icon

Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?

bleelka
18. jan 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.

eridani
5. mar 2025

@sorciera24 Ako som pisala, chapem, ze skoly k tomu boli dotlacene... Ale na druhej strane je to pre tie deti velmi nefer.

eridani
5. mar 2025

@sorciera24 Takze vysledky z monitoru budu az po 20.4.? Cize nie len po talentovkach, ale az potom ako musia potvrdit nastup?
Tiez sme z tych kde by chcel ist syn primarne na netalentovy odbor a talentovy bral ako rezervu. Na netalentovy kam by chcel ist sa hlasi vela deti, takze sanca mala. Ale ak napise dobre monitor, tak nemusi pisat prijimacky, takze tym sa sance zvysuju. Teraz pokial by ho vzali na talentovy odbor ma dve moznosti. Bud to potvrdit a ist studovat skolu, kam vlastne ani velmi nechce ist. Alebo riskovat a dufat, ze napisal monitor na dostotocny pocet percent aby ho vzali na netalentovy odbor bez prijimaciek. Ak potvrdi nastup na netalentovy odbor a nakoniec bude mat monitor dobre, tak si bude hlavu triestat, Ak nepotvrdi a bude riskovat a nakoniec este aj monitor bude mat zle a neprijmu ho na ten vysnivany netalentovy odbor, tak si bude hlavu trieskat dvakrat...

luciq1
5. mar 2025

@sorciera24 syn ma prioritne talentové,,tak nám išlo hlavne o túto možnosť,, pripadne odvolania...tak som spokojná, že nakoniec sa to predsa len bude dať...

luciq1
5. mar 2025

@eridani nechce sa mi veriť, že až tak neskoro by boli výsledky.

eridani
5. mar 2025

@luciq1 Nemam prehlad ako dlho to trva kym spracuju testy a zverejnia vysledky. Toto je moj prvy deviatak, takze riesim prvy krat.
Este mam piataka, kde riesime 8rocne gymnazium. Tam napr. skoly beru vysledky z pytagoriady. Kedze poposuvali terminy a talentovky su po novom 24.3. a krajske kolo pytagoriady 7.4., tak im sa to bude asi menit tiez.

eridani
5. mar 2025

Cele zle, na jednej strane maju skoly zverejnovat podmienky prijatia roky dopredu, na druhej strane su nutene tie podminky menit na poslednu chvilu. A nase deti si to odskacu.

luciq1
5. mar 2025

@eridani ani ja veru, škole ti isto budú vedieť povedať, ale sa mi zdá ze 20.aprila by bolo už neskoro keď ze sa veru posúvali prijimacky...a v škole už isto písali skúšobný monitor,,aj po chvíľke mávajú u nás na úlohu monitor ,,tak zhruba musíš vedieť na koľko percent dáva...ak dáva 80 a viac by som to neriešila

sorciera24
5. mar 2025

@eridani cele je to pre deti velmi nefer...tento nezmysel, co vymyslelo ministesrstvo a este sa aj vyhovaraju na SŠ, že to tak chceli, garantujem vám, že buduci rok to tkato nebude....(lebo je to cele zle)....no vysledky T9 vzdy boli az tak okolo 20.4., co si pamatam, kedže to vyhodnocuje počítač, pochybujem, že tento ejdiny rok by to stihli skôr....

sorciera24
5. mar 2025

teraz pozerám, min. rok boli vysledky T9 16.4. a rok predtym 28.4. .....tak neviem, ci to zvladnu tento rok skor:D

eridani
5. mar 2025

@sorciera24 Ano je mozne, ze buduci rok to uz takto nebude, ale my potrebujeme riesit tento rok. 😉 Mam deviataka, piataka a predskolaka k tomu, takze skoly su pre nas momentalne vysoko aktualna tema. To ze to o rok zmenia, nam bohuzial nepomoze.

eridani
5. mar 2025

@luciq1 Skusobne testy doma samozrejme robi, vysledky 85 - 95 % ako sa zadari. Potrebuje mat nad 90%

sorciera24
5. mar 2025

@eridani ja viem, chapem vas, ja len, že je to taka volovina tento rok, že to ministerstvo prizná tým, že o rok to zmenia...

bleelka
autor
5. mar 2025

@eridani moja dcéra mi povedala, že keď budú písať Monitor, odpoveďovy hárok budú prepisovať na druhý, ktorý im zostáva. Správne odpovede z Monitora dostanú do pár dní, čiže porovnajú si to s odpoveďami, ktoré si poznačia na hárok, ktorý im zostane. Takže prakticky hneď budú vedieť ako Monitor napísali a podľa toho sa budú vedieť zariadiť či im to bodovo stačí na prijatie bez PS alebo nie. Nemusia čakať na oficiálne výsledky. Alebo si teda musia pamätať odpovede ak si ich nebudú značiť bokom. 😅

eridani
5. mar 2025

Ak mozu brat odtial papiere, tak toto vobec nie je zly napad. 🙂

bleelka
autor
7. mar 2025

@sorciera24 už môžme považovať tie údaje na ŠVS za +/- konečne či tie najväčšie zmeny sa udejú začiatkom týždňa keď je termín kedy máte poslať údaje za svoje školy do 13.4? Alebo školy väčšinou už poslali a čaká sa už len na zopár? Neviete? Ďakujem.

sorciera24
7. mar 2025

@bleelka na svs je zverejnený harmonogram, zs posielajú daje do 14.3., svs zverejní údaje 18.3. , v našom kraji isto ešte posielajú a svs naozajj zverejní až potom...

luciq1
7. mar 2025

@bleelka sledujem to každý každý deň..podľa mňa sa tam už nemá čo meniť..školy mali do 27.2 poslať informácie do škôl..a školy to už viacmenej spracovali...

renatka100
8. mar 2025

@luciq1 prosim vidim, ze si v tom odbornicka 😀, ktory udaj je kolko deti sa hlasi - je to t1 plus t2? Nejako sa v tom nevyznam. Dakujem pekne za radu

ninan2
8. mar 2025

@renatka100 Malo by to len T2, to je údaj za 1. a 2. termín spolu.

ninan2
8. mar 2025

@bleelka No posledné údaje za BA tam sú z 3.3., mierne sa tie počty prihlášok zvýšili, ale nič strašné. Pochybujem že sa to ešte zas zmení.

mondolina
8. mar 2025

@luciq1
môj robil skúšobný monitor na 30% 🙈 a ostrý mal na 85%

andrejka1974
8. mar 2025

Moja ma takentovky na športovú školu už 17.3 čiže pred monitorom a majú tam napísané že budú brat len známky zo sj,cj a mať v osmičke na konci a Devína polrok žiadny monitor a hlási sa tam 152 deti a berú 24 takže šanca veľmi mala ale nech skúsi ináč tie talentovky nude mať psychologické a zvytvalostne a to od 8.30 až do 14.30 takže si zamaká

bleelka
autor
8. mar 2025

@luciq1 hm, tak ZŠ mali poslať údaje do 27.2 strednym školám a do 13.3 na SVŠ. Či ako to teda je? @sociera vie asi najlepšie,.hm?

sorciera24
8. mar 2025

@bleelka do 28.2 školám a do 14.3. Do svs svs to spracúva a dáva štatistiky,nie SS

bleelka
autor
8. mar 2025

@sorciera24 súpis, ďakujem za potvrdenie. Tak je to tak ako som to pochopila prvotne. Pekný dník želám.

luciq1
8. mar 2025

@renatka100 áno T1 je prvý termín a T2 spolu prvý a druhý termín

luciq1
8. mar 2025

@sorciera24 tak ale reálne je to zhruba tak ? Už sa to môže len mierne navýšiť či?

luciq1
8. mar 2025

@andrejka1974 už ti prišla pozvánka? Ci zo stránky si zistila ? A to ktorá sportova ma tak zavčasu?

sorciera24
8. mar 2025

@luciq1 ťažko povedať ,poznám nás kkres a nič nesedí napr. Na našom gymn. ukazuje o 50 prijlasok menej, než je skutočný stav (sme spojena skola),tak vidím aj SS

luciq1
8. mar 2025

@sorciera24 fuha,, a ja ze to je skoro už viac menej tak...no som teda zvedavá po 13tom ci sa to teda zmení...