icon

Synovi som našla nejaké tabletky. Je to extáza?

kamila189
24. máj 2025

Dobrý deň! Našla som synovi nejaké také tabletky. Našla som si, že by to mala byť nejaká extáza. Neviem čo. Má niekto s týmto skúsenosti? Ďakujem!

Synovi som našla nejaké tabletky. Je to extáza?
agistela
24. máj 2025

@kamila189 toto není extaza určiť nie

heln
24. máj 2025

@kamila189 urcite by som nezlahcovala, ako to niektore pisu, ze je to len extaza. pri tychto syntetickych drogach je problem, ze indvidualne moze na to niekto velmi zle zareagovat a skonci pri najlepsom v nemocnici.
so synom sa treba otvorene, v klude porozpravat.
mne tiez mama raz nasla divne tabletky, podstrcil mi ich "kamarat", vobec som nemala v umysle ich uzit, ale rodicia ma uz videli dobre ze nie ako narkomanku.

stellariaaquatica
24. máj 2025

Je to extaza určite

kamila189
autor
24. máj 2025
@heln

@kamila189 urcite by som nezlahcovala, ako to niektore pisu, ze je to len extaza. pri tychto syntetickych drogach je problem, ze indvidualne moze na to niekto velmi zle zareagovat a skonci pri najlepsom v nemocnici.
so synom sa treba otvorene, v klude porozpravat.
mne tiez mama raz nasla divne tabletky, podstrcil mi ich "kamarat", vobec som nemala v umysle ich uzit, ale rodicia ma uz videli dobre ze nie ako narkomanku.

@heln ďakujem za reakciu. Správanie sa zmenilo, neberiem to vôbec na ľahkú váhu. Aj "obyčajné" cigarety je u mňa problém. Fakt si s nim neviem poradiť, zaťal sa a nemám pocit, aby som ho zanedbávala.

kamila189
autor
24. máj 2025
@sweet20

Vsimaj si ho ... kolko ma rokov?

@sweet20 všímam a nepáči sa mi. Nebol taký, zmenil sa. Má 16 rokov.

kamila189
autor
24. máj 2025
@katarinaba

Je to nejaka droga. Pozri si to cez lens a precitaj. Naslo to v pohode.

@katarinaba ďakujem, už mi to vyskakuje. Prvý moment som nevedela a i telefón zapnúť. Pre mňa šok.

kamila189
autor
24. máj 2025
@bludna

Kolko ma syn rokov? Kolko si mu ich nasla? Je to extaza, nie je to tvrda droga a nie je navykova. Ako chapem, ze to je desive zistenie pre niekoho, kto nema nijake skusenosti ale toto si prilezitostne dava na party kopa mojich znamych aj spomedzi lekarov, pravnikov a inych vzdelanych ludi. Nie je to nijaky heroin zase hej.

@bludna má 16 rokov a má ich dosť. Alebo mal. Cca 10 a ďalšie prázdne sáčky.

maca321
24. máj 2025

Nechcem ťa znepokojovať, ale ja to už mám prežité. Musíš zakročiť čo najskôr. Samozrejme komunikovať úplne v pohode a navrhnúť liečbu. Prvý krok je psychiatria a druhý nájsť resocializacne zariadenie. Ver mi ambulantne to nepôjde. Po 18 s ním už nepohneš a ver mi , nie si jediná.

kamila189
autor
24. máj 2025
@misanthropicdann

Štandardného psychológa pre deti by som asi neriešil. Väčšina je absolútne neznala a rozpráva také rozprávky o drogách ze človek ktorí sa aspoň trochu vyzná ho po 5 minútach prestane absolútne brat vážne, a ak ty zvolis zlu komunikáciu dopadne to rovnako. Myslím si ze rodine by si určite nasla niekoho dospelého co ma skúsenosti s užívaním (neverila by si aké veľké % ľudí ich užíva na party).
Takže ak má bratranca (so skúsenosťami) možno niekde okolo veku 20-25 rokov to by bola ideálna osoba ktorá by si to sním mohla prejsť.

@misanthropicdann ďakujem za reakciu. No určite niečo budem robiť, alebo riešiť.

msnesquik
24. máj 2025

Cumim, pre kolkych tu je toto normalne...smutne

kamila189
autor
24. máj 2025
@maca321

Nechcem ťa znepokojovať, ale ja to už mám prežité. Musíš zakročiť čo najskôr. Samozrejme komunikovať úplne v pohode a navrhnúť liečbu. Prvý krok je psychiatria a druhý nájsť resocializacne zariadenie. Ver mi ambulantne to nepôjde. Po 18 s ním už nepohneš a ver mi , nie si jediná.

@maca321 ďakujem za reakciu.

kamila189
autor
24. máj 2025
@msnesquik

@msnesquik ďakujem za reakciu. Pre mňa nie. Ja sa skôr dostanem na psychiatriu. Keď sme si vypili, mama mala monológ celý mesiac.

jj_anka
24. máj 2025
@kamila189

@msnesquik ďakujem za reakciu. Pre mňa nie. Ja sa skôr dostanem na psychiatriu. Keď sme si vypili, mama mala monológ celý mesiac.

@kamila189 a čo na to syn?

kamila189
autor
24. máj 2025
@jj_anka

@kamila189 a čo na to syn?

@jj_anka Odpoveď, čo je to: Nič. Ale zbledol a monológ mám celý deň.

kamila189
autor
24. máj 2025
@bielasovicka

Fú, no je to droga. Musíš zasiahnuť a ukončiť to kým není neskoro. Držím ti palce. 👍

@bielasovicka ďakujem

kamila189
autor
24. máj 2025
@eliska13

A to zlahcovanie, že to je párty droga vlastne neškodná blabla je veľký omyl.Pri extáze sa prudko uvoľní dopamín preto má človek veľa energie stratí zábrany ona je psychicky veľmi návyková fyzicky nie.Po tom privale dopaminu príde normal stav a mozog sa buri úzkosťou a depresiou prudke zmeny nálad Ale všimla som si, že tu je úplne tolerovaná aj marihuana, tak nie je o čom.

@eliska13 ďakujem, za reakciu.

cacianka
24. máj 2025

Zober ho na testy. Kľudne, racionálne ( viem že je to ťažké pre teba zvládnuť taký šok, ale v ak pozorujes také zmeny, je to v záujme zistiť či nebral aj niečo iné ).
Drž sa

kamila189
autor
24. máj 2025
@majus2323

@misanthropicdann keby mne mama v jeho veku najde drogy tak taký cirkus narobí že Humberto by sa schovať mohol. A vzťah by mi to teda nenarušilo... Niekedy ťuťu muťu neni tá cesta. Toto su vážne veci , treba konať a nie hovoriť decku že za pár rokov si to kľudne daj. Ona je za neho ešte stále zodpovedná. Nehovorím že ho má biť alebo čosi podobné to vôbec ale teda kľudná by som nebola. A kľudne ma tu aj ukamenujte

@majus2323 priznám sa, že aj som aj výchovnú dala. Že keď som nestíhla, keď bol mladší, ale takto si nepredstavujem budúcnosť. Poďakuje v 30. Celú základnú sa okrajovo s chlapcami bavil. Skončil školu, dostal sa na dobrú školu a pre lajdakov najväčších zo školy, čo boli a sú, sa dostane aj on na ich úroveň. Nie preto, že by to možno nezvládal. Ale pre postoj. Nemyslela som, že niekedy toto budem musieť riešiť. Nikdy som nemala s nim nejaké extra starosti. No už mám. A naozaj ďakujem, každému za každú poznámku.

kamila189
autor
24. máj 2025
@cacianka

Zober ho na testy. Kľudne, racionálne ( viem že je to ťažké pre teba zvládnuť taký šok, ale v ak pozorujes také zmeny, je to v záujme zistiť či nebral aj niečo iné ).
Drž sa

@cacianka naučil sa klamať. Ja neviem, čo je s nim.

ariannazara
24. máj 2025

Podľa dostupných informácií sa podobné tablety s logom lebky, známe aj ako "Punisher" tablety, objavili v rôznych krajinách a môžu obsahovať vysoké dávky MDMA alebo iné nebezpečné látky. Napríklad v Austrálii boli zaznamenané prípady, kde tieto tablety obsahovali až 197 mg MDMA, čo je viac ako dvojnásobok bežnej rekreačnej dávky. Niektoré varianty obsahovali aj ďalšie látky ako dipentylón alebo ketamín, čo zvyšuje riziko nežiaducich účinkov.

Dôležité upozornenia

Neexistuje žiadna záruka bezpečnosti: Vzhľad tablety (farba, logo) nie je spoľahlivým indikátorom jej obsahu.

Vysoké riziko predávkovania: Vysoký obsah MDMA alebo prítomnosť iných látok môže viesť k vážnym zdravotným komplikáciám, ako sú zvýšená telesná teplota, záchvaty, nepravidelný srdcový rytmus alebo dokonca smrť.

Variabilita medzi tabletami: Aj tablety z tej istej série môžu mať odlišný obsah účinných látok.

katuskamala1
24. máj 2025

Kebyze to uvidim, si pomyslim,ze cukrik... ach je mi to luto. Zial 8, 9 rocnik na zš uz droguju. U nas dedine... pervitin, a zuvaky uz na kazdom kroku s tym, ze najnovsie uz fetuju i zuvaky, tam je potom lahko badatelne, ze smrkaju,kychaju a spravanim su ako na oblaciku,vysmiaty... zevraj uz vsetko co sa da rozdrvit snupaju do nosa. Najnovsie je vyzva v uziti co najvacsieho mnozstva paralenu. Vsetky tieto info mam z prvej ruky . Najhorsie je na tom, ze napr taky kokain uz davno nie je drogou bohatych, nakolko ho riedia so sajrajtom a ci si vypiju alkojol alebo daju kokain je uplne to iste (v ich ociach). Absolutne neberu reci okolo zavoslosti vazne, proste si sem tam daju, lebo im to urobi dobre...

jj_anka
24. máj 2025
@kamila189

@jj_anka Odpoveď, čo je to: Nič. Ale zbledol a monológ mám celý deň.

@kamila189 no verím, že je to šok. Skús sa obrátiť možno na niekoho, kto robí so závislosťami a poradiť sa ako ďalej. Aké kroky zvoliť , ako s ním pracovať, atď. Za mňa ale 16 rokov málo na pravidelné nočné túlanie. Toto by u mňa neprešlo. Držím palce .

lienka.7
24. máj 2025
@kamila189

@misanthropicdann ďakujem za každú radu. Ja som v šoku z toho. A určite mu radšej urobím reset ako nič

@kamila189 ale klidek prosím ta... podľa niektorých tu mu pokojne kup ešte ďalšiu "davku". Toto myslím samozrejme ironicky. Co by som urobila ja, viem. Co ale urobíš ty, ti už je na tebe...

mariasola
24. máj 2025
@kamila189

@kamila189 zober ho na testy ako ti radia vyššie. Môže brať aj iné drogy. Nepodceň to. Keď aj vydíš zmenu správania... Brácho ešte na základnej začal s ľahkými drogami hlavne marihuana, sem tam iné- extáza, hríbiky.. neskôr občas pervitín. No vyvolalo mu to psychózy. Je psychiatrický pacient s pravidelnými psychózami. Keď húlil bol úplne iný-sebecký, klamal, nervózny, kradol... Potom začal aj predávať aby mal na drogy pre seba. Pritom bol závislý,,iba"na marihuane. No tá z neho urobila iného človeka. Teraz momentálne sedí vo vyšetrovacej väzbe a hrozí mu basa. Takže jemu zničili život iba také ľahké drogy. Teraz sa na marihuanu pozerám úplne inými očami ako predtým.
Na liečenie do 18 rokov môže dať rodič po 18 sa už musí rozhodnúť sám. - To len keby bol na tom naozaj už zle- závislý.

alguno
24. máj 2025

Treba sa mu viacej venovať! Asi sa chytil do zlej partie. Nevzdávaj to!

pralinka25
24. máj 2025
@kamila189

@kamila189 a pomohol ten mamin monolog? naozaj si si od tej chvile nikdy uz nedala ani kvapku alkoholu?
naucil sa klamat.... preco asi? co myslis ze fackami a utokom dosiahnes? len lepsie klamstvo.
ja byt na tvojom mieste vyhladam odbornu pomoc pre seba. existuju organizacie ktore sa venuju nie len zavislym aj ked on asi este zavisly nie je ale hlavne aj rodinam a "spoluzavislym" co su ludia bezprostredne zijuci s ludmi uzivajucimi drogy. naucili by ta ako reagovat aby to malo efekt. toto co prevadzas situaciu len zhorsi. tvoje monology nikam nepovedu to mi ver. budu mat uplne opacny efekt na neho podla toho co pises. nie ze on podakuje v 30.
mam kamosku co kedysi dlhe roky pracovala so zavislymi a spoluzavislymi. skus si u vas nieco vyhladat.

majus2323
24. máj 2025
@misanthropicdann

@majus2323
Myslíš si že jemu to zabráni pokračovať? Určite nie.
Lepšie je s vecami nesúhlasiť ale vedieť o nich a mat prehlad.
Ako nesúhlasiť a nevedieť co sa deje s tvojim dieťaťom. A môžeš si byť istá ze nevieš a nebudeš vedieť.

Vidím ze na to byt rodičom očividne si stačí spraviť dieťa.
Očividne psychologickú prípravu si nikto neurobil.

@misanthropicdann ja vás chápem čo chcete povedať , veľa veci sa dohovorom dá, veľa. Ale bavíme sa o kriminále. O mame ktorá je za dieťa do 18 zodpovedná, ktorá je posrata strachom že dieťa ktoré si roky piplala skončí ako troska. Vážne si myslíme že chlapec rovno vyskúšal extázu? Tam toho bude viac. Bodaj by nie ale extázu si dávajú len príležitostne väčšinou ficia dlhodobo na inom. Bola som v partii kde to ficalo ale teda nedovolila by som si to dať , lebo by som vedela čo by bolo doma keby mi na to prídu. Dnes mám 30 a som rada že mama bola prísna , mám s ňou vzťah taký že sme si najlepšie kamošky. Lebo ju chápem že sa bála, že veľa predvidala a nedovolila aby som sa zlumpačila. Dnes som mamou už aj ja. A veľa veci budem robiť inak, veľa budem využívať rozhovor a psychológiu, ale pri takýchto vážnych prešľapoch bude vážna aj situácia doma. A nech si myslí kto chce čo chce. Nehovorím o násilí, ale o vážnych dôsledkoch mladého človeka ktoré môže mať fatálny vplyv na jeho celý celučký život.

karmen118
24. máj 2025
@kamila189

@bludna má 16 rokov a má ich dosť. Alebo mal. Cca 10 a ďalšie prázdne sáčky.

@kamila189 určite to treba riešiť rázne, ešte si napísala, že si ich našla viac aj prázdne sáčky, tak mňa by napadlo či to aj nepredáva...porazilo by ma

iwesska
24. máj 2025
@msnesquik

@msnesquik Ja tiez,normalne ma odvalilo ake tolerantne mamky tu mame. Vsak je to "len" extaza,ale ze vyvolava poruchy rytmu srdca, az kardialny kolaps je vlastne uplne v pohodicke. Pri pravidelnom uzivani - co teda podla autorky robi, hrozi psychicka zavislost,poskodenie mozgu...Ale ved tazka pohodickaaa...To pisu asi tie,ktore kupuju elektronicke cigy a energetaky uz detom na ZS. Vsak je to "len" napoj, "len" vonavy dym...🙈

Autorka, u 16r.pre mna absolutne nepripustne ani 1ks!!! A tiez by som sa s nim nemaznala a zhucala ho. Mam tiez pubertaka,viem ake kraviny im napadaju,ale opakovane sa bavime: ziadne cigy,energetaky,zuvaci tabak,drogy. Nevyhrazam sa,len mu dokola opakujem,co vsetko sa mu z toho stane. A z toho ma strach.
@kamila189

betulinka1
24. máj 2025

@kamila189 Skus mu ukazat nejake videa co robia drogy. Na YT je toho kopec. Sedela by som s nim pri telke a musel by to pozerat so mnou cely den. A rozhovor je zaklad. Od kedy to berie, ci je tam uz zavislost, ked si pisala, ze mal toho doma viac. Odkial na to berie peniaze a tak. Ze ako chce dopadnúť?? Byvat niekde na ulici alebo medzi fetakmi…