icon

Som tehotná v 16: Ako zvládnuť situáciu?

aaaaanonym
2. jan 2025

Ahojte všetci, príde mi ako blbosť to sem písať ale potrebujem rady. Som tehotná v 16 rokoch, priateľa mám už od 11rokov stáleho, sme spolu šťastný a rozhodli sme sa dieťa si nahať, mamina to zoberie dobre ale bojím sa reakcie otca môjho. :( A hlavná vec čo mi ide hlavou je že ako to prebieha s doktormi a vyšetreniami, školy a pôrodu… Ak tu je voláka dobrá duša s podobným niečím budem rada za vaše rady. Ja som zúfalá bojím sa ako ma ľúbia budú vnímať :( Ale dieťa si zobrať nenechám !

jehocislo
2. jan 2025

@aaaaanonym Konečne mladá mamička. Všetko zvládneš, zas 16 ročná žena nie je decko, za mňa v pohode. Moja kamoška mala spolužiačku v 17 tich rodila, úplná pohoda, mala aj podporu okolia aj všetkých spolužiakov, rodičov, normálna vyspelá múdra baba, dokončila školu všetko.

blaazi
3. jan 2025

@aaaaanonym ahoj, blahozelam k dietatku. Spokojne sa obrat na poradnu Alexis _ najdi si jej webstranku, poradia Ti so vsetkym, aj Ti pomozu spracovat reakcie okolia. Mozes kontaktovat aj organizaciu Femina, pomaha maminam, ktore potrebuju pomoc s vybavickou a pod.

helenbozka
3. jan 2025

@aaaaanonym si naivná, hlúpa a taký je aj tvoj zatiaľ zamilovaný a ešte viac nadržaný a "nešikovný" frajer. Prečo tlačíš na to, aby ste rýchlo boli rodičia...? A on ti akože sľúbil, že si ťa vezme?! 🤦🏼‍♀️🙃 Každý je strojcom svojho šťastia. Ak si teraz zistila, že si tehotná, tak máš pár týždňov na to, aby si sa rozhodla, ako bude tvoja budúcnosť vyzerať. Ak je mama v pohode, poraď sa s ňou. Ja by som na jej mieste podpísala papiere a išla s tebou do nemocnice na ukončenie tohto "prešľapu".

kulumulu123
3. jan 2025

@luccija odkedy ta u gynekológa nevysetria pod 18r bez doprovodu?? Teda ja som stará korčúľa ale na strednej som vždy chodila na gyndu sama keď bolo treba 🙈... Ale za 30r sa možno niečo zmenilo 🤷

alex49
3. jan 2025

Máš 5 rokov frajera, otec asi vie, že po nociach nehrate karty. Z mamou si predstavovali, že skončíš školu, zamestnas sa, pôjdeš na vysokú.. Určite nebude rád, keď mu oznamis, že bude dedko. Ale aj to dá sa stáva. Znie, že s frajerom mate plán, tak nech s tebou ide za rodičmi a všetko im povedzte.

zuza265
3. jan 2025

@alickapusinka on jej neurobil dieta. Oni boli pri tom dvaja. A obaja rovnako zodpovedni za svoje ciny

20erika07
3. jan 2025

@lija22 nauc sa čítať ok? Nikde tam nie je napísané, že otec môže za to ,že otehotnela. Vysvetlila by som Ti to aby si to pochopila, ale je to vymyslená téma, nie je to potrebné.

jehocislo
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
3. jan 2025

@aaaaanonym
O necelý rok už budeš mať 17, takže svadbu poriešte. Ak ste spolu už 5 rokov, a budete mať spolu dieťa, tak by to malo byť na mieste. Hoc by si sa vydávala s bruškom. Nie je na tom nič nezvyčajné. Dnes sa každá tretia takto vydáva, len sú staršie.
Inak máš súrodencov? Alebo si jedináčik? Rovnako priateľ? /Že či rodičia majú ešte starosti s vašimi mladšími súrodencami alebo ste jediní, prípadne najmladší?/

sisska96
3. jan 2025

@jehocislo konečneeeee? Ja ani neviem čo by som robila keby moja 16 otehotnela. To je stašnéééééé

dagas
3. jan 2025

Tak záleží od toho ako veľmi si rozumná. Bola som v nemocnici s jednou neviem koľko mala rokov, bola na strednej. Ona dieťa bývala u matky,on na dlhodobej marodke býval tiež neviem či u matky alebo u koho. Dievča sa veľmi čudovalo keď sme jej vraveli že novorodenec nemôže papať výživu ale iba mlieko 😏 Mama ju prehovárala nech ide na potrat ,húkali po sebe do telefónu.. masaker...zaujímalo by ma ako nakoniec dopadla...

denver36
3. jan 2025

No priprav sa na debilné reakcie niekt.zdtavotnikov. ja som rodila ako 17ročna , teraz mám 27 , maturitu som si dorobila s ročným oneskorením, pracujem , máme dve dcérky (9,5) a sme manželia už 10 rokov 😅 celkovo sme spolu 12r. Držím palce 😊 môžeš mi napísať ak chces pokecať

lulabay
3. jan 2025

@helenbozka ukončenie prešľapu? OMG 😱

lujza123
3. jan 2025

@aaaaanonym ako neplnoleta potrebuješ súhlas rodičov na všetko a ked sa dieťa narodí súd mu určí zákonného zástupcu, nakoľko ešte niesi plnoletá nemozes byt zákonný zástupca svojho dietata

Myslím si ze si ničis život, keby mas 18 a posledný rok skoly ešte sa to dá, ale ty si ešte dieťa. Bude to komplikovane a nejaké debilne reakcie okolia sú ten najmenší problem ktorý ta caka

123profil321
3. jan 2025

@lujza123 ak jej priateľ má 18, bude zákonný zástupca on. Či sa mýlim?

123profil321
Odpoveď bola odstránená
romino
3. jan 2025

@20erika07 nechcel som to tak napisat, ale tiez to tak vidim. Moja dcera v 11.tich rokoch sa este potesila ked dostala kinder vajce... alebo prosila aby mohla mat psika .. alebo sme sa handrkovali na aky iny kruzok by chcela chodit, a na aky uz nie ..... a nieze mala "vztah". To kde, kedy, ako ....a hlavne: PRECO ? 🙂
Az sa mi nechce verit ze je to realny pribeh.

123profil321
3. jan 2025

@romino žiaľ, aj také sa deje. Ja mám v okolí tiež zvláštny prípad/príbeh. Snáď bude mať dievča aspoň podporu a zázemie... 🤷🏻‍♀️

luccija
3. jan 2025

@123profil321 nie, to nie je pravda
@kulumulu123 áno, tiež som tak chodila mama ani nevedela, že beriem atk😂
U každého lekára teraz do 18 musí byť s dieťaťom zákonný zástupca.Dcera išla k očnej volala som či môže prísť sama a zrukla na mňa či neviem ako to je😉a to išla len na premeranie nie rozkvapkanie

123profil321
3. jan 2025

@luccija ani keď ho zapíše na rodný list?

luccija
3. jan 2025

@123profil321 nie, ona nie je plnoletá ona je tehotná a zodpovedajú za ňu a jej ciny rodicia.Bude súd, kde sa stanú porucnikom bábätka a oni zaňho rozhodujú.Aj k doktorom s babom budú chodiť rodičia do 18 r matky

lujza123
3. jan 2025

@123profil321 áno ak ma 18 otec bude zákonným zástupcom on, každopádne ako neplnoletu matku ju bude cakat aj vysvetľovanie úradom.
Chlapec sa k tomu teraz postavil pekne, ale realita ked sa narodí bábätko môže byt iná, je mlady môže si narozdiel od nej robit co chce

Matka s bábätkom je ten najslabší a najzraniteľnejši tvor v našej spoločnosti, tak to je. Dievča bude pár rokov odkázané na milosť ostatným a nebude to vedieť nijak zmeniť, nijak .
Bude to mat veľmi tazke, ona teraz naivne vidi len jeeej budem mať živú bábiku ale realita bude krutá

nevenka
3. jan 2025

@denver36 joj, blbych reci sa napocuvas, ci rodis 17 rocna alebo takmer 40 rocna. Mladej mamicke, co by mi dcera mohla byt, v porodnici skoro oci z jamok vyskocili, ked som jej povedala, ze to je moje stvrte a mam 39 rokov 😆.

nevenka
3. jan 2025

@sisska96 akoze takto, z mojho pohladu je to tiez strasne, lebo chcem, aby deti dostudovali aj VS a neviem si predstavit, ze by o 2 roky zacala dcera chpdit s dakym chalanom a o dalsich 5 rokov by mala rodit, fakt neviem a nechcem si to predatsvit, ale zase, o 2 roky ako 18 rocni ludia sa kedysi bezne zenili a vydavali aj stavali rodicmi. Teraz je to "decko" a o rok aj nieco, uz to bude dospela zena. Tie rady tu niekedy su ujete. 16-17 rocnu nikam ani za svet nepustit a ked tu pise 18 rocna daco, tak rady, ze ved je dospela, nechaj tak, nestaraj sa. A stale je to z pohladu rodica "decko", no.

aaaaanonym
autor
Autor odpoveď zmazal
nevenka
3. jan 2025

@romino no toto sa aj ja pytam. Ja mam 11 rocneho chalana a sice je rozumny a sikovny, ale stale si pyta na sviatok, Vianoce lego, 9 rocna babiky, skakala mi tu radostou, ked vceea na narodky 2 rocna dcera dostala plysovu ovecku, este len nedavno sme im povedali, ze skutocne to nechpdi Mikulas a plakala od sklamania. Aj ten 11 rocny este veri na Jeziska, toto sme im nechali. Oni tusia, ale este chcu verit tomuto. Tak si neviem predstavit, ze maju od 11 frajera. Aj ja som sice bola zalubena od 11 rokov do chalana, co mal o 4 roky viac, ale ani ked som mala 15, tak ma nechcel 😆 a veru dobre tak. Ale rodicia by ma ani nikam nepustili ako 11 rocnu. Ze frajer.

sisska96
3. jan 2025

@nevenka Ja som tiež mala spolužiačku/spolužiaka. ktorí chodili spolu v 5 ročníku.... Sice to nevydržalo ale fakt chodili spolu, v 6,7 ročníku sexovali..... strašné ale existuje.... a nie neboli cigáni, len sprostí

aaaaanonym
autor
Autor odpoveď zmazal
sisska96
3. jan 2025

V tomto mladom veku bez existencie, nebudeš vedieť všetko zabezpečiť a budeš tu alebo na soc. sieťach prosíkať o detské oblečenie, hračky a podobne...... Decko žerie strašne veľa peniazi

aaaaanonym
autor
Autor odpoveď zmazal