icon

Skoro 13-ročná dcérka začína myslieť na chlapcov

29. sep 2022

Maminky prosim vas 😊 mam 12 skoro 13 dcerku.Ako si sa stym neviem.zmierit ze rastie.....zacina mysliet nad chlapcami atd......jaj som z toho hotova ze este pred rokom a pol liezla po stromoch;ci sa hrabala medzi mravcami pred domov a bum zarazu....je z nej kocka 😊😊😊 ako sa k tomu postavit.Bojim sa dnesnej doby.Hlavne internet.Niaky neznami pomota hlavu atd....preverujem jej mobil cez ten moj...ona vie ze ja mozem vsetko vidiet ale zas nechcem aby mala nedoveu vombe.Och nevuem sa s tym zmierit ze moje jedine dietatko rastie....

Strana
z2
maranta_leuconeura
29. sep 2022

Mala som frajerov od 13. Fascinuje ma, ze to tu niektorym pripada skoro, kedysi sa dievcata mohli vydavat po prvej menstruacii, v niektorych kulturach to stale tak funguje. Po menstruacii uz je zena/dievca pohlavne zrele (samozrejme nie psychicky) a je to uplne prirodzene si teda hladat partnera, priroda to tak zariadila. Akurat treba detom vysvetlit, co mozu/nemozu podla zakona aj podla ne/zrelosti aj s ohladom na to, ze asi nikto nechce vychovata svoje vnuca ako vlastne dieta ;)

markus1
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
29. sep 2022

och, dakujem, ze tej mojej su chalani zatial fuj a radsej bude s tymi zvermi v zahrade :DDDD ako ja som mala prveho frajera ako 6tacka,a teda kes si to uvedomim, ze moja je siestacka uz.. no vlasy mi dupkom stavaju. Ste mi prave stres urobili zeny... ked to tu citam, ze francuzak v 11, ze druhy frajer, ze priatel rok?? :D

luccija
29. sep 2022

@veronikaszabova a uz u Vas aj prespava?😀

kiki68
29. sep 2022

No a?sak je normalna, v jej veku uz sme tiez kukali po chlapcoch a riesili co by kde bolo,keby😂

bolarazjedna
29. sep 2022

To je fajn, keď sa veľa rozprávate s dcérou, otvorene o veciach. Hlavne nič nezakazuje, v tomto veku asi je to najhoršie. Určite nech pozrie film V sieti. Je to práve určený film pre jej vek, o zneužívaní deti na internete. Treba ju naučiť selektovat, kým bude písať, komu čo o sebe prezradí, kto môže získať jej dôveru. Ak sa s niekym rozhodne stretnúť (bohužiaľ, úplne zamedziť to nevieš, s hocikým môže dohodnúť stretko aj o ulicu ďalej od školy, medzi dvomi krúžkami, atď....), tak nikdy nesadnut nikomu do auta, vždy sa stretnúť na verejnom, frekventovanom mieste, najlepšie, ak tam neide sama, ale minimálne s nejakou kamarátkou, nikdy nič nedovolít, čo je pre ňu nepríjemné, ani na naliehanie, väčšina týchto veci platí, aj keď už bude dospela. Veľa sa o tom rozprávať, kým sa dá, kým ona chce, lebo keď bude trochu väčšia, už bude pre ňu trápne sa s tebou o tom rozprávať.

nevenka
29. sep 2022

Ja som bola prvy raz zamilovana, ked som mala 11 a drzalo ma to strasne dlho tento konkretny chlapec. Ale bol starsi o 4 roky, takze o mna zaujem nemal. Ani nikdy neskor, no...Ale pamatam si, ako som sa uz nechcela hravat so sesterkou a sestrou s babikami, mladsie o 2 a 3 roky boli 😅

veronika3110
29. sep 2022

Ja som napr.už v 14 rokoch našla svojho manžela 🤷‍♀️ Prosím tá, hlavne ty si to daj do poriadku, pretože aj keď to letí strašne rýchlo, tvoje dievčatko pomaly dospieva, aj keď sa to zda ako nieco nereálne.. len pozor aby si nedopadla ako moja svokra … tá je hotová, že sa jej 28 ročná dcéra ide vydávať.. a stále jej hovorila, že len nech si nikoho nehľadá, lebo ona musí pri nej sedieť a len nech sa nevydáva, to uz je podľa mna extrém.. tiež sa s tým nejako nevie zmieriť, ale je to uz dospela žena

wwpela
29. sep 2022

Ja sa doteraz hanbim za to co som robila keď som mala 12-13 co sa týka chlapcov co sa mi páčili po rokoch sa cítim trápne keď si na to spomeniem no nedá sa s tým nič robiť každí si tým divným vekom prešiel

stvura
Odpoveď bola odstránená
domkakvet
30. sep 2022

Áno je to normálne, že rastie, skôr nie je v poriadnu, že sa s tým nevieš vyrovnať ty, aj ja som v tom veku mala záujem o chlapcov.

katuskapd
30. sep 2022

Môj 14 ročný syn už by chcel tiež hrozne babu,ale to len také nevinné, ešte žiadnu nemal,dlho sa mu jedna spolužiačka páčila,ale ona nemala záujem ešte o chalanov.

vendi123
1. okt 2022

ja som v tom veku zacala tiez :D.... ale okrem pusy nikdy nic viac nebolo do 16r. 🤣 mamu som nemala a otec mi nevysvetloval nikdy nic o vztahoch sexe atd cize som na to chvalabohu ani nemyslela. 🙂

matapo
7. okt 2022

...neporadim, ale chápem tvoje pocity. Mám 10 ročnú a chalani sú stále pre ňu aj jej spolužiačky blbci 🙂 s kamoškami sa doma normálne hrajú so sylvanian ale aj s levom,....tancujú spolu, pozrú si kreslený film,...13 ročný syn už s kamarátmi aj do kina aj do mesta, ale veľmi rád ešte trávi čas doma, alebo na výletoch so mnou a súrodencami. Už teraz sa bojom dňa keď opačné pohlavie ich začne zaujímať a dostane prednost predomnou.

,

Strana
z2