Pustiili by ste skoro 18-ročnú dcéru na dovolenku s priateľom?
Kmotra pustil dcéru k moru do Chorvátska iba s priateľom, dievča bude mať 18 v novembri. Moja ktorá, bude mať 18 o tri týždne teraz šalie, lebo ju nikam nepustím. Zas som zlá ja, lebo sa o dieťa bojím, som opatrená. Mladý sú spolu.1,5r.
Skôr by si mala pracovať so sebou a s tým,že čo budeš robit ak sa o tri týždne zdvihne a pôjde sama.Uz jej nemôžeš nič.
@anonym_autor ved je skoro dospelá pane bože. Nech ide ,nech si užijú ved sú mladí
Kolko maju priatelia rokov? No tiez by som vahala. Ako idu?
@anonym_autor a aký je rozdiel v tých troch mesiacoch? Alebo teda u tvojej dcéry v 3 týždňoch? Čo bude iné o tri týždne? Zázračne dostane rozum? Pre mňa žiadny. Samozrejme by som zvážila aká je dcéra, aký jej priateľ, ako majú zabezpečenú cestu, ubytovanie, stravu, poistenie atď., ale inak som netrvala na tom, aby mi do 18 sedela pri zadku.
Samozrejme, pustila by som
Ja som od 16tich cestovala s priatelom po okolitych krajinach a v 17stich som sla s nim prvy krat k moru. Mne rodicia vzdy verili
Polož si otázku, čo sa zmení o 3 týždne 🤔
Ja by som pustila.. trocha dovery nezaskodi, vsak sama vies ako si ju vychovala.
Áno, pustila som. Dcéra 17, priateľ 18, plus další dvaja 19 a 20. Hlásila sa 3x denne aj s fotodokumentaciou.
Pustila by dom ňu znovu. A teda ja som iná sekera na ňu 🙂
@anonym_autor určite áno. V 19 som sla sama bývať, a žila som di svoj zivot,bez akejkoľvek podpory rodičov . Ak by si jej to aj zakázala, o 3 týždne môže ísť aj bez tvojho súhlasu. Jedine co sa zmení, bude jej vzťah k tebe ,kedze takto ms pocit ,ze jej neveríš.
Mam onedlho 14 rocneho syna, ma slobody koľko len chce . No vždy mu hovorím veru ,ze zo dohodou prichádza ruka vstupe aj zodpovednost,a tak od neho aj vyžadujem určite správanie.
@anonym_autor mimo toho chorvátska už spolu niekde boli? Na Slovensku?
Majú ubytovanie, ale neverím že majú dostatok skúseností na cestu autom
@anonym_autor zle sa môže stať aj skúsenému, ale ak ti ide iba o toto navrhni, nech idú letecky.
Radsej by som im prispela na dovolenku letecky niekde, autom by som bola veru proti kvoli tej ceste.
@anonym_autor kolko ma jej partner rokov? Kolko ma odjazdene? Ano prave cesty by som sa bala nie toho ze tam budu spolu.
Ja s priateľom chodím od 16,5 hore-dole po výletoch aj do zahraničia, vždy som bola zodpovedná osoba, stále sa hlásim ešte aj teraz v 20tich keď prídeme na miesto, pošlem fotky. Človek nezabráni ničomu, jedine treba len veriť aj keby sa rozkrájate, stať sa môže hocičo aj doma. Za mňa týmto že rodičia zakazujú deťom veci, nepúšťajú ich nikam tak len škodia svojmu vzťahu medzi deťmi a sebou , deti musia mať tiež voľnosť musia sa naučiť čo je správne a čo nie, a nikdy ničomu nezabranite aj kebyže ich pustite len do školy.
@anonym_autor Pustila by som, veď je skoro dospelá
Prečo svojím strachom dcéru obmedzuješ?
Cesta autom je rovnaké riziko aj na Slovensku, tu sa nebojíš, keď sa s niekým vezie?
Cesta autom je rovnaké riziko aj na Slovensku, tu sa nebojíš, keď sa s niekým vezie?
Boli spolu ale vlakom,vlani aj tento rok
@anonym_autor niekto by pustil, niekto nie. Ak ju nepustíš musíš jej to patrične vysvetliť nie len, že sa bojíš a nedôveruješ. Ja som mal 19 a môj brat 17 keď sme šli sami na bicykloch do Švajčiarskych Álp. A to neboli mobily. Rodičia sa báli keď sme sa podľa dohody prvý krát ozvali až po troch dňoch zo Salzburgu. Ale zvládli to a som im za to vďačný. Keď dôveruješ jej aj jej priateľovi, pusti ju. Keď sa medzi nimi niečo vo vzťahu pokazí, lebo taký výlet je aj skúška ich samých, tak to tak asi malo byť.
Koľko môže mať skúsenosti 20r mladík, čo tento rok maturoval, neverím že by bol toľko skúsenosti
nie
Boli spolu ale vlakom,vlani aj tento rok
@anonym_autor Tak tento rok pôjdu autom, nič zlé na tom nevidím
Predpokladám, že je to pre nich pohodlnejšie, môžu sa zastaviť aj cestou niečo popozerať.
@anonym_autor záleží na tom ako tam pojdu ak lietadlom, vlakom tak ano pustila ak by, sli autom tak nie
Koľko môže mať skúsenosti 20r mladík, čo tento rok maturoval, neverím že by bol toľko skúsenosti
@anonym_autor nemozu ist zase vlakom?
Autom sa niečo môže stať aj na Slovensku denne môžete vidieť v správach čo dá deje na ceste, bohužiaľ tomu nikto nezabráni. Zas je to len náhoda a osud.
Jazdím tak isto s ním na motorke rodičom vlasy stali asi aj stoja stále ale vedia že nič s tým neurobia vždy je len o osude a že ste na nesprávnom mieste v nesprávnom čase.
@anonym_autor
O tri týždne ti môže zakývať na rozlúčku a ísť s ním aj bývať ak chce. Nebolo by lepšie sa rozprávať a dospieť k dohode?
@patka06 ja som už jedno dieťa pochovala, ktoré prišlo o život na cestách
@patka06 ja som už jedno dieťa pochovala, ktoré prišlo o život na cestách
@anonym_autor to mi je ľúto, lenže dcéru svojimi obavami len obmedzuješ

@anonym_autor Ak jej veríš v zmysle že je zodpovedná a vyhýba sa drogám/alloholu a bude mat ochranu pred neželaným tehotenstvom tak áno. Ja som tak bola napríklad