Rodičia detí 2. stupňa, ktorí nejdú testovať svoje deti
Ahojte, chcem sa o niečom poradiť a preto hľadám rodičov, ktorí rovnako ako ja nejdu testovať svoje dieťa.
Ďakujem
Katarína
No chcem vedieť ze keď pôjde v januári do školy bez testu, či má právo ju riaditeľka poslať domov.... Lebo v tom prípade to znamená ze ju diskriminuje, že jej bráni sa vzdelávať...
Ja už nechcem aby sa učila z domu, pôjde s papierom o bezinfekcnosti ako doteraz, len nechcem dcéru strapnovat, aby si na ňu nezasadli, ale ak ju nepustia tak asi podám trestné oznámenie...
Len neviem ze ci na školu alebo na mesto ako zriaďovateľa školy...
Ani ja nedávam syn na druhom stupni, dcéra na strednej a ďalšie dve deti mám na prvom stupni ktoré chodia do školy, už som s toho všetkého vytocena že až
@katwenka tak mne zas príde úplne diskriminačné, ak by moja dcéra, ktorá len nedávno prekonala covid19 sa musela testovať, len aby mohla ísť do školy, aby tvoje dieťa šlo absolútne bez testu... vieš, koľko je takých rodičov? čo podpíšu papier o bezinfekčnosti? nech sa páči, ak tú bezinfekčnosť potvrdí lekárske vyšetrenie a vezme si lekár na plecia to, že tvoje dieťa je OK a pritom ho dôkladne nevyšetrí (v tomto prípade opäť len test), tak nech... niekto však musí byť zodpovedný v prípade, ak dieťa bude prenášať vírus. ak by si prežila s dieťaťom a sama sebou to, čo ja s dcérou, pochopila by si....
odpoveď k otázke... ja osobne nebudem súhlasiť s testovaním z dôvodu, že I.stupeň sa pravdepodobne testovať nebude. ďalej z dôvodu, že podľa posledných vyhlášok sa nemuseli testovať ani deti zo sociálne slabších rodín. ďalší dôvod bude, že "padla" výnimka z testovania detí, ktoré za posledných 90 dní covid prekonali. musia ísť proste všetci. toto sú veci, pre ktoré ja s testovaním nebudem súhlasiť. prečo sa má dieťa, ktoré nedávno prekonalo ochorenie testovať a prvostupniar nemusí? alebo sociálne "slabší"? toto sú moje dôvody prečo nie. buď všetci alebo nik. plus výnimka pre prekonaných... naozaj tam nevidím dôvod testovať. alebo nech to podmienia testom na protilátky, mne je to jedno. ale testovanie také, aké ho propagovali pred 7.12., s tým súhlasiť nebudem. môj osobný názor však je, že 11.1. sa školy neotvoria, pretože keď vidím tie kvantá idiotov, čo vírus zľahčujú a majú všetko na háku, a viem, že ho veselo "nosia" ďalej medzi známych, kolegov, atď.... tak to vidím tak, že práve v tom období budú nemocnice absolútne kolabovať a školy sa proste neotvoria.... nastane fakt tvrdý LD, iná cesta nebude 🙂
Ja len zo zvedavosti... co na to hovoria vase deti? Lebo napr. moj syn by mi to asi neodpustil, najradsej by siel do skoly aj zajtra a ako ho poznam, tak by siel na ten test aj keby som sa na hlavu postavila 😂 (ps: ja nemam nic proti testu a pojdem tam s nim 😋)
@nelca84 môjmu synovi zas systém dištančneho vzdelávania maximálne vyhovuje. A nie je to žiaden flákač. Chodí na gympel, rad sa učí v noci, keď je ticho, učí sa poctivo, ale miluje svoju izbu a pohodu.
@panelacikova nemocnice budú kolabovat lebo ľudia cestujú krížom krážom po celom Slovensku a všetci sú u nás na Liptove napchati po chatách.
Ja si len myslím ze deti v škole nie sú takí strašni šíritelia vírusu, ako sa napríklad môže šíriť v obchodných centrách a kade tade, kde všetko okrem škôl fungovalo a pritom to nebolo také dôležité ako sa učiť
@eriksonka1234 pochybujem, ze zostane online výučba pre deti, ktoré sa neotestuju a zostanú doma.... teda v prípade, ze sa škola otvori.
@andreakotesova to si myslím aj ja. Ved navždy predsa nemôžu držať deti doma. Ja som len písala, že moje dieťa vyhlásilo, že od marca prežíva svoje najkrajšie životné obdobie🙊, samozrejme s podtónom humoru
@katwenka myslím, ze s tým nič neurobíš. Bud sa da testovať a do školy pôjde, alebo sa nedá a bude doma. Riaditeľ školy si to určite nevezme na zodpovednosť.
@andreakotesova no ale niekto bude musieť.....este stále u nás našťastie platia zákony....
@katwenka vyskúšaj, uvidíš...
Pokiaľ nedáš deti testovať tak len nech ostanú doma, není fér voči učiteľom a spolužiakom kt. na testovanie pôjdu. A bohužiaľ tieto nariadenia vydáva ministerstvo, zriaďovateľ sa tým musí riadiť, takže nemyslím si že trestné oznámenie by malo byť smerované na zriaďovateľa.
Sestra sama povedala, že sa chce ísť dať otestovať lebo už chce ísť do školy. To čo je za problém sa ísť dať otestovať? Myslím, že teraz si ani jeden lekár nevezme na krk to, že vám vystaví potvrdenie o bezinfekčnosti bez akéhokoľvek vyšetrenia (testovania). Deti tú školu už potrebujú jak soľ a testovanie nebolí. Maximálne tie čakacie rady z toho sa mi zakrútilo v hlave jak som to videla.
Mam otazku.....
Nrchcete,sby deti trstovane boli.
A chcete,aby ich ucitel,kt.ich ucit bude mal.urobeny test?
Lebo potom vsetko je nefer.
Aj korona je nefer.
Uz mi lezie na nervy ako si tu polka ludi dupoce nozickami a poukazuje na,svoje prava.
Prepacte,ale dost ma pobavila veta;
Ja svoje dieta nenutim do veci,kt.robit nechce.
To vszne?dieta na,druhom.stupni nenutime do veci,kt.robit nechce?
Este,ze vsetci mame svoju prava a slobodu.
Akurat kazdy tu svoju.
No moja sloboda konci tam,kde zacina sloboda druheho.
Takze,ja.chapem rodicov,chapem ucitelov,ale otazkou je:co teda urobime?
Aby korona skoncila a nebola dotknuta sloboda nikoho?
Myslim,ze nic......bohuzial,bojovat musime.
@katwenka deti sú ohromni šíritelia vírusu, píš si, čo chces.
@terezka1947 súhlasím
ja by som napríklad nechcela by moje dieťa boo v triede s neotestovanými čo teraz s tým urobíme???? čo z toho decka ubudne ked mu dajú tyčku do nosa??? a trestné oznámenia za diskrimináciu??? to ako vážne??? tak to ja by som zasa podala trestné oznámenie za ohrozovanie zdravia keby v triede sedelo neotestované pozitívne dieťa.... čo by bolo potom horšie??? sa tu ženy rozčulujú ked dojde dieťa do školy so soplom a korona im nevadí. ved by ste mali byť šťastné že je možnosť sa otestovať a zadarmo a byť v akej takej pohode že moje dieťa nie je choré a ani iné decká v triede nie sú šíritelmi vírusu a nedonesie mi to zo školy domov. každá sa tu vspiera že moje práva moje práva a čo právo ostatných??? ja ked sa budem davať testovať preto aby som neohrozovala iných a ostatný nebudú mať toľko ohľaduplnosti ku mne? a aj deti sú širitelia vírusu u náv dedine to decka doniesli zo školy a stará mama skončila v nemocnici - obrovská škoda že sa vtedy netestovalo. každý tu je velký macher kým sa ho to netýka no keby vám povedali že v triede vaše dieťa sedelo s 3 pozitívnymi + učitelka nebojte mile radi by ste ich dali pretetovať j 5- krát. tiež poznám plno takých bab čo sa oháňali právami a korona neexistuje a ked to mali deti v školke nevedeli kde skôr deti testovať
Tiež by ma zaujímal dôvod, prečo rodičia radšej nedajú deti do školy, ako by ich mali dať otestovať. To je akože z trucu, či prečo? Ja som covid doniesla domov a moja 7 ročná dcéra zvládla PCR test úplne v pohode. To, že deti neprenášajú vírus viac, ako sa prenáša v obchode, je hlboký omyl. V obchode má každý rúško, Každý si nakúpi a ide preč. Deti sú v škole zopár hodín. Desiatujú, obedujú, chodia na WC...
@katwenka u nas sa skola drzala....ucitelka si vdak presadila,ze ona rusko.nosit nebude,no a nebude nutit ani deti.
Cca 3t pred Vianocami kvoli.vysokym teplotam beprisla do skoly,chytili to deti v jej triede niektore. Doniesli to domov,lebo nikto netusil,ze preco je ucitelka doma...nikimu nic nepovedala. Az ked bo velmi zle,islana test. Zistila,ze asi korona "existuje".
Lenze to.uz bolo v rodinach,cez deti.
No a jedno dieta skoncilo na kysliku-malo problemy uz predtym,cize to len korona "vysperkovala". Dalsi dvaja stari rodicis inych deti su na umelej plucnej.
Otazka je....odkial to.kto dostal.
Bola zdrojom nezodpovedna ucitelka?chytila to od deti?co je tiez realne.
Je to uz jedno. Fakt je,ze nejake retazenie bolo.
Jedno,co.ucitelke vycitat sa da,ze rusko nenosila,ani detom nenutila.
Lebo....ved cez prestavku jedia bez neho,behaju vonku bez neho,na obede jedia bez neho=co je pravda.
Ale da sa vyhovarat vzdy na to,co kedy sa nerobi?alebo dodrzujme aspon to,co sa trosku da.
Neriesme kazdy detail...
Toto co je s prepacenim za pipovinu? Diskriminacia tvojho decka? A co napriklad vseobecne ohrozenie zdravia? Ved ked vas zabije sa dat otestovat mila autorka, tak decko nechaj doma. Bez socialneho kontaktu s rovesnikmi, bez skoly. Uz teraz maju decka mega problem so socializaciou, este mu dopomoz. Akoze co je take strasne na tom testovani? Ci len z principu? 😅 nepochopim takychto ludi, co sa vsetkeho boja a proti vsetkemu bojuju 🤣
@queen_mary to nebude len z princípu.. Za tým budú zase tie konspiracia o poškodení dieťaťa a o čipovani. 🙄😂
Pise že je z Liptova. Na Orave, na Liptove - veľmi veriaci ľudia - ktorí veria s prepáčením každej volovine.
Mňa vždy pobaví, že keď človeku chyba rozumný argument, vytiahne trestné oznámenie aby pridal vážnosť situácii 😄
@lenkakravcova 🙂)))) joj tieto veci o čipovaní aj mna vždy pobavia.... ako už len logicky načo by niekto vynakladal státisíce na vývoj nakup a implantovanie nejakého mini mikročipu ked mu v pohode stačí nabúrať sa do telefonu ktorý ma každý aj tak takmer nonstop v ruke a vie o vás všetko ale že úplne všetko 🙂))) a v neposlednom rade by to bolo milion krát jednoduchšie a milion krat lacnejšie ....
@lenkakravcova to čo si za kravinu napísala? sorry tá Orava, Liptov, to si si mohla odpustiť, Ja som z Liptova a mňa to urazilo..

.