icon

Režim a záujmy 10- až 11-ročných dievčat

4. aug 2025

Prosím vás chcela by som spýtať na režim 10 - 11 r. dievčat.
Ako fungujú, čo robia cez deň a čo ich zaujíma?
Kedy vstávajú, kedy idú spať.
A čo by ma ešte zaujímalo majú už menštruáciu a príznaky dospievania.
Moja vstáva okolo 7 spať o 9 večer. Chodí von s kamarátkami.
zaujíma sa Kpop. Aj tvorí veľa.
Ale teraz cez prázdniny pribrala 5kil a začínajú aj prsia rast a ochlpenie. A dneska tak došla za mnou že jej kamarátky také ešte nemajú a prečo ona už áno.
Ďakujem za odpovede

anonym_fe2d12
4. aug 2025

Moja 11rocna este nema ms, ale ochlpenie uz ano dávno a kvalitné. Uz sa aj holí. Pribrata nie je, prave naopak, vytiahla sa. Venuje sa tancu, prechádzkam, kamoškam,psikom, kupko, vyraba vselico, hackuje a tak. Teraz cez prázdniny nema žiadny režim co sa týka vstavania a času spánku.

anonym_7d8934
4. aug 2025

moja 11 ročná už dostala ms. Prsia aj ochlpenie ma už dávnejšie. Je chudá, vysoká. Cely deň je schopná presediet pri Robloxe a Viberi … iné iba ak ju my rodičia vytiahneme von alebo ideme na dovolenku. Sama absolútne. Aj kamarátkam ju “nútim” sa ozývať ja. Nemá skoro žiadne záujmy. Neteší ma to vôbec. Ale keďže musíme chodit do práce, neviem sa jej celé dni venovať.

lily14
4. aug 2025
@anonym_7d8934

moja 11 ročná už dostala ms. Prsia aj ochlpenie ma už dávnejšie. Je chudá, vysoká. Cely deň je schopná presediet pri Robloxe a Viberi … iné iba ak ju my rodičia vytiahneme von alebo ideme na dovolenku. Sama absolútne. Aj kamarátkam ju “nútim” sa ozývať ja. Nemá skoro žiadne záujmy. Neteší ma to vôbec. Ale keďže musíme chodit do práce, neviem sa jej celé dni venovať.

@anonym_7d8934 to o mojej hovoríš?? U nás detto

marhulka13
4. aug 2025

@anonym_autor moja bude mať 12 a je to ešte úplne dievčatko. Žiadny príznak dospievania, nemá menštruáciu, ani prsia, ani ochlpenie, je drobnucka, venuje sa futbalu, takže často chodí na tréningy a zápasy, bývame na dedine, tak chodia často von s kamarátmi, je to taký chlapčenský pupok, lebo tu nie je ani jedno dievča , ale chalani ju berú medzi seba, lebo ma aj 15 ročného brata a ten ju berie so sebou. Ale často chodíme po výletoch, aj na dovolenke sme boli, robíme im grilovacky, do bazéna chodia, vkuse niečo

terry658
4. aug 2025

@anonym_autor moja 11 ročná už začína mať ochlpenie. MS ešte nemá.
Napíšem im zoznam povinností a doobeda pracujú. Potom sa môže hrať.
Mobil má dovolený iba v nedeľu.
Dnes napríklad sama od seba so mnou a svokrou oberala rakytnik.
Inak rada kreslí, počúva audiorozpravky, číta, stavia lego, šantí s malým bratom, hrá sa so psom. Prosto detstvo. Vrchol voľnosti je, keď jej dovolime ísť do susednej dediny a späť sa prejsť. Je to slusnych 7500 krokov.

andrejka1974
4. aug 2025

@anonym_autor moja staršia dcéra mala menštruáciu v 12 a mladšia už v 11 a hneď obe pravidelnú a silnú aké obe bez bolesti a tá mladšia je autistka ale zaspáva sama okolo 22.00 ráno si rada pošli ale ak ide do dss tak o 8.00 ju budím staršia vo veku 11 rokov už chodila na karate , kde chodí ešte teraz ma už skoro 17 a od 15 chodí aj na motokáry takže také trošku chalanske športy

anonym_75c195
4. aug 2025

vymyslená somarina

autor
5. aug 2025
@anonym_75c195

vymyslená somarina

Tak aj ona sa venuje tancu len teraz nemajú tréning. Von chodí s kamarátkami ale vždy idú na zmrzku alebo čipsy ano patrí to k letu ale hnevá má Tom telefón má obmedzený má rodičovskú kontrolu.

@anonym_75c195 čo je vymyslená somarina?

dismonika
5. aug 2025

@anonym_autor ahoj, mám 2 dcéry 11 a 10 ročnú.

11 ročná má už 168 cm a asi 52 kg. Týždeň po 11 rokoch dostala menzes a puberta s ňou trepe jedna radosť. Na svoj vek je oveľa vyspelejšia. Teraz cez prázdniny ju nechávam pospať aj do 10:00 - tie deti v tom veku to potrebujú. Večer o 22:00 už musí byť v posteli. Samozrejme cez školský rok to je iné. Vstáva o 06:00 a o 20:30 už musí byť v posteli. Pred spaním nám musí odovzdať mobil - vedela by byť na ňom nonstop. Kamošky má. Teraz cez leto labzuje po vonku s nimi. Tiež má rodičovskú kontrolu a ak má aj peniaze, hneď ich minie na čipsy a somariny. Sladké veľmi nemusí. Lenivá je ako voš - ak si má upratať a pomôcť doma. Ináč veľmi šikovná čo sa týka učenia a všestranne nadaná.

10 ročná je úplne iná. Ešte také malé dievčatko (úplne iná povaha). Rada mi pomáha a je veľmi hanblivá. Má ľahšiu formu autizmu a vlastný svet, tak to môže tiež ovplyvniť jej chovanie. Má veľmi rada sladké - slané nemusí. Vonku nechodí, iba s jednou dobrou kamoškou (spolužiačkou) na ktorú je naviazaná. Ona je veľmi detská na rozdiel od sestry. Teraz mi vstáva o 8:00 a späť ide tiež tak. Vlastný mobil má len na 1-2 hodinky denne, aby si mohla zahrať hry.

Mám ešte mladšieho syna ADHD - 9 rokov. S ním tá mladšia vychádza veľmi dobre. Sú super parťáci - a to som si vždy myslela, že parťáčky budú sestry a on bude odsunutý na vedľajšiu koľaj.

Autorka, čo som si všimla, tak u tých vyšších a vyspelejších dievčat skôr nastupuje puberta a aj všetko s ňou spojené. Nám to začalo tak pomaly na 10 rokov a teraz jedna radosť žiť, čo ti poviem. Ona je milá a zlatá len keď niečo chce a potrebuje, ináč "zdutý ksicht" po zvyšok dňa. Neriešim.

Akurát včera sme sa s manželom bavili, že keď tá puberta prišla skôr, či aj skôr odíde. 😂

autor
5. aug 2025
@dismonika

@anonym_autor ahoj, mám 2 dcéry 11 a 10 ročnú.

11 ročná má už 168 cm a asi 52 kg. Týždeň po 11 rokoch dostala menzes a puberta s ňou trepe jedna radosť. Na svoj vek je oveľa vyspelejšia. Teraz cez prázdniny ju nechávam pospať aj do 10:00 - tie deti v tom veku to potrebujú. Večer o 22:00 už musí byť v posteli. Samozrejme cez školský rok to je iné. Vstáva o 06:00 a o 20:30 už musí byť v posteli. Pred spaním nám musí odovzdať mobil - vedela by byť na ňom nonstop. Kamošky má. Teraz cez leto labzuje po vonku s nimi. Tiež má rodičovskú kontrolu a ak má aj peniaze, hneď ich minie na čipsy a somariny. Sladké veľmi nemusí. Lenivá je ako voš - ak si má upratať a pomôcť doma. Ináč veľmi šikovná čo sa týka učenia a všestranne nadaná.

10 ročná je úplne iná. Ešte také malé dievčatko (úplne iná povaha). Rada mi pomáha a je veľmi hanblivá. Má ľahšiu formu autizmu a vlastný svet, tak to môže tiež ovplyvniť jej chovanie. Má veľmi rada sladké - slané nemusí. Vonku nechodí, iba s jednou dobrou kamoškou (spolužiačkou) na ktorú je naviazaná. Ona je veľmi detská na rozdiel od sestry. Teraz mi vstáva o 8:00 a späť ide tiež tak. Vlastný mobil má len na 1-2 hodinky denne, aby si mohla zahrať hry.

Mám ešte mladšieho syna ADHD - 9 rokov. S ním tá mladšia vychádza veľmi dobre. Sú super parťáci - a to som si vždy myslela, že parťáčky budú sestry a on bude odsunutý na vedľajšiu koľaj.

Autorka, čo som si všimla, tak u tých vyšších a vyspelejších dievčat skôr nastupuje puberta a aj všetko s ňou spojené. Nám to začalo tak pomaly na 10 rokov a teraz jedna radosť žiť, čo ti poviem. Ona je milá a zlatá len keď niečo chce a potrebuje, ináč "zdutý ksicht" po zvyšok dňa. Neriešim.

Akurát včera sme sa s manželom bavili, že keď tá puberta prišla skôr, či aj skôr odíde. 😂

@dismonika presne ako moja školu zvláda ľavou zadnou všetko ok ako si ma upratať koniec nie to ešte pomôcť doma. Peniaze tiež začala utrácať ale tak to nie také hrozne ešte. Len jej kamarátky ešte nemajú také ochlpenie a cecky a to ju tak začalo viac trápiť. Rozprávame sa o Tom už dávno vie aj čo MS a všetko ale predsa....

anonym_d884ca
5. aug 2025

Fakt? Moja 11r.naopak prisla s tym,ze jedina z triedy este nema prsia,mnohe uz aj menstruuju a ze sa uz citi preto divne. Tiez teraz pribrala a zacali jej uz konecne rast prsia.
Najradsej travi cas na korculiach,s kamoskou vonku a travi cas modelovanim roznych predmetov,vyrabanim doplnkov atd..

dismonika
5. aug 2025
@anonym_autor

@dismonika presne ako moja školu zvláda ľavou zadnou všetko ok ako si ma upratať koniec nie to ešte pomôcť doma. Peniaze tiež začala utrácať ale tak to nie také hrozne ešte. Len jej kamarátky ešte nemajú také ochlpenie a cecky a to ju tak začalo viac trápiť. Rozprávame sa o Tom už dávno vie aj čo MS a všetko ale predsa....

@anonym_autor moja dcéra má už prsia väčšie ako ja. 🤣🤣🤣 Aj kamošky má podobné - takže toto nerieši. Ale chodí vonku s jednou 10 ročnou kamoškou a tá je tiež veľmi vyspelá (nie ako moja mladšia dcéra). Ja si tiež pamätám, že som dostala menzes v 11 a veľmi zle som to roky znášala. Hlavne kvôli intenzite krvácania - des. Dcéra má slabé krvácanie - vďaka Bohu. Rýchlo si zvykla.

anonym_cfc152
5. aug 2025

Moja 10 ročná vstáva ráno o 6.30 hod, spať chodí o 20.30hod..obcas 21 hod. Ráno zapne tv,jojko alebo iný program s rozprávkou, popritom si kresli alebo tvorí. Okolo 9.30 hod odchádza von s kamoškou na kolobežke. Von sú aj do 12 hod.na preliezkach...potom obed...poobede ide zasa buď von s kamoškou alebo sa hrajú u nás, u nich na striedačku. Poobede keď prídem z prace, ideme spolu na nákup alebo spolu varíme...atď. Proste sme spolu. Cele víkendy sme na chatke, kde pomáha s kosenim, vytrhávanie buriny atď....tam chodievame vždy aj do lesa alebo túru. Čo sa týka dospievania...má pár chĺpkov 😊a prsia už vidno, menzes nemá, puberta už ale asi začala, lebo sa stále smeje 🤣🤣🤣na blbostiach. Výšku ma 141 CM váha 31.5 kg...vkuse je v pohybe a veľa cvičí. Na tablet chodí len večer...pozerava shortky, tak to volá 🤣a pesničky na YouTube...jej obľúbená je Rihanna

lenka.25
5. aug 2025

Moja bude mat 11. Prsia jej rastu už 2 roky . Pod patuchami sa už holí cca rok . Vela športuje . Čiže cez školský rok ma minimálne 6x do týždňa tréning , Cez vikendy zápasy alebo vystúpenia . Ráno vstáva o šiestej , večer spať o deviatej .
Cez prázdniny keď je doma režim nemá , vstáva a chodí spať , kedy chce . Tento rok mala už 2 športové campy , jeden ju ešte čaká. Na dva týždne ideme ešte na spoločnú dovolenku . Ale keď je doma cez prázdniny spi aj do jedenástej , potom sa naranajkuje a väčšinou ide s kamoškami na ihrisko, ale ma aj dni kedy je len na mobile ako napríklad dnes . Cez vikendy mame vždy rodinný program . Kúpalisko , ideme na chatu , do kina , alebo len tak na zmrzlinu / koláč a beháme po obchodoch .

miniminka
5. aug 2025

Moja 11,5 ročná dcéra má rôzne obdobia, niekedy celý deň tvorí, ďalší deň je len na mobile, ďalší s kamarátkami. Menštruáciu ešte nemá. Ale rada napíšem jeden postreh. Boli sme spolu v drogerii- chcela si ísť kúpiť nejaké šminky. Ok. Ja som vzala toaletami, pinzety a pemzu. Ona si mala nákup zaplatiť zo svojich. Som pri pokladni- 63€ platila. Malá našťastie dosť. Nechala som ju nech si zaplatí hoci mi jej bolo ľúto. Vonku mi povedala že čakala sumu 30€. Tak som jej s citom dohovorila, ona pripustila že urobila chybu keď nepozerala ceny, brala čo sa jej páčilo. Mala ponaučenie. Inak veľmi nerozhadzuje, šetrí si. Raz sa odviazala a hodinku to rozdychavala.

anonym_7d8934
5. aug 2025

Mamičky ktoré tu píšete že dcéra “tvorí” tým myslite čo?

yanni
5. aug 2025

Fuha co to Baby pisete. Nahanate mi strach. Ze 10 Rocne menzes, chlpy, „cecky“. Mam 10 rocnu ale to je Este dievcatko. Sice drzé a po mentálnej stránke veľmi popredu ale fyzicky dieta. Ma 140 cm a 30 kg. Je zavodna plavkyňa, kamošky ma viac menej z oddielu a v jej veku plus mínus sú všetky také. Žiadne cecene. Ploche ako letisková pristávacia drahá.

tehula2016
5. aug 2025
@yanni

Fuha co to Baby pisete. Nahanate mi strach. Ze 10 Rocne menzes, chlpy, „cecky“. Mam 10 rocnu ale to je Este dievcatko. Sice drzé a po mentálnej stránke veľmi popredu ale fyzicky dieta. Ma 140 cm a 30 kg. Je zavodna plavkyňa, kamošky ma viac menej z oddielu a v jej veku plus mínus sú všetky také. Žiadne cecene. Ploche ako letisková pristávacia drahá.

@yanni nic si z toho nerob. Doba sa zmenila zial. Dievcata su uz v nizkom veku strasne vyspele, ja neviem, co jedia, ale moja 13,5 rocna ma 150cm a 36kg - 3 chlpy, miniprsia a ms v nedohladne. Jej rovesnicky vyzeraju 2-3 roky starsie. Su uz take mohutne, no proste zeny.

sense
5. aug 2025
@yanni

@yanni neboj moja malá 12rokov, nejaké tie chĺpky má ale menzes nie, a prsia niečo sa začína črtať ale skôr len také mini lentilky pod kobercom a to nie je žiadne tintitko , skôr riadna "baba" má 169cm a 60kg. Mentálne tiež na úrovni staršej, drza občas ako opica, puberta plieska s nou

sense
5. aug 2025
@anonym_7d8934

@anonym_7d8934 moja tiež tvorí...maľuje, robí náramky, šije zo starého oblečenia zvieratká, z kartónu a krabičiek domček .....proste rôzne diy

sense
5. aug 2025

@anonym_autor spávať chodí 20.30 a vstáva 6.30

vevesh
5. aug 2025
@yanni

@yanni je to normalne. U mojich, v 13 bola starsia jedina bez menzesu🫣🫣, u nej 5 bab uz v 8-9r. zacalo menstruovat. Ona je doteraz take "dievcatko", ale v 10-11 to bol rozdiel ako nebo a zem a ona bola s odstupom velka vynimka. Od 12tich su u mladsej v triede baby normalne "zeny" vzhladom - vsetky. Maju 160cm, 50kg+ a vsetky aj menstruuju.🫣🫣

autor
5. aug 2025
@vevesh

@yanni je to normalne. U mojich, v 13 bola starsia jedina bez menzesu🫣🫣, u nej 5 bab uz v 8-9r. zacalo menstruovat. Ona je doteraz take "dievcatko", ale v 10-11 to bol rozdiel ako nebo a zem a ona bola s odstupom velka vynimka. Od 12tich su u mladsej v triede baby normalne "zeny" vzhladom - vsetky. Maju 160cm, 50kg+ a vsetky aj menstruuju.🫣🫣

@vevesh 🙁 ja neviem čím to je ale ja v ich veku som mala bábiky ešte 😆

miniminka
5. aug 2025
@anonym_7d8934

@anonym_7d8934 maľuje obrazy, vyrába hračky,hackuje, robí náramky, prívesky, píše príbehy, strihá, lepi- bordel ako svet. Upratuje poriadne v sobotu po celom tyzdni- to je jej robota+ v týždni po vyzvaní si aspoň pouklada, vtedy si však neutiera prach

vevesh
5. aug 2025
@anonym_autor

@vevesh 🙁 ja neviem čím to je ale ja v ich veku som mala bábiky ešte 😆

@anonym_autor vies, ze aj ja. A to su moje deti ovela detskejsie ako ine deti v triede...ale u nas sa aj rodicia ponahlaju, aby deti boli rychlo dospele😬😒

anonym_27b8ed
5. aug 2025

Zeny,skor ako tu zdielate taketo veci,skuste sa zamysliet nad tym,ze za takymito profilmy sa moze skryvat aj uchyl.Len tolko.
Akoze slovo "cecky"?

siska53
5. aug 2025
@tehula2016

@yanni nic si z toho nerob. Doba sa zmenila zial. Dievcata su uz v nizkom veku strasne vyspele, ja neviem, co jedia, ale moja 13,5 rocna ma 150cm a 36kg - 3 chlpy, miniprsia a ms v nedohladne. Jej rovesnicky vyzeraju 2-3 roky starsie. Su uz take mohutne, no proste zeny.

@tehula2016 Moja dostala v 11tich.. chuda je, vtedy este ledva ochlpenie, malinko prsia a aj tak dostala menzes..

tehula2016
6. aug 2025
@siska53

@tehula2016 Moja dostala v 11tich.. chuda je, vtedy este ledva ochlpenie, malinko prsia a aj tak dostala menzes..

@siska53 ale asi musela byt vysoka a tym padom mat viac kg, ci?

siska53
6. aug 2025
@tehula2016

@siska53 ale asi musela byt vysoka a tym padom mat viac kg, ci?

@tehula2016 nie.. mala asi 150 cm a kusok cez 30 kg, ona je chuducka stale. Ale ja som tiez dostala menzes dokonca pred 11rokom, lenze ja som bola silnejsia, pri asi tiez cca 150 cm som mala skoro 50 kg, preto som si myslela, ze moja dcera, kedze bola a je chuducka aj v tomto obdobi zivota, to dostane neskor ako ja.. no zial, nestalo sa...
Aj teraz ma v 13 rokoch 158 cm a 38 kg .