ludi,100 chuti..ber to tak,ze komu sa nepaci,nemusi sa pozerat a mas pokoj
@kittyjuliette ved ano 🙂 dakujem Ti za podporu 😉 moc si to vazim
@san2 Hlavne, ak chceš byť ženou, prečo hneď extrém v spodnom prádle? to tu 90 percent žien vyzerá všelijak... po ulici chodíme trošku inak a to je cesta aj pre teba... vela žien má podobný typ postavy ako ty, nie je ženský veru, ale stále sú to ženy... s chlapskou postavou🙂) a páčia sa
Ahoj si super aj ja sa tak rada obliekam 🙂 tiez som bol chalan
Časom uvidíš kam vlastne patríš. Ja sa prezliekam do manželkiných šiat už 15r. Manželia sme 17r. Sú také tri základné delenia. Buď si crossdresser, transvestita, alebo transexuál. Ten prví sa len prezlieka do ženských šiat, nechce zmenu pohlavia a je to len na určitú dobu. Transvestita sa prezlieka za ženu, je to už trvalejšie, je tu už boj s identitou, ale netuží po zmene pohlavia. Transexuál tam už túži po zmene pohlavia. Treba si uvedomiť, že ak je crossdresser tu má iba 30% homosexuálne sklony. Ja som tiež len na ženy a hlavne na moju. Nemám potrebu chodiť po ulici, prezliekam sa tak len doma. Sem tam pokecám cez skype s podobnými ako som ja, sú to ženy i muži. Kľudne napíš poradím. Netráp sa že ťa niekto odcudzuje. Snaž sa nepohoršovať spoločnosť. Tým, že sa doma pár krát prezlečieš nikomu neublížiš a sebe pomôžeš. Pochopí ťa len ten kto, to prežíva a možno pár ľudí mimo toho.
Ešte jedna vec. Boli by ste prekvapené a nie je vás málo ženy, ktoré máte máte mužov doma aké majú úchylky a vy o tom neviete. Nepriznajú sa vám, pretože vedia že by to bol koniec. Rozprávať sa o tom ako sa často krát hovorí tiež nejde. Možno by to pochopila moja žena, možno nie. Hormóny s mužmi lomcujú viac ako si myslíte. Pre vás je doba 1,5 mesiaca bez milovania, ako pre muža týždeň. Ak sa tvári žena, že tomu jej to stačí napr. raz za dva mesiace je na omyle a s tým aj žije. Určite zájde ten muž mimo, napr. na tantra masáž a pod. Samozrejme nikdy sa nedozviete. Povedali ste si že sme svine, ale tak to je. Dnes 90% žien berie sex, len ak má ona niečo z toho.
Necitala som celu diskusiu, len nieco..autorovi, postacu by si na to mal celkom peknu🙂 uvazujes nad operaciou, ci len sa ti paci obliect si saty?
Co sa tyka ostatnych a poznam na temu homosexulalita, je to normalne vyskytujuci sa jav, existuje teoria preco sa v ramci evolucie zachovava cca 4% uroven tychto jedincov v populacii, a nielen ludi ale aj u zvierat, podla pozorovani u zvierat homo orientovani jedinci pomahaju vramci skupiny jednak s lovom, jednak s ochranou pred nepriatelom(dravcom), vychovou mladat (homo levice lov a vychova, homotucniaky a vysedenie opustenych vajec) a potom s udrziavanim mensieho napatia v skupine(homosrnec nie je konkurent dominantnemu samcovi), niekedy mam pocit, ze tie pudmi ovladane zvierata maju viac rozumu ako my, ludia nad vsetkym radi filozofuju, urcuju si dogmy a nechaju sa nimi ovladat, liecba homosexulaty nejde, tazko niekomu poprepinat v mizfu nervove spojenia, ludia nie su telefonne prepojove stanice a zvlast u neuronov, ktore su v citovych a pocitovych oblastiach, nie nejedna sa o novu mody, lgbt ludia boli, vzdy a aj budu, staci si pozret staroveke Grecko, Rim, Egypt, az stredoveka cirkev z toho spravila nieco fuj, lebo vsetko starorimanske bolo fuj(aj kanalizacia a kupele a tak to aj vyzeralo), takze nie moda to nie je, akurar sa v pred par 10tkami rokov nesmelo o tom hovorit, lebo co povedia ludia
Nedavno.l v jednom state z USA uzakonili zakon, ze ludia maju ist na toalety podla pohlavia v rodnom liste, co je blbost na ntu, lebo ak je niekto preoperovany na zenu, chodil ma damske, teraz nutia uz zenu chodit na pana, chora spolocnost, ked takto buzeruje ludi
@san2 necitam vsetko, ale jedine co mozem poradit je skusat...Nieco sa ti hodi,nieco nie. A tak je to aj s licenim. Nakup si tiene, sadni pred zrkadlo a experimentuj 🙂 Ak nemas odvahu ist do obchodu a skusat si oblecko priamo tam, vyuzi zasielkove obchody, nevyhovujuce mozes vratit...
Jelikož jsem nedávno by!a venku s kamarádkou co je herečka, a pohybuje se v dost nekonvenční společnosti, tak jsem měla možnost si vyzpovídat hned tři transsexuály.
Takže zaprvé to řeší psycholog a psychiatr, je to na dlouhé rozhovory, kdy povětšinou je snaha o léčbu, zachází se do detailů, rodinných konstelací, apod.
Když se to nepodaří vymluvit, následuje hormonální léčba, kdy hormony tělo upraví trochu, narostou prsa, boky, svaly nejsou tak výrazné, vypadá prostě víc žensky.
Nakonec chirurgická úprava pohlaví.
Pro mne to byl hodně emotivní zážitek, protože ti dva chlapi, co se oblékali jako ženy, žili jaksi spolu jako milenky/milenci. Nikdy bych nevěřila, ale opravdu měli ženské myšlení, gesta...40 filety muž v šatech a podprsence na mě koketne mrkal.
Stále se bavili o hadrach a sminkach....bylo vidět, že v tom ještě nejsou zběhlí... Stíny strašně výrazné, oblečení výrazně, saty, šperky,...
To je vůbec zajímavý fenomén, že jsem neviděla transsesuala v beige barvě a jenom s rasenkou, ale většina je vytunenych jak dvacítka v pátek večer.
Musi to být pro ně strašně těžké, starší lidi si před nimi kolikrát uplivnou a podobně.
Já osobně jsem nesoudici člověk, ale pocit byl takový zvláštně tísnivý v jejich společnosti. Je to velká společenská otázka, zda podporovat nebo to brát jako onemocnění.

@mamulka211 Nová móda?
@san2 Presne, rady si dostal, tie odcudzujúce si nevšímaj, je to tvoj život, tvoje telo, tvoja vôľa. Držím palce, nech nájdeš sám seba. A naozaj, v tom ti pomôže nejaký odborník.