icon

Skúsenosti s pubertou - chlapci verzus dievčatá

25. apr 2025

Kto je v puberte horsi? Ake mate skusenosti? Co robia v puberte dievcata a co chlapci?

kiki68
25. apr 2025

To je rozne, ale za mna a nielen mna dievcata.

lauriik
25. apr 2025

Povedala by som, ze je to kus od kusu 🤷🏼‍♀️ A dost zalezi na akych zakladoch stoji vztah s dietatom, ktory sa buduje do puberty.

sante81
25. apr 2025

Dievčatá , radšej by som mala 5 chalanov ako jednu dcéru 🍷

terina25
25. apr 2025

Mam aj aj momentalne v puberte a je to hroza a des😤

guudy
25. apr 2025

U dcery puberta ziadna. Priebeh nezavisi od pohlavia, ale od povahy a hormonov…

ivik4
25. apr 2025

Ja stale vravim, ze chlapec je narocnejsi ako maly, dievca ako pubertiak. Chalani su niektori dlhsie deti, zatial co s dievcatami puberta riadne plieska uz velmi skoro. Naladovost , s dospelymi chlapmi sa mozu tahat, rozne. Nevravim ze chalani nic
Takze za mna dievca

lucia13022023
25. apr 2025

Určite dievča. Tiahne sa to s nimi dlhšie, chlapci sú kľudnejší. Poznam takých xy prípadov

skumavka
25. apr 2025

Ja už mám 1pubertu dcéry za sebou,má už 23 rokov a teda žiadny extrém sa nekonal, občasné pretocenie ocami nerátam, inak fakt pohoda. To isté syn, ten ešte sa v tom období nachádza, ale má 17 a už je to akoby pomaly aj za nami, klop klop. Ani jeden žiadny extrém. Ale ešte ma to dvakrát čaká, opäť syn aj dcéra, tak sa celkom bojím, že to už nebude také lážo plážo.

louise
25. apr 2025

Moja dcéra má skoro 14 a zatiaľ žiadna náročnejšia puberta sa nekoná. So synom nás to ešte len čaká. Ale mám kolegyne so staršími deťmi a je to ozaj veľmi rôzne a ja by som to podľa informácií od nich asi nedokázala určiť.

nynia
25. apr 2025

Ja som v puberte bola s chlapcami v partii. Mala som pomimo aj kamosky ale 99% casu vonku len s chlapcami. Ale ina puberta bola na 2.stupni ZS a ina na SS ten vekovy aj mentalny rozdiel je dost vyrazny. Na ZS to bolo kludnejsie, na SS party ano aj alkohol ale nie nejake opijanie bez zmyslu... A s kamoskami sme riesili makeup, nakupy oblecenie, klebety. Ale je to o vychove spoluziacka uz v 7triede na zs fajcila, pila neskor sa zacala tocit aj okolo drog a podobny pripad mame aj v rodine tiez dievca.

luccija
25. apr 2025

Čo si všímam v okoli tak dievčatá.Skor dospievajú, skôr si hľadajú frajerov.Baba viac "bojuje"s mamou, chalan s otcom.Ale je to všetko individuálne introvert, flegmos nebude mať také túlavé boty atď...nikdy nevieš čo ťa čaká🤣

danica2711
25. apr 2025

u nás občas na šľaktrafenie jedno aj druhé. Ale prežili sme bez trvalých následkov

zuzinka888
25. apr 2025

Tam mam aj chlapca aj dievky- a nic hrozne okrem vybuchov hnevu ci placu kvoli blbostiam( ako vyniest smeti)ci podrazdenej nalade sa nekonalo- ale to som uz bola vytrenovana a vycvucena z obdobia vzdoru.

tamtamka26
25. apr 2025

ja môžem zodpovedne prehlásiť, že u nás rozhodne chalan horšie!! dcéra je introvert, sem-tam mala výkyv, ale inak nič hrozné. syna to teraz začína plieskať a to je jedna katastrofa - všade bol, všetko videl, všetko vie, čo tam po skúsenostiach rodičov, učiť sa netreba, keď sa 10 min nehádame, vystreľujem ohňostroj!

cukroska
25. apr 2025

Ťažko povedať. Ja mám chlapcov ,takže porovnať neviem. Ale čo počúvam od základnej čo vychádzajú dievky a aj na strednej, tak chlapci sú ešte anjeli 😃 Ale to je naozaj individuálne a záleží nie len na výchove,ale aj povahe dieťaťa. Moji zatiaľ v pohode. Starší nemal až takú divokú a mladší bude mať 16 a ešte je to v norme .Ja som mala oveľa horšiu 🤦‍♀️

1ryba
Odpoveď bola odstránená
euka210
25. apr 2025

Vraj dievcata, ale neviem...radsej chlapca zivit ako dievca satit hovori moj manzel 😁 Mame 3ch, takze len chlapcov zazijeme, 13r uz puberta v plnom prude a teda hadat sa bude aj na somarinach a slovickach, ale ine zatial nic...fyzicke zmeny nepocitam.
Znamy mi nedavno hovoril, ze pri dvojickach ch,d ani nevedeli ako nou presli a teraz druhy syn im to vynahradzuje aj za dvojicky 😁

mane01
25. apr 2025

Toto je podla mne velmi velmi individualne. Vela robi povaha, okolie, vychova, pripadne problemy ako nadvaha, zdravotne problemy, kamarati, skola..

rainee
26. apr 2025

Ja mam 15rocnu, ak neratam ze je niekedy oduta, papulnata a trosku leniva, tak ok. Ziadne extra vystrelky. Chalani viac robia grazloviny co pocuvam z okolia.

alca85
3. máj 2025

Mám 15r. dcéru a o mesiac 14.ročného syna a ani u jedného sa nejaká extra puberta neprejavuje. Rozumieme si, nemajú problém sa ku mne na verejnosti priznať, nevyvádzajú, v škole sa im darí. Akurát len bordelárstvo dcéry má rozčuľuje 🤨. Ale to sa dá vyriešiť nenavštevovaním jej izby 🤭.