icon

Rodičia detí 2. stupňa, ktorí nejdú testovať svoje deti

katwenka
28. dec 2020

Ahojte, chcem sa o niečom poradiť a preto hľadám rodičov, ktorí rovnako ako ja nejdu testovať svoje dieťa.
Ďakujem
Katarína

terezka1947
29. dec 2020

@snezienka33 co po mne?

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
hettinka
29. dec 2020

Vďaka tomu, že v septembri sa nastúpili bez testovania, že rodičia podpísali papier o bezinfekcnosti a poslali do školy žiakov s “alergiou” alebo len so “soplikom” u nás na škole ochorela na covid tretina zamestnancov školy. U toho polovica s ťažším priebehom. Takze som ako učiteľka za testy, hoci je to nepríjemne. Pokial budú chodiť do školy neotestovani žiaci, ja nenastúpim.

katwenka
autor
29. dec 2020

@janulienka1103 áno ale je to tak ako vždy.... Dobrovoľné testovanie, potom dobrovoľné očkovanie a potom co ďalej? Budu nám vravieť ešte kde mame pracovať, kde môžu deti študovať ? Ísť na test problém pravdaže nie, problém je nechať sa manipulovať čoraz viac.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
29. dec 2020

@snezienka33 dakujem,tak idem si ich rozsirit teda.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
29. dec 2020

Zacala som sa bat o osud Slovenska,ale nastastie mame dostatok nositelov pochodne mudrosti.
Este to s nami nie je take zle.

terezka1947
29. dec 2020

@snezienka33 dakujem.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
sorciera24
29. dec 2020

@snezienka33 vidis, aj mna to zaujima, ekd sa ja ako ucitel otestovat nedam, ani moji kolegovia, co behame z triedy do triedy, to teda nebude vadit, ze budeme bez testu ucit tvoje dieta aj ine?

katwenka
autor
29. dec 2020

@dencii tak mi daj rozumný argument keď sa na jeseň celoplošne testovalo a nič to neznamenalo, aj tak pribúdali stovky chorých a nikto ani vlastne nevedel ci je pozitívny alebo negatívny...

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
44janica44
29. dec 2020

@snezienka33 mhh a s tými danami je to potom ako? tiež s tým napr nesúhlasím a urobiť to musím a neboj v ekonomike mam dosť veľké vzdelanie a prax aby som vedela ako to s danami je 🙂)) viem že svoj postoj nezmeníš aj keby ti tu neviem kto čo napísal len v záujme svojho dieťaťa naozaj ho neprezentuj tak aby o tom čo i len počula deti sú ako špongie a ani nevieš ako ju tými rečami strašíš a stresuješ naozaj som to videla na vlastné oči dieťa sa div nerozplakalo a potom samo prišlo na to že to nič nie je a čo si potom myslela o tom cirkuse čo jej mamka robila mohlo byť zaujímavé. a aspon pred nou nerob z toho tragédiu a neviem aký strašný čin. a nezabudni že ten cirkus (a je jedno aký politik ho robí, všetky štáty robia opatrenia nie len my) je vzáujme ochrany zdravia detí v škole a v záujme toho aby do tej školy mohli chodiť stále a nie len občas a to myslím že zdravie našich detí je milion krat dôležitejšie akonejaká tyčinka v nose alebo nie??? či by sa ti páčilo keby tvoja dcéra sedela v škole týžden vedla nakazenej spolužiačky v triede s nakazenou učitelkou???? myslím že ako matka ktorá miluje svoje dieťa by si nebola nadšená tým že jej zdravie by sa ohrozovalo a pritom sa tomu dalo tak ľahko zabrániť obyčajným testom ktorý nebolí a zaberie tak 5 sekund????

november1111
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
29. dec 2020

A este dodam....mne zomrela teta,lebo sa nakazila od syna-zachranara. Nie,nebola,stara,ani nijak chora.
Syn zachranar zachranovat tych,kt.osobna sloboda branila nosit rusko,osobna sloboda im branila tajit covid
A on je tak sprosty a blby,skratka ovca hlupa,ze mu zalezi na cudzich ludoch a neriesi seba.
Takze....mnohi osvietenci tychto dni,hrdinovia prvej linie a ti,ktori kracate proti prudu....brante si svoju slobodu nadalej.
Ved niekto z tych hlupych oviec to ako vzdy vybojuje za vas.

jajka257
29. dec 2020

@sorciera24 no podľa rodičov my musíme, ale ich deťúrence nie. Ak si spomenieš, už v septembri vykrikovali, že kým neotestuju učiteľov, oni svoje zdravé deti do školy nedajú. Kto sa mňa pýtal v juny a v auguste a v septembri, keď dobehol zriaďovateľ a sup všetci testovať? Nikto. Véd to bolo, aby boli rodiča spokojní. Teraz sa to chce po nich a ahaho, to už netreba.

lubmar
29. dec 2020

Mna zaraza skor ina vec, nikde sa nerozobera otestovanie clenov domacnosti dietata. My ako rodicia sme mali v dotazniku pre skolu uviest, ci suhlasime s otestovanim dietata a jedneho rodica, co mi teda nejde do hlavy, ked uz, tak aspon oboch rodicov zijucich v domacnosti testovat, kazdy ma inu pracu, iny kolektiv, s ktorym sa stretava. U nas v triede mali dievcatko, otec pozitivny, bez priznakov, nakazil postupne celu rodinu a dievca prinieslo do skoly. Keby testovali len matku, ta v tej dobe negativna, dieta by veselo chodilo do skoly a podavalo dalej. Pretoze vacsina deti to dostala od rodicov, co to priniesli z firiem. Teda aspon tu u nas v okoli, sa takto nakazili skoro vsetky deti, od rodicov😞

katwenka
autor
29. dec 2020

Toto nemalo byt osočovanie, vidíte tak ako pri testovaní aj pri vyjadrení názoru sa to líši, každý má právo zaujať k tomu vlastné stanovisko, a nikto nemôže povedať ze názor toho druhého je zlý!!!
Až cas to ukáže.... Ak ovšem budeme mat ešte nejaké práva rozhodovať o našej budúcnosti...

hettinka
29. dec 2020

@katwenka nezmenilo sa nič, lebo ľudia sú nezodpivedni. Miesto toho, aby sedeli doma, chránili sa, ak majú príznaky, neriskovali, riešili aj len soplik/kašlik, behajú kade-tade. U nás pred LD bola na punci každý večer Corona-párty. Teraz je zákaz a chodia stále, návštevy širokej rodiny, lyžovačky, pobyty s inými rodinami spolu... podla mna nemusíš mat obavy, školy sa neotvoria. A ak ich otvoria, tak tipujem do konca januára ako-tak vydržia a zasa zatvoria.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
nelca84
29. dec 2020

@november1111 jasne, vsetky nariadenia su NULITNE 😂 dufam, ze vsetci dopadnete ako ten prevadzkar v presove, vy protizakonni 😂 ja nezvyknem priat ludom zle, ale komu niet rady...

katwenka
autor
29. dec 2020

@lubmar no a ja mam jedno dieťa na prvom stupni a druhe na druhom. Tak aká je to logika? Ako matka pri jednom musím byť otestovana a pri druhom nie???? 🤦‍♀️

lenka_da
29. dec 2020

nechcem sa vyjadrovať k testovaniu ale na margo výberu z dvoch možností: u nás v meste na výber nebude. Buď pôjde dieťa na testy alebo bude fungovať v režime ako keď bežne chýba v škole, t. j. od spolužiakov si zisťuje, čo sa učili a dobieha učivo doma sám...

sorciera24
29. dec 2020

@snezienka33 dobre to chces ty...ale ty nie si vacsina.....vela rodicov sa boji, aj ucitelov, preco ja sa mam nechat nakazit od netestovaneho dietata (mam onkologicky choreho otca, kt. som pocas prezencneho vyucovania videla len cez okno, aby som ho nenakazila, az pocas distancneho som sa teisla, ze mozem byt s nim....ekdze nikam, fakt nikam nechodim)......ano, bojime sa o tych najzranitelnejsich, ty mozno nikoho takeho nemas a je ti to jedno, ale mne aktualne nie....

terezka1947
29. dec 2020

@sorciera24 to je ten egoizmus. Kym sa nas samotnych korona nedotkne,mame "svoj nazor" na nu.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená