icon

Sklamanie z maminej reakcie na školské výsledky

25. nov 2025

Pred maturitou
Píšem mame dostala som z veľkého testu zloženého zo 4 predmetov známky 2,1,1,3
A jej reakcia bola docela dobré známky . A na tú najhoršiu známku a čo ti to nešlo nevedela si to? Som sklamaná z jej reakcie ,,docela dobré,,

simca06022011
25. nov 2025

@anonym_autor a co si chcela pocut, ody? ano je to celkom dobre. Podla mna je prehnane dnesne ocakavanie neustalych uznani a pochval a neviem coho. Si spokojna s vysledkom ty? Ak ano, vsetko je v poriadku a nik ta o tom nepotrebuje hadam utvrdzovat.
Ja by som tiez neskakala od radosti za trojku, to ze sa spytala na to, je podla mna normalne.

gabrielkaa
25. nov 2025

Ja by som ta pochvalila 🙂. Za mna velmi dobre

januska12323
25. nov 2025
@anonym_autor

@januska12323 nikdy nemala so mnou vrúcny vzťah, skôr taký chlad nepamätám si ani jedno objatie, stále len že som zlá a žiadna pochvala preto som na to čakala

@anonym_autor nikdy ťa nepochvalila ani keď si mala samé jednotky tak neviem čo si teraz čakala. Ona iná nebude.

autor
25. nov 2025
@simca06022011

@anonym_autor a co si chcela pocut, ody? ano je to celkom dobre. Podla mna je prehnane dnesne ocakavanie neustalych uznani a pochval a neviem coho. Si spokojna s vysledkom ty? Ak ano, vsetko je v poriadku a nik ta o tom nepotrebuje hadam utvrdzovat.
Ja by som tiez neskakala od radosti za trojku, to ze sa spytala na to, je podla mna normalne.

@simca06022011 nepamätám sa, že by som bola za niečo niekedy pochvalena, prepáč, nepoznám také

autor
25. nov 2025
@januska12323

@anonym_autor nikdy ťa nepochvalila ani keď si mala samé jednotky tak neviem čo si teraz čakala. Ona iná nebude.

@januska12323 tiež neviem čo som čakala 😞

zuzana76
25. nov 2025

Mne akurat pipol edupage, ze syn skoncil na 2. mieste v sk. kole olympiade z ANJ, poviem mu, ze fajn vysledok, tesim sa, ved mozno ho niekto predbehol len o bodik (ale cakala som lepsi, priznam sa). Budem sa snazit ho pochvalit, aby nebol aj on tak trochu sklamany.

maminkadeticiek
25. nov 2025
@luccija

@anonym_autor mala si očakávanie, že konečne ta ocení, ale nespravila to.Su to veľmi dobre známky ja by som jej povedala, že si čakala, že aspoň trocha sa poteší.A možno cez písmenká to vyznelo zle, ak by si jej to povedala osobne znelo by to inak.Bud ty na seba hrdá, že pracujes, študujes robiť na nočné je ťažké.Tvoja mama bude typ, ktorý sa nezmení je čas si na to zvyknúť.
@maminkadeticiek a od koho má čakať uznanie, keď nie od najbližšej rodiny?

@luccija No to je ale dost detska reakcia.Ty sa vzdelavas pre seba,alebo kvoli tomu aby si dostala cukriky od mamy?Evidentne si si vytvorila nepekny vzorec ze si dost iba ak ta druhy chvalia,docenia.Nie.Tvojej mame je jedno ci mas 1 alebo 3.Spravila si skusku?Spravila.Dielcia znamka nebude v tvojom zivote absolutne nic znamenat a nikoho nebude zaujimat.Ocenuj sa a odmenuj sama,bud na seba hrda a necakaj ze ta bude niektoncely zivot chvalit.Dosiahla som v zivote o dost viac ako nejaku hlupu znamku.A naozaj nikyo nebuchal sampanske ale to neznamena ze rodic nie je spokojny se ma uspesne ci sikovne dieta.Posilnuj svoje sebavedomie,potom sa nebudes sklamavat z toho ak nebudes chvalena.

autor
25. nov 2025
@zuzana76

Mne akurat pipol edupage, ze syn skoncil na 2. mieste v sk. kole olympiade z ANJ, poviem mu, ze fajn vysledok, tesim sa, ved mozno ho niekto predbehol len o bodik (ale cakala som lepsi, priznam sa). Budem sa snazit ho pochvalit, aby nebol aj on tak trochu sklamany.

@zuzana76 môžem sa ťa spýtať konkrétnejšie, ako do toho investuješ veľa peňazí?

simca06022011
25. nov 2025
@anonym_autor

@simca06022011 nepamätám sa, že by som bola za niečo niekedy pochvalena, prepáč, nepoznám také

@anonym_autor tak ked take nepoznas, tak teraz si prekvapena, ze je to inak?

gabrielkaa
25. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja moju dceru vzdy za dobre výsledky pochválim. Pochvala ta dobre urobenú prácu je pre deti dôležitá.

zuzana76
25. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor anj nie, to mu ide same, ale napr priprava na prijimacie pohovory, ma doucovania z MAT a SJL uz roky, ale moje dieta ma aj poruchy ucenia - 3 dysky. Tkaze aj kvoli tomu a casto chyba v skole. Takze aby nic nestratil a mal vsetko dokladne prebrate.

simca06022011
25. nov 2025
@gabrielkaa

@anonym_autor ja moju dceru vzdy za dobre výsledky pochválim. Pochvala ta dobre urobenú prácu je pre deti dôležitá.

@gabrielkaa pre mna trojka nie je dobry vysledok napriklad... a ona jej povedala, ze celko m dobre, zase ju nezvozila alebo nereagovala.. ;)

zuzana76
25. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor anj, nej a take rozne jazykove veci a historia, to sa mu venujem ja. Vcera som mu dala test z ANJ, olympiada - okresne kolo, dala som mu test, co robia native speakri a stratil len jeden bod, cize preto som aj dnes ocakavala lepsi vysledok.

madeincssr
25. nov 2025
@zuzana76

@zuzana76 to fakt? Druhe miesto na SK v olympiade z ANJ nie je dost dobre? Neprehanate to obaja s tymi ambiciami? Su to este zdrave ambicie?

autor
25. nov 2025
@zuzana76

@anonym_autor anj, nej a take rozne jazykove veci a historia, to sa mu venujem ja. Vcera som mu dala test z ANJ, olympiada - okresne kolo, dala som mu test, co robia native speakri a stratil len jeden bod, cize preto som aj dnes ocakavala lepsi vysledok.

@zuzana76 ale krásne, si neskutočne dobrá maminka, máš byť na čo pyšná, veríš,že mi tvoj príspevok zlepšil náladu? 🍀

zuzana76
25. nov 2025
@madeincssr

@zuzana76 to fakt? Druhe miesto na SK v olympiade z ANJ nie je dost dobre? Neprehanate to obaja s tymi ambiciami? Su to este zdrave ambicie?

@madeincssr skolske kolo, nie celoslovenske, skolske kolo znamena, ze nepostupuje dalej z druheho miesta

madeincssr
25. nov 2025
@zuzana76

@madeincssr skolske kolo, nie celoslovenske, skolske kolo znamena, ze nepostupuje dalej z druheho miesta

@zuzana76 jaaaj, prepac, zle som to pochopil.

zuzana76
25. nov 2025
@madeincssr

@madeincssr on ANj miluje, tesil sa na olympiadu, ved ja ho nevyhresim, len som pisala, ze doma mal vysledok, ze stratil len jeden bod z testu pre native speakrov, starsi syn maturant, co je tiez vyborny z ANJ, pise testy na B 2 na 95 percent, tak ten stratil asi aj 6 -7 bodov. Mladis deviatak stratil len jeden bod. Ale na prve miesto v skolskom kole to nestacilo. Ale tesim sa, akurat vcera som citala, ze Slovensko skoncilo v celosvetovom rebricku na 10. mieste v ovladani anglickeho jazyka.

gabrielkaa
25. nov 2025
@simca06022011

@gabrielkaa pre mna trojka nie je dobry vysledok napriklad... a ona jej povedala, ze celko m dobre, zase ju nezvozila alebo nereagovala.. ;)

@simca06022011 áno. Súhlasím, každý mame iné očakávania. Dcéra chodí na veľmi náročný gympel. Trojka je 80%. Každý rok opakujú 2-3 decká ročník. Takze pre mna pred maturou ma dobre výsledky 🙂.

autor
25. nov 2025
@gabrielkaa

@simca06022011 áno. Súhlasím, každý mame iné očakávania. Dcéra chodí na veľmi náročný gympel. Trojka je 80%. Každý rok opakujú 2-3 decká ročník. Takze pre mna pred maturou ma dobre výsledky 🙂.

@gabrielkaa na gymku nie som, zdravotnícky laborant

zuzana76
25. nov 2025
troskustratena
25. nov 2025

V prvom rade gratulujem, ze si ten velky test zvladla a drzim palce na maturite😊je super, ze si sa sama rozhodla pre taku skolu, a zaroven ze si si vybrala "tazsiu" cestu a chces maturitu... co sa tyka reakcie tvojej maminy - mna uplne napadol jeden moj znamy - dost zhadzuje kohokolvek, kto ma vyssie vzdelanie ako on, lebo to nepovazuje za dolezite, a ze kolko on zaraba aj bez skoly...tak ci to nebude tiez tento pripad, ze mamina nevie uplne prekusnut, ze budes mat vyssie vzdelanie ako ona... kazdopadne nedaj sa odradit - vzdelanie je nieco, co ti nikdy nikto nevezme a dosiahnes ho vlastnymi silami, preto mas byt na co hrda...

zuzana76
25. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to je dobry odbor, len tak dalej, si sikovna a najma preto, ze nemas podporu, ze vsetko musis sama.

gabrielkaa
25. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj tak dobre 🙂. Gratulujem

viestta
25. nov 2025
@anonym_autor

@abbey1 konkrétne to slovo docela. Podľa mňa sú to fajn známky a nie len docela dobré. Dobré by boli ak by som mala samé trojky nie

@anonym_autor vysvetli mi aky je rozdiel medzi "docela dobre" a "fajn", pretoze pre mna je to rovnake. No neboli to vynikajuce znamky, myslism si, ze nie je dolezite to co ti kto povie ale to aky mas ty z toho pocit. Ked vies, ze si spravila maximum co si mohla tak bud spokojna, Ucis sa pre seba a nie pre pochvaly.

gabrielkaa
25. nov 2025
@viestta

@anonym_autor vysvetli mi aky je rozdiel medzi "docela dobre" a "fajn", pretoze pre mna je to rovnake. No neboli to vynikajuce znamky, myslism si, ze nie je dolezite to co ti kto povie ale to aky mas ty z toho pocit. Ked vies, ze si spravila maximum co si mohla tak bud spokojna, Ucis sa pre seba a nie pre pochvaly.

@viestta S tým súhlasím, človek sa učí pre seba. Ale predsa len dieťa potrebuje cítiť uznanie rodiča? Nie?

viestta
25. nov 2025
@gabrielkaa

@viestta S tým súhlasím, človek sa učí pre seba. Ale predsa len dieťa potrebuje cítiť uznanie rodiča? Nie?

@gabrielkaa a mama neuznala, ze su to dobre znamky?

biba_18
25. nov 2025

problémom sú tvoje očakávania ... na odpovedi ktorú napísala nevidím absolutne nič nevhodné. nič ti nevyčíta, nič nezhadzuje, proste nič z toho a má záujem sa dozvedieť viac, keďže si dostala nezvyčajne 3-ku (sama tvrdíš že nezvyčajne) ...

gabrielkaa
25. nov 2025
@viestta

@gabrielkaa a mama neuznala, ze su to dobre znamky?

@viestta no veď sa práve sťažuje, že moc nie 🙂. To je hra slov, ale myslím, že pozná svoju mamu

mysicka36
Autor odpoveď zmazal