icon

Rodičia detí 2. stupňa, ktorí nejdú testovať svoje deti

katwenka
28. dec 2020

Ahojte, chcem sa o niečom poradiť a preto hľadám rodičov, ktorí rovnako ako ja nejdu testovať svoje dieťa.
Ďakujem
Katarína

queen_mary
29. dec 2020

@44janica44 ani sa netreba naburat😅

777januska777
29. dec 2020

@ibrunova ja som z Oravy, som aj silno veriaca, ale teda ma pravdu. Je to smutne, ale ma pravdu. Vacsina silno veriacich ma Orave su podporovatelia Kotlebu a Fica a teda obrovský popieratelia korony, testovania, očkovania atd. A to milujem oravu a milujem nas kraj, ale teda z môjho okolia som veľmi sklamaná.

ibrunova
29. dec 2020

@777januska777 Ja nie som ani veriaca, ani nikoho takého nepodporujem. Jedinú pravdu má v tom, že naozaj je tu natlačené celé Slovensko, korona- nekorona. To sa ani mne nepáči.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
44janica44
29. dec 2020

@snezienka33 halooooooo je rozdiel ked sú všetci neotestovaní a defakto na jednej lodi - čiže majú všetci rovnaké práva a podmienky inak v pohode kludne aj škôlkarov môžu testovať mne by to nevadilo dokonca by som bola za to, a na druhej strane ked je " povinnosť sa testovať " a urobia to len niektorí čiže niektorí chrania svoje okolie a niektorí nie - treba trošku zdravého uvažovania, logiky a menej čítať hoaxy a vyjadrenia " infektologov" " ochrancov práv" " epidemiologov" a "ústavných právnikov" na facebooku a podobných vedeckých stránkach, ktorých prax začala vo februári (začiatkom pademie) a vzdelanie neskončilo ani maturitou (to bolo myslene obrazne je aj plno šikovných ľudi, ktorí sa vypracujú aj bez maturity a VŠ)

panelacikova
29. dec 2020

@snezienka33 tiež som písala na prvej strane, buď všetci alebo nik. testovať iba druhý stupeň? v tom nevidím logiku

basska_b
29. dec 2020

@katwenka Ja inak myslím, že zákon bude na tvojej strane, lebo oni nemajú zákony, ktoré by tieto veci nariadili. Sú to všetko nejaké nariadenia úradu verejného zdravotníctva a za to môžeš dostať akurát pokutu. Akože aspoň ja tomu tak rozumiem. Keby napríklad podame na súd na jedného experta, ktorý vedel, že je pozitívny a nakazil ostatných, tak to ani nemá zmysel, lebo je to len jeho nezodpovednosť, nič viac.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
queen_mary
29. dec 2020

@ibrunova myslim, ze to dost zovseobecnila, ale prieskumy a vysledky volieb ukazuju jasne.

mogaa
29. dec 2020

@katwenka v obchodnom centre predpokladám že nesedíš 6hodín denne a rovnako tam neješ a nepiješ.....pravidlá sú jasne nastavené - buď test alebo dištančné vzdelávanie - žiadna diskriminácia v tom nie je....

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
29. dec 2020

A preco hladate vo vsetko logiku?
Neda,sa otestovat vsetkych...neda.
Ked budu testivat mini deti,rodicia budu brojit,ze su to malicke deticky,preco ich trapit. Ked chcu testovat druhy stupen,opat zle,lebo diskriminacia. Keby chceli testovat uba rodicov deti,opat cele zle,lebo to logiku nema.
Tak potom,co navrhujete?lebo neda sa byt vzdy proti vsetkemmu a ked ani,treba ponuknut riesenie.
Lenze nie je.
Teraz je lepsie robit aj malo,ako vobec nic.
Ja mam 3r.,ZS,skolkara a teda keby sa testovalo,dam.ich.
Plno.prazdnin,uz sa na jar ucili doma a je to na figu.
Detom chyba skola,kolektiv.
Lutujem vyssie rocniky,odborne skoly,atd.
Tie mesiace budu chybat,velmi chybat.

sorciera24
29. dec 2020

@snezienka33 no, u nas v meste (dost velkom), vsetky skoly majun oddelený 1. a 2.stupen v budovach (na skole, kde učím, dokonca každý ročník 1.stupna je v inej budove), v jedalni sa 1.a 2.stupen absolutne nestretne.....z pohaldu ucitela ti poviem, že rozdiel vidim a to v tom, kym ucitelka 1.stupna chodi cely týzden len do 1 triedy (jej) s cca. 20-25žiakmi...ja ako ucitel 2.stupna obidem za tyzden 11 tried, za den cca.5-6...co je tak 130-140detí denne......vidis ten rozdiel ako som ohrozena ja oproti ucitelom 1.stupna? (aj ekd tí tiez nedopadli najlepsie pocas prezencneho vyucovania....aspon u nas...)....len tolko k tej logike

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
44janica44
29. dec 2020

@snezienka33 ako som povedala ja by som bola za testovanie aj škôlkarov a ano chodia do tej istej budovy a jedálne ale sú v rôznych triedach po chodbách chodia v rúškach a v jedálni sa striedajú .... vírusy postupne padajú v tých kvapôčkach na zem oni krídla nemajú čiže v tej jedálni nepoletujú 3 hodiny ako motýle čiže striedaním tried sa riziko nakazenia opäť zmenšuje. opäť sa pýtam ubudne z toho decka ked ho otestujú????? je to záležitosť 5 sekund preboha a čo ked to dieťa budú diskriminovať spolužiaci??? si povedia preboha on je neotestovaný čo ked nas nakazí??? a budú sa ho strániť to si nechaš dobrovolne takto "diskriminovať" dieťa???

queen_mary
29. dec 2020

@snezienka33 🤣🤣🤣 a kto bude robit na vsetky ocrky, ty? 🤣 mudra jak radio kks

miriam11
29. dec 2020

Ja sa len chcem spýtat rodičov, čo nechcú dat testovať svoje deti, aký presný dôvod majú? Politika? Dristy o porušovaní ľudských práv? Co je horšie? Paličky v nose, alebo nechodít do školy mesiace??? Radšej hlúpe deti, ako test? Choďte do čerta.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
huginko
29. dec 2020

@terezka1947 presne tak... 🙂

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
29. dec 2020

@snezienka33 naozaj diskriminuju?ved dali rodicom na vyber.
Mne testovanie nevadi,kludne nech testuju kazde dieta.
Inak...taky pradox.
U nas v skole rodicia,ti isti ridicia,kt.sli do Tatier na dovolenku s testom....odmietli v ankete skoly tsstovanie svojich deti,pred nastupom do skoly.
Toto nie je logika.
Ok,ja chapem,ze ridicia maju rozne nazory...ok
Ale potom.mi vysvetli tuto logiku....ist dat dieta otestovat na lyze je ok,dat dieta otestovat antigenom tajne-ci nahodou nie je chore je ok,ale otestovat pred nastupom do skoly,to nie.

mogaa
29. dec 2020

@snezienka33 nie nie je, stále dokola sa opakuje že čím mladšie dieťa tým menšia možnosť že je to prenášač.......treba sa spýtať na hygiene aké príznaky majú 7ročné deti a aké príznaky majú 14ročné deti.....tie mladšie sú na 95%bezpríznakové ale tie staršie už príznaky majú, samozrejme aj tam sa nájdu bezpríznakové deti ale už je ich aj viac čo majú príznaky ako horúčka, kašel......aký je rozdiel medzi deviatakom na ZŠ a prvákom na strednej? tam to už nebude diskriminácia?alebo medzi 17ročným a 18ročným? proste sa určila hranica prvý stupeň a hotovo....ja naozaj nechápem rodičov ktorým robí problém aby sa ich dieťa vykloktalo a niekam vyplulo sliny.....

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
sorciera24
29. dec 2020

@snezienka33 ale vsak budu vzdelávaní - doma, dištančne

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
44janica44
29. dec 2020

@snezienka33 tvoje decko vidí ako ty z toho robíš hystériu a neviem aký strašný protiprávny a neľudský čin... chceš mi povedať že si po večeroch študuje zákony a ústavu??? a aj plne chápe tomu čo číta a vie si to spojiť že toto je protiprávne a toto nie? (ak ano tak máš génia ) tvoje dieťa nebyť teba a tvojho postoja a rozčulovania sa pri každých správach a komentovania to pred ostatnými ľudmi by to bralo ako niečo čo urobiť treba - ako napr. preventivku u zubára alebo u lekára - tiež je to v záujme zdravia a robí sa to lebo sa to musí (resp. by malo ) a ak je tvoje dieťa vystrašené z testovania tak len preto lebo ty robíš okolo toho také divadlo. testovali sme 5 ročnú a 8 ročnú a úplne bez cirkusu to bolo proste sa im povedalo že to treba nebolí to a musíme zistiť či majú bacila a vieš čo neubudlo z nich nemajú z toho traumu dostali po lizatku (ako po každej návšteve doktora) a dokonca povedali že aj nabudúce pojdu, a šťastné že bacila nemajú.