icon

Tehotná 16 ročná dcéra

8. aug 2021

Vcera som sa dozvedela "skvelú" novinku že budem babkou... Aj by som sa tešila keby dcéra nemá len 16 rokov. Úprimne oblial ma studeny pot a prišla na mňa panika co teraz. Na druhu stranu som rada že sa nam dcera zdôverila ako keby situaciu riešila sama a urobila niečo čo môže neskôr ľutovať. Asi sme zlyhali ako rodicia keď sme jej neprizvukovali dostatočnú ochranu. Dcera si chce zrejme dieťatko nechať, my s manželom sme určite za ponechanie veď nejako bolo nejako bude. Len ma mrzí ze "si pokazila" zivot ked to musím tak hlúpo napísať ma len 16 este je na gymnaziu, ten jej priateľ má 18 takže obaja študenti ach veľmi zla situácia

annamalaga
8. aug 2021

@ptmt1011 a ty vieš či hej. Sestra teraz brigáduje a narobí sa ako kôň , je na vysokej škole , čo to zarobí brigádne , ale tiež si nevie predstaviť , žeby mala dieťa. A to ma partnera , ktorý ma 23 rokov, pracuje v Nemecku a už si byt kúpil. Takze u 16 ročnej si to dupľom neviem predstaviť. A da to, lebo má rodičov. Keby ich nemala, je nahrata. Takze áno zničila si život. A už vidím 18 ročného krásavca , ako brigáduje a prispieva jej na plienky a šatstvo. To skôr jej cudzí pošlú.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
annamalaga
8. aug 2021

@heleninamama konečne sa niekto pozerá nato aj z druhej strany. A štát nás je sociálny aj ku mladým rodičák. Už len to kocikovné je veľká pomoc. V Amerike by nemali nič ani materskú. Ale predpokladám , že si staršia a máš čo to odzite , preto sa nato pozeráš realisticky.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
annamalaga
Autor odpoveď zmazal
heleninamama
8. aug 2021

@ptmt1011 16 a 23 je rozdiel. Má akurát za sebou 1.ročník gymnázia.
A Ty už máš prácu? Mate vlastné bývanie - hoci na hypotéku?

annamalaga
Autor odpoveď zmazal
heleninamama
8. aug 2021

@annamalaga Ja mám jednu sprostú vlastnosť - výbornú pamäť. A už sme sa raz spolu preli v téme kde tvrdila, že bývanie v podnájme aj s deťmi je ok a podobné veci. A až tak dobre ju chlap zrejme neživí, skôr len prežívajú a považujú to za normálne. A to sú na deti dvaja.
Neviem si predstaviť, že také mladé dievča dnes zostane na dieťa samo. Bez školy, bývania, príjmu, len s pocitom zodpovednosti a to možno aj na celý život, nebavíme sa totiž len o bábätku. Proste, to dieťa vychovajú a vyfinancujú starí rodičia...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
annamalaga
8. aug 2021

@ptmt1011 áno ale máš 23. Nie 16. Máš maturitu. Ona je v 1 ročníku. Takze nie nieje to super.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
heleninamama
8. aug 2021

@ptmt1011 Žiadna detektívka. Len skús pochopiť, že sú ľudia, ktorí majú o svojom živote a živote svojich detí inú predstavu.
Nielen poberať sociálne dávky a prežívať zo dňa na deň. Áno, keď dieťa iné nepozná, zdá sa mu to v poriadku. A potom takýto životný štýl odovzdá svojim deťom. Aj u Teba to bolo tak, nie?
A napadlo ťa, že keby sa Tvojmu mužovi niečo stalo, ochorel by, opustil Vás... ste nahratí? Bez práce, v podnájme, s deťmi - v tom kontexte chápem Tvoju reakciu na zrušenie pandemického rodičáku, ale nechápem, že takýto život dopraješ aj iným? A pre svoje deti nechceš od života viac? Naozaj by Ti stačilo, že 16-ročná dcéra by skončila ako slobodná matka? Vážne by si bola spokojná?
Ja som realistka a nemám rada, keď ženy bez vzdelania v takýchto diskusiách píšu, že akúkoľvek VŠ urobíš v pohode popri dieťati, alebo že vzdelanie nie je dôležité. Že štát sa má donekonečna starať - lebo ten štát, to sú práve tí nenávidení vzdelaní a pracujúci... Že ľudia prežívajúci zo sociálnych dávok sa tu hrajú na úspešných ľudí a rádia iným v tom, čo sami nezvládli. A dieťa v 16-tich naozaj nepovažujem za výhru. Pre nikoho.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
anavianavi
8. aug 2021

Pamatam si ako na gymnaziu spoluziackina mladsia sestra otehotnela. Tiez mala mozno 16. Jej rodina to vzala velmi prisne, nechapali to, kricali a vraveli ako si pokazila zivot. Samozrejme, ze jej ale vsetci pomohli. Teraz je maly uz takmer teeneger, s otcom su dodnes spolu, vobec si nepokazila zivot a uz davno po narodeni si cela rodina maleho oblubila. Mozno sa to nehodi, ale nic hrozne sa nedeje.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
annamalaga
8. aug 2021

@anavianavi vidíš ! Ale kto jej pomohol? Zase tí rodičia. Takze je to stále aj o ich pomoci. A narazila chvalabohu na normálneho chlapa.

zuzanka.zuzu
8. aug 2021

@ptmt1011 "ak jej frajer sikovny robotu si najde" - keby tym frajerom bol moj syn, urcite by som nechcela aby sa hral na sikovneho v tom zmysle ze sa postara o tu babu a dieta tym ze v 18 pojde plnohodnotne makat na rodinu (nechytajte ma za slovicka! nechce sa mi to "korektne" rozpisovat)... vtedy ma riesit ci posle prihlasku na vs len do bratislavy alebo aj do brna a nie ci je pampers v akcii v tescu alebo bille.

ak by sa na sikovneho chcel hrat on, tak nech sa paci, sokova terapia - ku svokrovcom domov (ak by to vobec dovolili), do spolocnej izby mladej rodinky nech si uzije novorodenca (lebo ak si mysli ze ten len spinka a kazde 3 hodiny papa tak k tomu len tolkoto - 😂😂😂)

a ano, nemal sexovat, ale to uz by v tej chvili bolo jedno lebo aj tak je vsetko najma na zene v prve mesiace

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
dominikac321
8. aug 2021

autorka, nepisala si tu ty nahodou o 16rocnej dcere ako ju nechces nikde pustit a cez leto moze byt vonku len 3 dni v tyzdni? neprekvapilo by ma to...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
dominikac321
8. aug 2021

@dilino to, ze to pokojne napisala neznamena ze doma nebol cirkus krik plac 🙂

dominikac321
8. aug 2021

@zuzanka.zuzu no dobre ale zaroven by si mu nepomohla? kebyze je to tvoj syn

zuzanka.zuzu
8. aug 2021

@ptmt1011 nikde som nenapisala ze ludia bez vs su horsi, ale ako mas ty predstavu o zivote svojich deti, tak aj ja ju mam a vs sa tam rozhodne nachadza

zuzanka.zuzu
8. aug 2021

@dominikac321 v com pomoct? kocikovat? financovat?

annamalaga
Autor odpoveď zmazal
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
dominikac321
8. aug 2021

@zuzanka.zuzu vies co asi celkovo, od penazi cez strazenie...