Štúdium pre žiakov s dyslexiou po základnej škole
Ahojte,
chcela by som sa poradiť. Kde študujú Vaše deti, dievčatá s dyslexiou. Všade čítam nejaké obmedzenia a poradkyňa v škole odporúča len učňovské školy. Nevadí, ale chcela by som vedieť, kde sú Vaše deti spokojné? Ďakujem.
a nebudem sa uz hadat, stojim si za tym, ze dyslektik nemoze vystudovat akukolvek skolu, napr dyslektik ako ucitel Slovenskeho jazyka je uplna absurdnosť (ale aj akykolvek ucitel, ktory pise nespravne to je nevyhovujuce), cize zohladnovat druh a stupen postihnutia, kde v pasme inteligencie sa dieta nachadza, zaujmy dietata a potom podla toho vybrat.
@zuzana76 prepac ale hovoris hlupost. Ja som vystudovala zdravotnu s dysleksiou, disgrafiu a diskalkuliou a adhd a mam veducu poziciu. Dokonca 2 vysoke skoly a ucila som sa na 3,4
@modrykolibrik a co robis konkretne?
@zuzana76 ja neucim nic som veducou na socialno-zdravotnom useku a som aj sestra+ plus mam teraz aj PhDr. A robim garanta. V praci vedia, ze mam poruchu ucenia. V jednej praci ma skrz to vyhodili ale v inej som vyhrala 3kolovy konkurz.
@zuzana76 plus chodim zo zariadeni vypomahat ako sestra. Zvladam pracu uplne v pohode
@modrykolibrik super, asi si teda mladsi rocnik, ked si zdiagnostikovana
@modrykolibrik ale vidis, ze v jednej praci s tym problem bol, cize je to taka dvojsecna zbran, zalezi velmi na stasti, kde sa clovek s takouto diagnozou uchyti
@zuzana76 ty máš vážne problém s porozumením textu !!!!!
Tato diskusia je o výbere strednej školy, konkrétne stredná zdravotná a stredná pedagogicka
A na obe môže ísť, ak dostane schvaľujúcim posudok variant A v CPPaP
Níkto okrem teba tu nediskutuje o vs smere učiteľ sj
Už mi nepis, toto je s tebou čistá strata času
Mojej kolegyni syn mal diagnostikovanu disgrafiu, disortografiu a dislexiu. Na strednej uz zakazal svojej mame, aby dala posudok do skoly, takže nemal úľavy. A strednu zvladol uplne v pohode. Pred dvoma rokmi skončil BC na FTVŠ. Študoval medicínske skripta, aby spravil skúšky z anatómie. Strašne ho to bavilo. Tak sa to proste učil. Kolegyňa sama niekedy nechápe. Tak sa oňho bála, keď bol malý...
Švagriná ma tiež nejakú disku. Až teraz, keď študuje špeciálnu pedagogiku zistila, prečo mala stále päťky z diktatov. Proste to nepočula. Hrozne necitatelne pise...
Gramatické okienko: dyslexia dysgrafia dysortografia dyskalkulia ….pisu sa s “y”
@zuzana76 neviem co je pre teba mladsi rocnik. Mne to zistili az posledny rocnik na strednej a to len vdaka profesorke pretoze sa jej nezdalo preco nepouzivam ciarky. Moja mama ucitelka ani nevedela ze nieco take existuje. Zdravotku som spravila bez upravy lebo uz sa nestihlo. 1 vysku som zvladla s A a 2 som uz robila s ulavami a dala som ju na B
@modrykolibrik my 50-tnici urcite nie sme zdiagnostikovani
@erikapeter autorka zalezi aka je tvoja dcera priebojna. Ja som mala dys ale tiez som na to prisla az ked som bola dospela a zacalo sa o tom viac pisat. Som starsi rocnik, Cize ten kto nevedel pekne pisat a mal s diktatov 5, tak bol proste hlúpi. Ked na ZS zistili, ze mi mama dala prihlasku na gympel, tak ich skoro porazilo. Matika 3 na ZS. Odhovarala ich moja triedna. Skoncila som gympel 1,2 z predmetov a nastastie z matiky som nematurovala ale inak cely cas som mala z matiky 4. Ale ja som bola priebojna, ked mi nieco neslo, sedela som hodiny a skusala a skusala, hladala riesenia, viedla som školský časopis, milion aktivít za skolu (v tych rokoch sa to zase cenilo). VS som skoncila s priemerom 1,3 a dokonca urobila aj doktorát, ale ucila som sa 3x viac ako moje kamosky, ktorym to islo samo. A vidis, keby to bolo na učiteľoch, tak asi robim niekde upratovacku. Ale moja mama ma poznala a vedela, ze ja sa nevzdám len tak, ked mi nieco nepojde, ze sa nezosipem ale budem to opakovat, kym mi to nepojde. Ze som taky maly bojovník. Cize ty musis poznat svoju dceru co je pre nu lepsie a ci ju neúspech nebude deptat. Lebo zase poznam jednotkárov zo ZS, rodicia ich dotlačili na nejake priemyslovky a su na tom v zivote zle. Jednu som dokonca videla vyberat smeti, druha robi predavačku hoci na základnej skole vazne patrila k najsikovnejsim v triede.
@zuzana76 na zdravotnú môže ako laborantka
@erikapeter môže ísť na akúkoľvek školu nám doma dyslektikov a jeden vyštudoval elektrotechniku , ďalší hotelovú školu čašník, ďalší menezment stredná škola obchodu

@zuzana76 ja nič take nepíšem, píšem že nemusela mst diagnostiku v 7.roc.,
Čítaj s porozumením a nevkladaj mi niečo čo som nenapisala