Prvý menzes
Babenky zaujímalo by ma v kolkých rokoch dostali vaše dcery prvý menzes. Moja bude mať 11 rokov a už to čakám deň čo deň, je na svoj vek veľmi vyspelá. Mali potom dievčatá pravidelne alebo až po pár mesiacoch? 🙂
Tiež som mala až v 14tich, nebojte sa nič, ono pred tým neutečiete. 🙂
@trixi1 nie nedá sa to vyvolať a bud rada 😉 😉 😉
Dievčatá,až teraz som objavila túto diskusiu.Mám 6 a pol ročnú dcérku,je tenká ako pierko a pritom vysoká(ako aj ja) 🙂 Predvčerom som jej pri kúpaní objavila pod pazuchami 2-3 tmavé chľpky.Je to v tom veku normálne?Veľmi ma to vystrašilo,neviem,čo to môže byť.Dostať menzes v tomto veku je asi blbosť...aspoň ja som o tom ešte nepočula 🙂 Ak to má byť dedičné,tak ja som dostala ked som mala 15...tak má ešte čas 🙂 Ale tie chľpky ma znepokojujú...ved má len necelých 7 rokov!!!Môže ísť aj o endokrinologický problém?
@jaroska minimalne by som dala urobit hormonalny profil u edokrinologa. Moja najstarsia zase mala problémy ze sa jej cca 7-8rocnej robili pod bradavkami tvrde hrčky ,bolestive , profil mala cca v norme
Kazal nam uplne vysadit kuracie mäso
Vraj je plne hormonov ... a naozaj sa to upravilo ...
@sonula44 no naša toho kuracieho mäsa ktovie ako veľa nezje-môžem povedať,že skoro vôbec...Naša pediatrička má práve dovolenku,no písala som jej sestričke a ona mi povedala,že nech nestresujem,že to určite nič nie je...No to sa jej povie,že "neboj,nič to nebude".Určite doktorke poviem,nech nás pošle k endokrinologičke...pre istotu...

@step13 Nič si z toho nerob ja tesne pred 10 aspoň niesom jediná