Sprevádzanie syna na prijímačky na strednú školu

chrobacik41
30. mar 2022

Ahojte, mám takú otázku. Onedlho budú prijimacky na stredné školy, a chcela by som sa opýtať či mám sprevádzať svojho syna alebo nie? S dcérou som bola a povedala mi ze jej to veľmi pomohlo. Teraz sú deti inè a vidím to aj na synovi. Ale som viac menej presvedčená že pôjdem s ním. Ako to máte vy ostatní s deviatakmi ? Pôjdete /nepôjdete?

petamich
30. mar 2022

moja mama to teraz riesi, sestra ide buduci tyzden a tak sa jej opytala, povedala, ze ide s najlepsou kamoskou, kedze sa hlasia na rovnaku skolu 🤷‍♀️ asi by som to tiez tak spravila

inak uz su to roky ale tiez som bola s najlepsou kamoskou a dalsimi spoluziakmi ale zalezi od vela veci, mozno tvoj syn tam svoju maminu chce

dskjhfdlkdjhl
30. mar 2022

@chrobacik41 Ja mam obe deti na 8-rocnom gymnaziu, takze prijimacky robili v piatej triede-rano s nimi isiel manzel, lebo ja som vedela, ze by som ich akurat vystresovala, po prijimackach som ich cakala pred skolou. Ale s deviatakom, pokial vie, kde je skola a nie je tam dlhe cestovanie, by som asi uz nesla, ale osobnu skusenost zrovna s tymto vekom nemam, kedze sme to cele absolvovali prilis skoro. Ale poznas seba a dieta a podla toho sa rozhodni.

0silvia0
30. mar 2022

@chrobacik41 bola som s oboma detmi na talentovkach, mali prijimacky v inom meste.
Ak by dieta chcelo ist samo, alebo by islo so spoluziakom, respektovala by som to.

patka06
30. mar 2022

Moja robila prijímačky v 5tom ročníku ZŠ na OG to som ju odprevadila ku škole a potom aj vyzdvihla, urobili sme si pekný spoločný deň.
Teraz má 15,5 je samostatná, určite by nechcela aby som išla s ňou.
Na tvojom mieste by som sa spýtala dieťaťa, či chce tvoj doprovod.

nelca84
30. mar 2022

@chrobacik41 ved sa opytaj syna, ci stoji o to, aby si sla s nim. Vy spolu nekomunikujete?

3009
30. mar 2022

@chrobacik41 akurát minulý týždeň išiel vnuk na telentovky na športové gymnázium. Otec ho tam odviezol autom a potom odišiel. Domov išiel sám.

sissy27
30. mar 2022

@chrobacik41 opýtaj sa syna, ale teda čo by si tam chcela robiť? Ak to nie je niekde ďaleko, že potrebuje odvoz, tak čo budeš tri hodiny stepovať pred školou a nazerať do okien?
Dcéra je na 8r gympli, ráno som ju odviezla a išla domov. Tam nie je priestor pre rodičov kde by mohli čakať, zbytočná tam budeš.

mamina0078
30. mar 2022

Ja ked som ako dieta isla na 8r gymnazium nikto ma nesprevadzal z rodicov 😂 nechcela som ale sme isli na prijimacky 3 co uz sme sa poznali takze nebola som sama... Podla mna najlepsie sa dietata opytat s takym utiahnutejsim by som isla a s takym viac extrovertnejsim spolocenskejsim az tak to nevyhnutne nie je podla mna

veronikaszabova
30. mar 2022

@chrobacik41 ved sa spytaj syna, ci ta tam chce.

lucka_ke
30. mar 2022

ja idem so synom ku škole, kvôli prípadným dokumentom ak by bolo treba niečo podpisovať, potom už príde sám domov

chrobacik41
autor
30. mar 2022

@sissy27 praveze to je 35km tak ho bude treba odviezt a keďže nemám auto tak busom a potom mhd , aspoň si zvykne a zapamätá spoje 🤷‍♀️

sissy27
30. mar 2022

@chrobacik41 tak potom áno, 35km je dosť ďaleko, hlavne ak to nepozná.

andrejka1974
30. mar 2022

@chrobacik41 tak to áno je to dosť ďaleko alebo nech si to skúsi nanečisto zájdite si tam spolu teraz a potom pôjde sam

janka1011
30. mar 2022

@chrobacik41 syn ide na prijimačky 30 km od nášho mesta a ideme s ním obaja. Príde mi to prirodzené, je to dosť dôležitý deň. Čo viem, tak skoro všetci chodia s rodičmi. Ja som mala prijímačky v našom meste a tiež so mnou mama bola.

luccija
1. apr 2022

@chrobacik41 išla by som s ním aspoň ho rozptýlis po ceste busom, po prijímačkách si niekde sadnete najete sa.Jedine, že Ti povie, že nechce..ide so spoluziakom...My pojdeme ja nesoferujem pôjdeme s mužom a dcéra chce nech ideme.

ivett1
1. apr 2022

@chrobacik41 ak nejde s kamarátmi, tak by som mu to sama navrhla, že ho odprevadím😊

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibrunova
2. apr 2022

Určite s ním,hlavne ak ide spojmi, aby som si bola istá, že všetko nájde a postíha. Ja som s dcérou bola ako ôsmačkou, kým oni písali, tak pre rodičov mali pripravený program, v zasadačke hovorili o škole, predmetoch, plus káva. Milé to bolo.

renka30
5. apr 2022

Urcite ju odprevadim a aj pockam - velmi neni zbehnuta v cestovani (teraz ma skolu 5 min peso od domu) a vsetky skoly su uplne na opacnom konci Bratislavy ako byvame a jedna je mimo Bratislavy. Je to aj taka psychicka podpora. Ja som dokonca povedala dcere, ze si pojdeme este pred prijimackami omrknut, kde su tie skoly, aby sme rano nestresovali. Mam deviatacku a aj piatacku s ktorou ideme skusit na 8 rocny gympel takze si to budeme musiet s manzelom nejako podelit.