Učiteľ kopol žiaka
Je toto normálne??? Čo robiť??? Môže si toto hovädo sprosté toto dovoliť? Mám také nervy že až, tak vás dopredu prosím, nepoučujte ma, že nemám nadávať. Stretli ste sa niekto s tým, aby vám učiteľ bil dieťa?
@cattleya22 sťažnosť už je odoslaná mailom, zatiaľ, v pondelok tam pôjdem osobne aj so sťažnosťou, pokiaľ by im to elektronicky nestačilo, a školskú inšpekciu budeme kontaktovať až vtedy, pokiaľ nedôjde k náprave, a to takej, že ten učiteľ už nebude učiť, kedže už je na nho viac sťažností
@dadulko1 Ja mám dodnes traumu z telesnej... síce ma nik nekopol, ale keď mi učiteľka vykričala, že nikdy zo mňa nič nebude... dodnes si to pamätám, ale v tom čase to nik neriešil... no, možno som "len" učiteľka (hoc mám vyštudovaný vedecký smer aj s doktorátmi), aj keby som bola totálne ľavá a sprostá, učiteľ nie je ten, čo má súdiť, čo zo mňa bude alebo nebude. Nemáte na škole školského psychológa?
@cattleya22 no neviem, ale ako autorka uviedla, má maslo na hlave. A inšpekcia nepotresta všetkých. Len urobí menší prievan.
@vintage_lady ako som písala vyššie, sú isté postupy, ako sa to rieši... ja verím, že riaditeľ bude mať "gule" a spraví, čo má...
@cattleya22 ved toto, že nejaký debil, ktorý nevie ani po slovensky hovoriť, ide ničiť sebavedomie detí, ktoré majú toho v hlave viac ako on.
@cattleya22 tak to hádam hej. Katastrofa, čo sa to deje.
No myslim, ze niektore dnesne deti v skole si nakopat do zadku zasluzia. Nemaju pred ucitelmi a celkovo pred dospelymi ziaden respekt. A na modrinu na zadku este nikto neumrel.
@majkeel máš pravdu, deti rešpekt pred nami nemajú a rodičia dupľom. Občas by som ja skôr obrazne nakopala ich. Neraz mám také nervy, že sa musím ukľudniť, kým viem ďalej učiť a už sa stalo, že som radšej na pár minút odišla z hodiny (u starších žiakov, u malých nesmieme). Kolegyni sa stalo, že žiaka udrela - vynadal jej do p*** a k***. Neviem, či by som sa vtedy udržala ja. Ale kopnúť žiaka preto, lebo niečo nespraví a ešte k tomu na telesnej, kde majú deti často bloky, traumy - NIKDY! Mala som na chémii žiaka, čo sa bál zapáliť kahan - mala som ho prefackať?
@cattleya22 Suhlasim. takisto viem, ze deti prehanaju, vsetci sme nedavno chodili na zds, ze jo. 🙂 A aj som chvilu ucil.
Vynechal by som riaditela a spol. Tatko nech sa zastavi priamo za ucitelom a opyta sa, o co tam slo. Ak bolo dieta drze, tak ho posmelim, kludne mu dajte aj na buduce. Ale radsej buchnat do chrbta, ziadne kopance a facky. A ak ste to urobil len tak zo "srandy", nakopem vas na buduce do r..i ja. Ak mu praskli iba nervy a ma pud sebazachovy, po priamej intervencii rodica uz to nikdy neurobi.
@cattleya22 no ved to, niektori pubertaci natahuju casto aj z pleziru spagat ucitelovych nervov, az kym nepraskne ... ale na spavodlive nakricanie (alebo potahanie za ucho - to uz sice patri minulosti) este nikto neumrel 😎
ale kopnut niekoho do zadku, to je vseobecne fakt sila, nieto este od ucitela 😠
@dadulko1 - ja ta podporujem v rieseni. je dobre, ze si konala hned a posielala staznost. ries ju ale aj pisomne, resp este lepsie doporucene aj s dokladom ... dala by som na rady @cattleya22
co sa mi ale nepaci, su tvoje reakcie a aj slovnik. jasne, ze si nasrdena, len dufam, ze tak nereagujes pred dietatom. lebo to, ako sa o uciteloch vyjadruju rodicia, preberaju aj deti - a z toho potom pramnenia situacie, ako pisala cattleya22. ze decka ucitelom nadavaju a nemaju ich za nic.
verim, ze tvoj chlapec ma pred ucitelmi respekt, dufam, ze toto sa vyriesi v prospech ziakov a skoly, teda ze ucitel poleti. ale tiez sa moze stat, ze riaditelka bude argumentovat, ze nemaju ineho ucitela a musi oducit aspon do koca roka, alebo ... tak bud pripravena na vsetko. ucitela urcite nejako potrestaju,ale nemusi to byt automaticky vypoved.
Ja by som si vypocula aj druhu stranu... Tiez som ucitelka a tiez sme v skole zazili aj to, ze deti zle pochopili nieco - napr.nieco v skole zmizlo a ked sa to riesilo a pytali sme sa deti, tak a druhy den prisla mamicka jedneho chlapca cela nastvana,ze sme jej dieta obvinili z kradeze...aj ked sa nic take nestalo, len sa riesilo, ze kto co videl... Takze niekedy sa spravi z komara somar... A kopol ho pocas toho ako mal davat dopredu tu lavu nohu? Alebo preto, ze ten ukon nespravil? Neodpapuloval maly nieco? Deti su v dnesnej dobe velmi drze a ich rodicia nemaju ani tusenie, ako sa dokazu v skole sprava medzi seberovnymi... Zial... Aj ked fyzicky trest do skoly nepatri... 😕😕😕
@dadulko1 nevieme okolnosti, neboli sme tam a nebola si tam ani ty. Niekedy, a to netvrdim že je to tvoj prípad, by rodičia najradšej vlastné dieťa prefackali keby videli jeho správanie a nepovažovali by trest učiteľa za prehnaný. Osobne si myslím, že fyzické tresty na školách chýbajú. Niektorí žiaci by si zaslúžili poriadne naložiť aby sa uvedomili a to som svoje dieta ja nikdy neudrela - myslim si, ze všetko sa dá vysvetliť dietatu bez udretia, ale niektorí rodičia nerobia ani to. Bohužiaľ mnoho rodičov nevie vychovávať a v niektorých prípadoch už nič nepomáha. Ale k tvojmu problému. Predtým než začneš vybavovať vyhadzov pre učiteľa sa ubezpeč, čo sa na hodine dialo. Tvoj syn nekrváca ani mu nechyba žiadny orgán, tak zatiaľ klud. Zisti, či práve tvoj syn nereagoval drzo a nevhodne. A ak zistíš, q zo strany tvojho syna bolo všetko ok, podaj sťažnosť a ak by si nepochodila u riaditelky tak píš na ministerstvo. Ak bol učiteľ viackrát upozornený riaditeľom a stále sa správa rovnako, zrejme nestačí sťažovať sa v riaditelni ale na vyšších miestach. A aby si presne vedela čo sa na hodine dialo, skús zavolať pár rodičom, nech sa popýtajú svojich deti, ako to bolo. Budeš mať nestranné svedectvo a možno sa dozvieš aj viac info.
@bmuller ja si poriadok na hodine spraviť viem, ale nie vždy mám "svoj deň". Deti nemajú mať z učiteľa strach, skôr ide o rešpekt a ten sa dá budovať aj inak ako kričaním a bitím. Hoc netvrdím, že nikdy hlas nezvýšim. Ale kopať niekoho do zadku je fakt pod moju úroveň. Väčšina detí na fyz. trest reaguje tak, že sú ešte väčší frajeri, ako boli. Z praxe kolegov viem, že si dieťa vypýtalo ešte jednu.
@majkeel takéto vybavovačky typu - pošlem za ním otecka - nikam nevedú. To sa tu budeme vyhrážať? Ja mám rada jednanie podľa istých pravidiel - ak chcem, aby učiteľ dodržiaval svoje, aj ja dodržiavam svoje práva a povinnosti rodiča. Každopádne, mamička bude mať v rukách viac ak bude postupovať tak ako má. Hlavne v prípade posúvania veci na vyššie miesta.
Inak nemôžem nesúhlasiť s tým, že deti provokujú a drvivá väčšina fyzických trestov je z prasknutých nervov. Ale opakujem - učiteľ je od toho kvalifikovaný pedagóg, aby situáciu zvládol bez potreby niekoho biť, hoc len symbolicky. Ak sa to stane raz - žiak chytí amok, máloktorý učiteľ bude riskovať svoju prácu a povesť. Ak sa to opakuje, sú aj iné riešenia, ako s tým žiakom pohnúť...
ľudia, ja viem, že nie každé dieťa je poslušné, a aj učiteľovi rupnú nervy, ale kopať ho nemal, môj syn je jedným z tých, ktorí sú fakt poslušní, nikdy sa s nikým nebil, je citlivý, a nikdy s ním neboli problémy, učiteľ je pre ňho autorita, dosvedčí mi to každá učiteľka, ktorá ho učila, na toho učiteľa je už niekoľko sťažností, ako mi dnes triedna povedala, je to nervák, takže mi tu fakt zbytočne píšete, že ktovie ako ho syn vyprovokoval, neni to pravda, chyba je niekde inde a všetci vedia kde, aj triedna učiteľka hovorila, že čakali, že sa zase nejaká sťažnosť objaví, takže neidem len tak slepo obviňovať chudáka učiteľa, ja ho doma nebijem, lebo nemusím, tak nemá nikto právo biť jeho, aj triedna bola až zdesená, že prečo práve jeho, ked on nie je z tých žiakov, čo učiteľom robia vrásky
stretla som sa s tym. spoluziaci na ZS ked boli lenivý na telesnej a šuchtavo bežali do koliečka tak ich učitel rad radom kopal do zadku. jasne ze nedal kopačku ako bruce lee :D
@dadulko1 tak toto je sila... ked nemaju nato nervy, nech to nerobia... ucitelia sa musia vediet ovladat, chovat, byt prikladom pre nase deti... a takyto debil nema co robit na skole...len platy zvysovat a deti otlkat, ach smutne...
@indiankaindi ty pises, ze svoje deti nebijes, ale mas nazor, ze by si mnohe deti zasluzili riaden vyprask...to ti mam verit?! Mas potom dokonale deti... alebo odpovedz - ty ked svoje deti nebijes, tebe by sa pacilo keby tvoje decko niekto- CUDZI - kopne do zadku?! Ja by som to urcite riesila..
@ella282 ja svoje dieťa nebijem, pretože mu vždy vysvetlím, prečo nie je nejaké správanie v poriadku. Prinajhoršom dostane trest v zmysle zákaz telky a pod. Ale sú deti, ktorým nikdy nikto nič nevysvetlil a nezakázal a nemajú hranice. A také si podľa mňa občas zaslúžia preplesk. Nehovor mi že keď vidíš na ulici dieťa, ktoré vrieska, hádže sa o zem, kope mamu a pluje na ňu, nemáš pocit že by si mu jednu capla do zadku. Alebo keď vidíš tých frackov čo nadávajú seniorom v autobuse, tak by si im nedala jednu výchovnú...

@dadulko1ak ideš dávať sťažnosť na konkrétneho pedagóga, najprv treba dať oficiálnu (ideálne písomnú) sťažnosť u riaditeľa. Riešenie, že pošleš na školu inšpekciu znamená, že si to zliznú všetci učitelia... a príjemné to teda nie je, lebo riešia somariny a dotyčný sa môže problému elegantne vyhnúť... Proste je tam určitá postupnosť, ako sa to podáva, najprv riaditeľ, ak nie, tak vyššie - prípadne aj zriaďovateľ...Ideálne, ak sa spojíte ako rodičia viacerí, prípadne na škole musí fungovať Rada rodičov a Rada školy, tak to tlmočiť aj im. Viem si predstaviť aj dať zvolať mimoriadne rodičovské združenie, ak nevieš nakontaktovať rodičov inak. Viac info isto je na stránke Štátnej školskej inšpekcie. Ale úplne ťa chápem a podporujem, toto sa fakt nesmie stávať. Ak ale má už na rováši, riaditeľ by mal rázne zakročiť - ako opakovaný priestupok voči pracovnému poriadku...