icon

Učiteľka ma nechce pustiť do zahraničia

erik2512
3. okt 2023

Zdravím, dostal som ponuku na 4 dni ísť odprezentovať jeden zahraničný projekt do Srbska - Belehradu, mal by som to plne hradené, dostal som to ako ponuku lebo som šikovný a angažujem sa veľmi, spytal som sa profky či môžem ale kvôli vstupnému testu ma nechce pustiť, čo mám robit prosím?

onedaynick
3. okt 2023

@erik2512 v oktobri vstupne testy? co ste robili v septembri? Na 5 dni sa ospravedlnujes sam/ alebo tvoj zakonny zastupca.

erik2512
autor
3. okt 2023

@heni79 chcel som pocut skúsenosti, neprišiel som hneď sem, nebudem sa tváriť že som zožral múdrosť sveta, ak sa potrebujem poradiť a nemám vo svojom okoli ľudí čo by poradili dobre tak sa spýtam, podľa mňa to nie je hanba, na to koľko tu máte rokov by som očakával že sa aj tak budete správať a neposmievat sa niekomu kto sa len slušne opýtal ;)

erik2512
autor
3. okt 2023

@kaktusik007 nepoviem školu skrz toho že nepotrebujem tu šíriť ani meno učiteliek ani školu, základná logika, adresu moju by niekto nechcel? Vôbec to nie je podstatne aká škola, čo platí na mojej nemusí na druhej a pod.

erik2512
autor
3. okt 2023

@janinah ja veľmi dobre viem kto je profesor a kto učiteľ, ja zvyknem hovoriť oboje napríklad, niekto iba učiteľ niekto iba profesor, vôbec to nie je podstatne ak všetci vieme prečo sa tak zvyknú pedagógovia na SŠ volať

erik2512
autor
3. okt 2023

@zuzana76 nepotrebujem aby ste mi verili, vôbec sa vás to na konci dna netýka a keď nechcete nemusíte sa zapájať do konverzácie, je tu mnoho ľudí čo mi dajú vlastný uhol pohľadu aj bez vás

erik2512
autor
3. okt 2023

@onedaynick na našej škole máme takto každý rok od októbra 5 veľkých testov, máme to špeciálne

zuzana76
3. okt 2023

@erik2512 pozri, ja som ucila na gymnáziu a zúčastňovala som sa Erazmu, tam sme vyberali šikovných žiakov, tých, ktorí boli aktívni, mali mnoho nápadov, spolupracovali. Žiadny učiteľ nikdy nebojkotoval takého žiaka a takýto žiaci boli pre skolu prínosom, takže je vylúčené, aby ta nepustili. Jedine, že by to bolo inak a ty si mal nejaký problém.

erik2512
autor
3. okt 2023

@zuzana76 nie je to Erasmus, dostal som ponuku od organizácie ktorá nie je školská, väčšinu veci robím mimo školy preto, keby to je školská akcia samozrejme by som nemal s učiteľkou problem

zuzana76
3. okt 2023

@erik2512 keď už sme pri tom, na 5 dni ta môže ospravedlnit rodič

zuzana76
3. okt 2023

@erik2512 neodpovedal si na otázky: je to pod zastitou školy? Idú aj ini žiaci? Čo pedagóg, ktorý by mal ist s vami? Ten si to nevie presadiť? Je to tvoja osobná iniciatíva?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
3. okt 2023

@erik2512 tým, že si neuviedol o akú skolu ide, nemôžeme sa k tomu vyjadriť, prečo učiteľka koná tak ako koná. Na oných školách su žiaci bežne púšťaní aj na dovolenky pocas vyučovania. Áno, treba napísať oficiálnu žiadosť, triedny učiteľ ju podpisuje a odporúča, alebo neodporúča uvoľnenie žiaka. To v prípade, že je napr koniec roka a žiak sa doteraz flákal a nemá dostatok známok a nezúčastnil sa dôležitých testov ( rozumej ma napr len jednu známku z odpovede, ale žiadny test a učiteľ tak nemá ako uzatvoriť znamku ). Konečne slovo ma ale aj tak riaditeľ. Nevieme či tvoja škola nie je súkromná a nefunguje v nejakom inom režime, napr pravidelných testov, ktoré su povinne. Takže summa sumárum, neviem sa vyjadriť k tvojmu problému.

osky
3. okt 2023

Toto je typicke Slovensko.
Mladi maju prilezitost,ale ucka si bude svoje ego vybijat prave na nich.
Za toto bx mali byt pokuty!
V dnesnej dobe je takato skusenost akoMUDIS
Nie ze nesmies,lebo test.
Rodicov mas?
Nech naklusu do skoly a vysvetlia,v ktorom storoci zijeme!

heni79
4. okt 2023

@katkami123 Čo je na ňom trápne? 🤔 Ja skrátka neverím, že sa nemá s kým reálne poradiť a ako prvé zvolí mamičkovské fórum.

heni79
4. okt 2023

@erik2512 Prečítaj si školský poriadok! Tam máš jasne daný postup. Stačí taká rada? 😉

onedaynick
4. okt 2023

@osky poznas len jeho verziu. Vobec nevies ostatne okolnosti.

zuzana76
4. okt 2023

@osky neverim, ze by toto bolo realne, ak by islo o nadaneho ziaka, dobreho ziaka, ziaka, ktorý nema problem v skole. Bud tam bude nejaky problem so spravanim, alebo neviem, na niecom sa dohodli, mozno ma aj nejaku podmienku ziak a zrazu sa snazi vykrutit, pozname len jeho neuplnu verziu, lebo nepodal ani doplnujuce informacie.

vikusjk
4. okt 2023

@erik2512 Podľa mňa máš určite možnosti, ako to riešiť. Na 5 dní ťa ospravedlní aj rodič, stále je to v platnosti. Ak ale nechceš mať problém s učiteľkou, nechala by som to už na rodičoch, aby za ňou zašli a oznámili jej, že tam pôjdeš a že ťa ospravedlnia a ak je test povinný, napíšeš ho buď pred odchodom, alebo po návrate.

zuzana76
4. okt 2023

@osky pracujem v skole a ziaci sa bezne pustaju aj na dovoleky, nie ze by ho nepustili na nejaku staz, alebo vzdelavanie hoci po svojej linii. Ziaci bezne sportuju a chodia na turnaje, zapasy a nikdy s tym nebol problem, ak boli splnene podmienky. Teda ak sa ziak zucastnoval riadneho studia, musel mat dostatok znamok, plnit si aj svoje skolske povinnosti, alebo potom mat individualny studijny plan, ak nestihal chodit do skoly vobec.

osky
4. okt 2023

@zuzana76 ved dobre....to jejedna z moznosti.
Ja,zial,poznam pripady,kedy na Slovensku nedali nadanym ziakom tu moznost,niektori dokonca odisli radsej z vysokyh skol,aby sa mohli rozvijat...nakolko dana skola nedovolila...
A ked sa vo svete presadili ,teraz sa s nimi Slovensko vychvaluje...
A to bolo dost rokov dozadu.
Prekvapilo ma,ze este aj v dnesnej dobe je toto mozne.
A aj keby bol problemovy-aky problem by to musel byt?
Ved mladi ludia chodia bezne aj poza skolu,alebo proste vystrajaju....
Dospeju a su z nich zodpovedni ludia...
Ale taketo sance sa jednoducho nezahadzuju!

katkami123
4. okt 2023

Typická zakomplexovaná učiteľka. Ja len moje dve skúsenosti.

Prvá, tu na VŠ som mala spolužiačku, ktorá bola Rakúšanka a do 10r žila v Rakúsku, potom prišla žiť na Slovensko. Nik by si nevšimol, ze je Rakúšanka, za tie roky sa naučila parádne po slovensky, jediný problém mala s výslovnosťou R. Čiže baba sypala po nemecky. Jej učiteľka jej na zakladke dávala z nemčiny 2,3 aj na vysvecku. Pritom chodila reprezentovať skolu. Lebo si ju dovolila na hodine pár krát opraviť, keď povedala niečo s chybou.

Moja druha skúsenosť - na kurze účtovníctva nás učila postaršia pani, tak 55+, ktorá okrem iného roky rokuce učí na obchodnej akadémii. Ja naučená zo zahraničia, kde všade chceli, aby sme sa čo najviac pýtali, som zvyknutá, sa pýtala tejto pani. Po mojej tretej otázke ma pani stopla odpoveďou/neodpovedou na moju otázku - “tak toto nezvládneme.” Pozerám sa na ňu vyjavene, Ok. Mali sme odoslať zadanie, ktoré som mala medzi prvými a niektoré panie, tie ktoré boli cely čas ticho a tvárili sa, ako všetkému rozumejú, to nakoniec ledva- ledva stihli a tato pani skolitelka im potom pomahala na rýchlo na hodinách/ robila to za ne, nech nemá aj ona znížený kredit kvôli nevypracovanym zadaniam. Pritom ten kurz som si cely platila. Toľko k niektorým “komunistickým” pani učiteľkám.

plankina
4. okt 2023

osobne by som to riesila s riaditelkou. ved je to moznost zviditelnit aj skolu, tak ako nechapem, ak mas dobre vysledky, preco by ta preboha nemohla pustit. ani mi nejde do hlavy, co by jej na tom mohlo vadit

petronelag
4. okt 2023

Však písal, že počas októbra robia na ich škole 5 vstupných VEĽKÝCH testov a on potrebuje volno na mimoškolskú aktivitu, takže to je dosť vážna vec, neviem čo majú v školskom poriadku. To mala ísť mama rovno za riaditeľkou, či je možné ho na ten čas uvolniť.

akvi
4. okt 2023

Všimla som si aj v iných témach, že typicky ucitelky vsade ťahajú domnienky. Niekto niečo povie a ucitelka konstruuje ďalšiu realitu. Dotyčný sa opýtal niečo a ucitelka má tendenciu spochybniť okamžite to, čo povedal. Ak by to aj takto bolo, je to úplne irelevantné, nakoľko tú druhú stranu tu nevypocujeme. Ale domýšľať si a konstruovat , to načo je dobré? V nejakej "filozofickej" téme, ako "kto podľa vás vyhrá voľby", ok, tam si konstruujeme všetci. Ale v témach o školstve, kde si niekto dovolí spochybniť konanie ucky, konstruuju výlučne učiteľky, pretože nedokážu pobrať realitu druhého a sú ešte aj mega vztahovacne. A presne to môže byť problém aj tohto chalana, on ucke povedal A a ona vykonstruovala B. A preto k pochopeniu ťažko dôjde a má tendenciu ho nepustiť. A najlepšie je, že učiteľky sa tvária, že nič takéto sa nedeje. Ale bohužiaľ, deje. A v školstve najviac. Mňa cele prázdniny obťažovala jedna učiteľka a vykonstruovala takú storku že by som to mohla vydať knižne. A myslím si, že neexistuje jediný človek, ktorý by sa nestretol s podobnou uckou.

petronelag
4. okt 2023

@akvi Ale veď tak keď povedal doma, že s učiteľkou to nejde vyriešiť, jeho mama mala ísť do školy a opýtať sa riaditeľky. Ak sú tie testy tak závažné, že ich nemôže robiť pred alebo po tom termíne, tak nedá sa nič robiť - škola je asi na 1. mieste.
To vôbec nie je tak, že závistlivá a neviem aká učiteľka alebo len na Slovensku je to tak.

akvi
4. okt 2023

@petronelag povedal, že sa učiteľky bojí. To hovorí veľa. A nie, škola určite nie je na prvom mieste oproti prezentácii projektu v zahraničí.

zuzana76
4. okt 2023

@osky a ti nezodpovedni ludia, ktorych mame v nasom state boli kto?

zuzana76
4. okt 2023

@akvi vies co, ano som ucka a neverim, lebo za 25 rokov sa nestalo, ze by niekoho zo ziakov nepustili na dovolenku, nieto este na staz. Len to aj ziak musel chciet riesit, ak mal neodovzdane napr nejake laboratorne prace, alebo cokolvek, tak odovzdat pred terminom odchodu.

zuzana76
4. okt 2023

@akvi a mam aj dve deti a doteraz nastastie bolo vsetko vyriesene v skole k celkovej spokojnosti, mojej, deti a aj pedagogickej.

akvi
4. okt 2023

@zuzana76 svojim komentárom si potvrdila to, čo som napísala. Ty si sa nestretla = nikto ďalší nemôže mať inú skúsenosť.