icon

Tehotná 16 ročná dcéra

8. aug 2021

Vcera som sa dozvedela "skvelú" novinku že budem babkou... Aj by som sa tešila keby dcéra nemá len 16 rokov. Úprimne oblial ma studeny pot a prišla na mňa panika co teraz. Na druhu stranu som rada že sa nam dcera zdôverila ako keby situaciu riešila sama a urobila niečo čo môže neskôr ľutovať. Asi sme zlyhali ako rodicia keď sme jej neprizvukovali dostatočnú ochranu. Dcera si chce zrejme dieťatko nechať, my s manželom sme určite za ponechanie veď nejako bolo nejako bude. Len ma mrzí ze "si pokazila" zivot ked to musím tak hlúpo napísať ma len 16 este je na gymnaziu, ten jej priateľ má 18 takže obaja študenti ach veľmi zla situácia

nttnnt
8. aug 2021

no vobec ste nemuseli zlyhat asi bola odvazna ked nemala kondom po ruke, respektive on co uz....no pocitaj s tym z mlady spolu isto neostanu, to je viac ako pravdepodobne, cize na to ostane sama, ale ked ma vasu podporu a nechybaju financie zvladnete to v pohode....hlavne je ako je nastavena ona ci si babo chce nechat a je rozhodnuta sa starat.

poopsie
8. aug 2021

Moja mamina bola v 41 babkou, aj napriek tomu že sme všetky 3 cca v tej 21 boli matkami... Nikto nikomu nepokazil život, život ide ďalej... Ste úžasní, že chcete pribnej stáť... Ja mám 27 a dieťa už nemôžem mať... Ak by moja dcéra prišla v 16 tehotná... Dieťa by som si zobrala pre seba 🤣🤣🤣srandujem... Postarali by sme sa tiež... 👍

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
kiki68
8. aug 2021

Ale nepokazila, aspon si nebude kazit karieru po 30tke, ci ja povazujem z mojej skusenosti za o dost horsie. Lebo ta atraktivita pre zamestnavatela je po 35 uz dost kolisava a musite na dva roky opustit svoje miesto. Cize ona bude mat v takom veku uz dospele dieta. Ma to svoje vyhody. Ludia cakaju, ze mat deti neskor so zazemim je nejake super, ale nie je to tak. Pomozete jej a je mozne ze uvidite vlastne vnuca odpromovat, mozno pojdete vnucatu na svadbu bez rolatora a plienok. Musite vidiet aj tu svetlu stranku, teraz mate na to vnuca kopec energie ( ostatni maju prve decko v takom veku ako ste vy) a viete realne pomoct. Mne uz tak nase babky viete co pomozu, akoze podvihaju, pomazlia, ale nemozem tie 70tnicky zmarovat tym malym skreckom. Moja sesterka mala dieta v 18tich, maturovala s bruskom. Teraz ma lepsiu karieru ako ja. Rodicia pomohli a to je single mamicka. Len sa teste z toho, ze bude zdrave babatko v rodine. To ostatne sa uprace casom a nic nie je krajsie ako zivot toho dietatka a vidiet ho vyrastat. Prajem len to najlepsie celej rodine

jane1987
8. aug 2021

Nezlihali ste....uz len to, ako ste to vzali hovori za vas a aj to, ze prisla za vami a povedala, co sa stalo. Chapem, ze ste neni nadseni, ze je este mladucka a tak ale treba sa tomu postavit celom, jasne si dohodnut co a ako a nejako sa ta prekerna situacia utrasie, hlavne si, prosim, nic nerobte z okolia a ich blbych poznamok ci zmyslania. Nejako bolo, nejako bude a istotne to ani zdaleka nebude prechadzka ruzovou zahradou....ale strasne vam drzim palce ♥️

miriam11
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
8. aug 2021

časom zistíš, že si ten život vôbec nezničila. Jednoducho prišlo niečo oveľa skôr. Ako sa vraví, všetko zlé je na niečo dobré a časom len zistíte, že bolo všetko tak ako malo byť.
Držím palce. A buďte jej oporou. Určite sa jej neskutočne uľavilo, že to viete.

marysa21
8. aug 2021

Ako sa ktomu postavil budúci otec a jeho rodičia ?

littlebubble
8. aug 2021

@nttnnt Kondom nie je 100% spolahlivy.Kludne ho mat mohli.

annamalaga
8. aug 2021

Gratulujem budúca babička. To že si ju neposlala na potrat je obdivuhodné. Zvládnete to! Ale už ju teraz prizri a nastav jej prísnejší režim , nech si nemysli , že to bude mať lachké. A takisto mladého chalana rodičov informujte o tom, čo si myslia oni. A držím palce ako aj Vám aj mladej.

annamalaga
8. aug 2021

@basska23 juj tej jej spolužiačky je mi luto. Asi dodnes nemá dobre vzťahy s mamou však ?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
annamalaga
8. aug 2021

@ptmt1011 áno pokazila si život. Nebude môcť chodit s kamarátkami na triedne chaty, na výlety spoločne s triedou. Lebo pochybujem, že jej ho môže mama tiež strážiť 24 hod. denne. Bude síce študovať , ale všetko bude mať ťažšie. Zase sa netvárme, že v 16 vychovávať dieťa je ľahké. A bez pomoci a obetavych rodičoch dupľom.

annamalaga
8. aug 2021

A opravte ma ak sa mýlim ? Rodičák ona môže poberať ? Nieje to až od 18 roku života ?

oli18
8. aug 2021

@annamalaga Presne to som chcela napísať, preskočila jednú etapu života a to študentský život. Výlety s kamarátkami, diskotéky, cestovanie, pestovanie záľub. Je pravda, že to môže absolvovať neskôr aj s dieťaťom. Len pozor, aby dieťa neostalo starým rodičom a ona nepokračovala v bezstarostnom živote. Je veľa prípadov napr. aj v Modrom z neba, kde sú matky preč a deti vychovávajú starí rodičia. Nechcem tým povedať, že toto bude ten prípad.

annamalaga
8. aug 2021

@oli18 a to dieťa môže mat aj koliku iné choroby môže nespať. Ona je frajerka, lebo si chce dieťa nechať , lebo nevie, čo obnáša materstvo.

stanulienkat
8. aug 2021

No pozerám, co to všetky píšete, ako keby nebolo väčšieho šťastia, ako keď vám príde šestnásťročná dcéra domov zdochnutá. 16 ročné dieťa má byť poučené o sexuálnom živote, o antikoncepcii. 16 ročné dievča má riešiť úplne iné veci ako tehotenstvo, nemá ešte tu zodpovednosť, istotu, nemá zázemie, nemá financie na to, aby sa vedela sama postarať o to dieťa. Pretože ona sama je ešte dieťa. Nehovorím o ešte o jej partnerovi....Ja by som ťa nadšená nebola, kedy mi prišla domov šestnásťročná dcéra zbuchnutá. Aj ked vsetko je mozne.😏 Poznám jedno také dievča a veruže plakávala, že nemôže robiť to, čo ostatné kamarátky. Rozhodne vam drzim palce vsetkym..

annamalaga
8. aug 2021

@stanulienkat ani ja. A v byte napr. dvojizbovom, keby bývame , to si už dupľom neviem predstaviť.

heleninamama
8. aug 2021

Každý deň tu pribudne minimálne jedna anonymná diskusia o neplánovanom tehotenstve. A moralizátorské reči o tom, že dieťa je najväčší dar bez ohľadu na okolnosti. Som jediná, koho zaráža, že matka tehotnej tínedžerky napíše - nejako bolo, nejako bude...? Tie isté osoby tu píšu o tom, ako matka všetko zvládne ľavou zadnou - aj 3 vysoké školy, aké príspevky má dať štát, ako bude pomáhať celá rodina, dobrí ľudia...
Začínam mať pocit, že to tu celé sponzoruje stará Záborská. 😂😂😂
P. S. Každý mesiac tu žobre pár drobných na mlieko a rožky ladydzej, (naposledy včera) opakovane prichádza patricia 2110, ktorá už bola v Modrom z neba, ľudia ľuďom... To sú len 2 príklady, je ich tu oveľa oveľa viac, kto tu chodí pravidelne pozná už nicky - tie ženy sú stále bez vzdelania (prečo si teda nedorobia tie VŠ popri deťoch ?), stále sa pretlakajú po podnájmoch, sú bez poriadnej práce, (prečo, v čom robia chybu?) rodina a priatelia sa od nich dištancujú - nikoho nebaví do nekonečna pomáhať. A tak tu tieto mamičky, podľa Vás hrdinky, dookola píšu, že nemajú peniaze a podprahovo doslova prosia, žobrú o pomoc...
Vážne je toto pre niekoho vízia šťastnej budúcnosti pre dcéru? Lebo aj takto sa tie príbehy nepremyslených a neplánovaných tehotenstiev niekedy končia.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
annamalaga
Autor odpoveď zmazal
annamalaga
8. aug 2021

@heleninamama plánované rodičovstvo : na adopciu nedám na potrat nejdem, ale dieťa si nechá aj keď nemám kde bývať ! A myslím si, že to zvládnem. Nie každá to ale zvládne.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
annamalaga
Autor odpoveď zmazal
annamalaga
Autor odpoveď zmazal
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
8. aug 2021

@ptmt1011 to zdochnutie som si nevsimla.🤣🤣 Diktovala som zbuchnutie...