Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?
Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.
@baskustek ale teraz som pozerala školy kde sú talentovky tak tam sú body aj za monitor čiže ho berú tiež tak neviem ako to je a sú školy kde majú napr psychotesty a talentovky ešte pred monitorom čo som neni nadšená a to 17.3 psychotesty 18.3 talentovky potom 19.3. Monitor a ďalšie talentovky 20.3 alebo 21.3 takže super týždeň mohli to posunúť aspoň po monitore
@andrejka1974 tak tie kritériá PS školy zverejňujú rok dopredu, vtedy ešte netušili, že sa to takto zmení. Budú si to musieť upraviť, lebo keď budú dávať dokopy body, nebudú ešte výsledky z monitora
@andrejka1974 no vies, mas talent , ides,,,,😍
@luxus10 vieš je to alternatíva ,keď ide na športovú školu keď jej nejde matematika
@baskustek však uvidíme ako to vôbec bude
Uz sa niekomu z vás dajú podávať prihlášky na SŠ alebo sa všetkým táto možnosť sprístupní v Edupage až toho 3.2.? Zaujíma ma, odkiaľ sú tie údaje o naplnenosti štúdia na ŠVS pre rok 2025/2026 keď prihlášky sa ešte podávať nedajú. Nevie niekto prosím?
@bleelka na SVS posielajú zs predpokladaný záujem do 13.januara, takže odtiaľ....ale je to orientačné, keďže je to len predbežný záujem
@sorciera24 @lenka_da ďakujem dievčatá
@bleelka to nespusta ZS, edupage je celoslovenský a spusti to naraz pre všetky skoly od 1.2.
@sorciera24 za mojich cias sme mohli poslat jednu prihlasku…
@sorciera24 áno, ale známky nahráva naša ZŠ, či? Tak mi bolo povedané.
@julish a my sme sa zasekli niekde v minulosti?
@bleelka edupage to len sťahuje zo zs asc agendy, známky tam už sú len cska sa na ukončenie polroka,aby boli v prihláške aj polrocne a to je možné až po 31.1.
@subartic evidovaná musí byť kvoli tomu, že nemá ukončenu povinnu šk. dochádzku (kt. je 10 rokov) a ak sa sem mieni vrátit (maturovať), tka určite....čo sa týka skúšok to neviem, to si treba zistit...
@sorciera24 mám zistené že ukončenie tohto trojročného dánskeho lycea je akceptované ako ukončené stredoškolské vzdelanie na SR. To by bolo OK, ale potom tá maturita a evidovanie na SR mi nie je jasná .
@subartic skúste napísať na ministerstvo, predsa vám dajú kompetentnejšiu odpoved k vášmu prípadu
@bleelka mne učiteľka čo ma na starosti školy povedala že cez Edupage všetky prihlášky vyplnijem ja oni to potom v škole skontrolujú a odošlú a mne nápisu že akceptujú ak by tam nastala chyba tak nám budú volať my už známky na vysvedčení poznáme dnes nám nabehli takže ešte týždeň musím počkať s potom smelo do nahadzovania ešte som to takto nerobila prvýkrát trikrát u starších sme to dali učiteľom a mali sme svätý pokoj oni to zvládli za nás ja budem nahradzovať aj dve talentovú a dve obyčajne nech mame väčšiu šancu
@andrejka1974 je to veľmi pohodlné a rýchle podať prihlášku cez Edupage. Skúšali sme vlani po 8.ročníku na talentové. Len teraz tie šance pre deviatakov nie sú 4, ale 2, keďže zmenili pravidlá. Alebo teda 4 ak sa nedostane na talentovú. 🙈
@bleelka však uvidíme

@luxus10 jasné, veď systém nepustí, tam je to čierne na bielom, všetko ide cez Edupage. Riaditeľ vidí, kto mu potvrdí nástup do uvedeného termínu. Kto nepotvrdí, má smolu, čiara sa posúva, to je celé. Na nejaké telefonáty by som sa nespoliehala, riaditeľ nemá čo iné na práci, len zdvíhať telefóny nespokojným rodičom? Takto to proste nechodí.