Rodičia detí 2. stupňa, ktorí nejdú testovať svoje deti
Ahojte, chcem sa o niečom poradiť a preto hľadám rodičov, ktorí rovnako ako ja nejdu testovať svoje dieťa.
Ďakujem
Katarína
@snezienka33 a tomu ver že stránili. sila kolektívu je veľká garantujem ti že stačí jeden čo by povedal ja si k nej nesadnem ona nemá test a už by to šlo ale však skús ked ti dieťa príde s plačom domov lebo sa s nou Katka nechce baviť a Jurko povedal že ich všetkých nakazí...... ale aké vyieranie sú možnosti to nie je vydieranie ale slobodná voľba....
@snezienka33 my sme všetci doma. A keď hovorím doma, tak doma, minimálny, len nutný pohyb vonku momentálne. Nás okres je v 6. stupni ohrozenia.
Nepochopím, predpokladám že nikto z vášho okolia tu piagu ešte nemal...alebo mal len veľmi ľahké príznaky, pretože mala by ste iný názor 🙂 a dať pretestovat dieťa je najmenej 🙂 ale ak by dali testovanie len vyvoleným, takéto typy ako vy by sa tu rozčuľovali ako ich diskriminujú lebo nemôžete na test 😁 katastrofa! Seďte doma ak s deckom a najlepšie keď ho budete aj sama vzdelávať lebo neviem si ešte predstaviť ako kvôli takým ako vy budú musieť učitelia zvládať vzdelávanie priamo v škole a potom ešte online pre vás
@snezienka33
nie mala som koronu s lahkým priebehom a dakujem bohu že sa mi nikoho nepodarilo nakaziť lebo hned v ten den ked som sa s pozitívnym stretla ho natestovali antigénom (ano tým nepresným strašným bolestivým antígénom )tak som sa vedela izolovať a preto si budem zastávať testovanie a kludne aj každý den a aj každého na ulici lebo to význam ma.... týžden od nakazenia stále bezpríznakova som mala isť na gratulovať blízkej rodine a to neviem kolko ludí by som potom nakazila (nehovoriac o ľudoch v práci a doma) kedže mne sa prvé príznaky objavili až po takmer 10-tich dňoch.... ano testovanie si budem zastávať aj ked som mala ľahký priebeh, neviem si predstaviť ako by 40 -tky teploty zvládli starší ludia v rodine.
@snezienka33 no písala tu nejaká učitelka tak sa skús jej spýtať či by sa to mohlo stať že by sa jej stránili..... garantujem ti že ano proste sila kolektívu sú to decká, 10, ročné deti rozmýšlajú inak ako dospelí. stačí že to urobí jeden a už to ide.... nehovoriac že to urobí niekto "dominantní" v kolektíve.
@snezienka33 nie, len na svoj dvor a večer na prechádzku mimo ľudí. A samozrejme občas na nutný nákup, raz za čas (ak musím) idem do prace, kde sa tiež stretávam max s 2-3 ľudmi.
Deti sú aktuálne zatvorené doma, obaja na distancnom. Syn mal športové tréningy, aktuálne už zrušené. Muž je PN.
My sa pohybujeme v závislosti od situácie. Keď tu bolo minimum nakazených, zili sme voľnejšie. Momentálne je situácia v okrese veľmi zlá, tak sedíme doma.
@snezienka33 ty nepochopíš že to ludia nerobia pre seba ale pre iných..... ked sa budem testovať nechránim seba (mne to už môže byť jedno či to mám alebo nie len sa dozviem výsledok) chránim iných aby som ich nenakazila. tak ked ja mam tolko ohladuplnosti k ostatným očakavala by som aspon tolko od nich..... ved preboha je to palička do nosa a nie ihla do oka....
@snezienka33 úplne super, užívam si čas s rodinou. Hráme rôzne hry, deti nám hrajú koncerty, učia sa... upratala som veci, ktoré má dlho “strašili”. My s manželom vychádzame v pohode.
Ja si užívam to, že mame šancu byt takto intenzívne spolu. To sa už nezopakuje.
@snezienka33 a prečo? Máš rma problematické vzťahy?
Inak, občas mám “depku”, ze nemôžem do wellness sa okupat. To jedine mi chyba.
@snezienka33 do školy nám chodili deti s príznakmi. Ak som im povedala, že majú zostať doma, odpoved bola “ mama ma so soplom doma nenechá”. Alebo zostali doma 2 dni + víkend a prišli do školy. So stratou chuti, duchu, veď im “nič nie je”.
Baby uz ju nechajte. To je taka mater, ze necha decko nech sa zqriadi ako chce, bez toho, aby vysvetlila, podporila, odporucila, debatovala. Nema zmysel jej neico radit. A ako citak tak nezamestnana doma. Nic ine som ani necakala, pri takych nazoroch.
@snezienka33 testovanie je prevencia..... ako u doktora zubára u gyndy akurát že nechrániš seba ale iných. a vdaka podla teba "nepresnému" antigénu som ja nenakazila iných. zmysel to ma aj ked jasné že chyby môžu byť ale zachytí sa aj plno pozitívnych ktorý o tom ani vedieť nemusia že to majú....
@queen_mary
Presne. Akurát som sa jej išla opýtať kde pracuje. Určite nie ako zdravotník, kvôli ktorým ako táto hviezda nebeská padajú už na hubu. Jej sa dobre doma sedí na ritke.
@snezienka33 ja mám homeoffice, takze mimo prázdnin každý deň od 8:00 do 13:00 má syn školu a ja učím online, poobede ešte opravy a príprava. Normálne som sa tesila na prázdniny, že si oddýchnem. Dcéra na VS sa učí tiez veľa a manžel je dlhodobo PN (vážna choroba), takte on moc nevládze. Niekedy je rad, keď niečo uvarí, kým my “makame”.
Či sactyka testu, pýtala som sa syna, keď som vypĺňala anketu. On s tým problém nemá a do školy chce. Tak dom dala prezenčne s testom.