icon

Učiteľka zvýšila hlas kvôli známkam. Ako reagovať?

11. jún 2024

Dnes v škole som chcela ísť po hodine za učiteľkou biológie slušne sa spýtať o dohodu aby mi dala šancu opraviť si známky z biológie, ale ona mňa mňa hneď zvýšila hlas aby som si opravila známku formou písomky z 3 tém (aj so spolužiakmi). Takto to povedala: "musíš si opraviť známku a naučiť sa na písomku inak si skončila." A priemer mám 4.50 ja som si vedomá že z časti je to moja vina ale keď mi v škole nikto nepomôže ani spolužiaci... So spolužiakmi sa takmer nerozprávam celý deň sedím akoby "v jednom kúte " a v myšlienkach sa rozprávam sama so sebou... Čakala som že s učiteľkou sa pekne dohodnem nech mám pokoj ale dosť prísna bola a ja som nevedela z toho "šoku" čo mám robiť... Ako to vyriešiť? Ja som to povedala mamke vravela nech sa to naučím že mi pomôže ale chcela by som sa o tom porozprávať aj s triednou učiteľkou lebo mi ešte pred týždňom vravela že s učiteľkou biológie bude rozprávať... Tak neviem už mám myšlienky či sa neporozpravam s riaditeľom lebo z biológie mám na maturitu na budúci rok témy z genetiky
Ďakujem za odpovede

anjelicek26
11. jún 2024

"cakala som, ze sa s ucitelkou pekne dohodnem" - mala ta rovno nechat prepadnut s takym pristupom... tie znamky hovoria sami za seba a evidentne si to stale nepochopila, ze bud na tej opravnej pisomke napises "zazrak", alebo ides opakovat rocnik... a maturitu s predmetu, ktory ti nejde, to ta ako napadlo? Biologia je len ucenie, netreba to "chapat" ako matiku, ze by sa to dalo nejako ospravedlnit. Proste si to odflakla.

tamitamitami
11. jún 2024

Dala ti šancu tak ju využi, to že rozhovor bol nepríjemný je to najmenej. Iná učiteľka by sa možno nebavila a rovno uzavrela 5ku. Tri témy sa vpohode na tu 3ku naučíš...na maturitu sa budeš musieť učiť omnoho viac.

adrianap83
11. jún 2024

Dievčatá, neriešte jej maturitu, zjavne to nie je gymnázium, keďže mala prax. A na iných typoch škôl sú niektoré odborné predmety povinné. Takže tam si nenavyberá kočka.
Co Ťa autorka vôbec neospravedlňuje, budúci rok musíš riadne zabrať už v septembri!

gelifil
11. jún 2024

@matullienka ano, aj nadiktovat otazky.... a rovno aj odpovede...o tom je dnesne skolstvo

thirstymonk
11. jún 2024

Nechcem ťa strašiť, ale aj taký biologický expert ako ja (pri všetkej skromnosti) som genetiku dával na trojku. To je jak nový cudzí jazyk. Je síce pravda, že som štúdiu moc času nevenoval, ale genetika je fakt hardcore... Mala by si zvážiť maturitu z tohto predmetu, nie je to med lízať.

matullienka
11. jún 2024

Mňa by strašne zaujímalo ako dlho si v tej nemocnici bola. Lebo sa tvaris akoby si vymeskala 3 mesiace, že nebolo kedy opraviť.

thirstymonk
11. jún 2024

@anjelicek26 Biologia sa síce dá nabifliť, ale logické prepojenia v nej vedomosti z biologie značne zjednodušujú. Ja som šiel touto cestou na všetkých predmetoch. Akurát, že v cudzích jazykoch moc logiky nenájdeš :D A preto som z nich prepadaval :D

cookie29
11. jún 2024

@adrianap83 jasne to vyzera ako nejaka stredna veterinarna skola alebo stredna zdravotnicka skola... ale tam ani nejde o maturitu, skor o to ze osobka je uplne mimo
- ozve sa na poslednu chvilu, ak uz nie neskore
- caka, ze sa s ucitelkou dohodne podla svojich predstav ?
- Mysli si, ze ucitelka zvysuje hlas kvoli znamkam
- So spoluziakmi sa nerozprava
- nikto jej nepomoze
- je to "ciastocne" jej chyba

A kedze sa jej nepaci, zvazuje ze pojde za riaditelom...

sisa_s
11. jún 2024

Mozno mi niektora z uciteliek tu odpovie: Co znamena ulavy pri maturite? Pri teste ina stupnica a pri ustnej casti vyzaduju menej?

anjelicek26
11. jún 2024

@thirstymonk tak samozrejme,ale ona nebojuje o jednotku, ale o štvorku na vysvedčení.

adrianap83
11. jún 2024

@cookie29 ja to všetko chápem, ale tak treba ju podporiť, nie rýpať. Teraz ju tu nepreberieme, už aj tak neodpisuje.
Okrem toho plno veci nenapísala, ktovie čo ešte tam bolo.

alex49
11. jún 2024

aj keby si bola skoro celý polrok v nemocnici, tak z niečoho ti priemer 4,5 vychádza. Nauč sa na test a bud rada ak neprepadneš

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
subartic
11. jún 2024

@thirstymonk je na strednej škole , neštuduje genetiku na Masarykovej univerzite.

adrianap83
11. jún 2024

@cookie29 ja som vyššie písala riešenia, len ma zaráža, ze stále sa tu rieši, preco biológia, keď z nej ideš mať 4. No tak na týchto školách nie sú len 1,2kari aj horší idú maturovať, ano je to tak. A aj na maturitnom vysvedčení môže byt horšia známka - to už je na zamestnávateľovi, aby si urobil obraz.

katuskapd
11. jún 2024

Neuverite ale moj syn ma zo slovenčiny dodnes 4 znamky,z toho jedna prisla včera, ako nachytal.zle a nema sancu si to opravit ☹ a tiez to nukoho nezaujima,som z toho smutna,lebo bol jednotkar a teraz.mu hrozí 4,to hodnotenie je velmi prisne a nelogicke u tejto učiteľky, ale nebudem rozpisovať, kazdy ma svoju pravdu a lahko je niekoho odsúdiť.
Autorka drzim palce,aby to dobre dopadlo ,snad sa to este zlepší.

pink_lady
11. jún 2024

@kaktusik007 Petlak ma ucil 😂 oci isiel nechat na spoluziacke 😂

autorka, zatvor internet, otvor biologiu a zamakaj...Napis tu pisomku, nech ma aj ucitelka nieco v rukach

thirstymonk
11. jún 2024

@subartic No a? Ja som tiež hovoril o strednej škole, keďže na VŠ som biologiu po roku vymenil za chemiu... Podľa mňa nie je normalne, aby od teba hocikto chcel po latinsky pomenovať dajaku burinu a zaradiť ju do taxonomie :D Ja som nič nikomu neurobil :D

adrianap83
11. jún 2024

@sisa_s presne ako píšeš.
Môže mať dlhší čas na písomke - aj na priprave na maturite, alebo aj len ústnu odpoveď. Závisí od posudkov, ktoré poskytla škole. Je to individuálne.

thirstymonk
11. jún 2024

@katuskapd A čo mysliš, že koho kedy bude zaujimať, jaku znamku mal zo slovenčiny v osmom ročniku? :D Nikdy nikoho... známky sú somarina a divím sa, že aj v roku 2024 to rodičia takto riešia. Môj otec kvôli tomu, že bol papeženec v komunistickom meste, dostával na frak a iks krát aj prepadol. Dnes má dva doktoráty a učí na vysokej škole... takže vôbec sa takými blbosťami, ako sú známky, netráp ;) Kým prejde ročník, tak je dobre.

subartic
11. jún 2024

@thirstymonk to je k tomu hardcore. Genetika nie je ťažká na strednej škole .

thirstymonk
11. jún 2024

@anjelicek26 Však na to nenaražam. Skôr naražam na to, že keď ledva prejde z biologie v treťom ročníku (a aj to je otazne), prečo z toho ide maturovať? To nedáva zmysel.

thirstymonk
11. jún 2024

@subartic Možno závisí od typu školy. Na gymnáziu je horšia biologia ako dakde na hnojarine, kde je pre teba podstatnejšie ako máš hnojiť a dojiť kravu, než zaradiť ju do systému a vedieť, že má 4 žalúdky a takéto veci... :D

enmery
11. jún 2024

@adrianap83 Áno, idú maturovať aj horší. Ak má zo všetkého 4.5, veľmi na výber nemá. Ale tu autorka spomína len biológiu, z ktorej jej hrozí možno 5 a zároveň sa z toho chystá maturovať. Určite je na výber predmet, ktorý jej ide lepšie, ľahšie sa jej učí možno.

slovenka753
11. jún 2024

necitala som konverzaciu ... ale to akoze z toho ze skoro prepadas nevinis seba???? nechcě byt zla ale priemer 4.5 je jedine tvoja chyba, nie spoluzikov co sa s tebou nebavia. mas moznost neprepadnut tym ze sa naucis na pisomku, co viac chces???

adrianap83
11. jún 2024

@enmery no keď to má ako povinný odborný predmet, alebo je to súčasť takého predmetu, na vyber ma?

katuskapd
11. jún 2024

@thirstymonk je druhak na spanielskom gymnaziu,ale zaujimave je ze biológia a chemia mu ide aj v tej španielčine 🙂 len ta gramatika nejde. Chce ist potom chemickym smerom,ale nevie este co.presne.Tak genetiku asi nie 🙂

luccija
11. jún 2024

@jana_eyre_2 pravdaže to je ich dieťa, ale ako rodičia museli vidieť známky.Naco tam majú ísť sa pýtať to si ma ona vybaviť z čoho ju bude skúšať.je to dobrá vôľa učiteľa, že jej ide dať ešte šancu a ešte sa jej nepáči.

gelifil
11. jún 2024

@slovenka753 aaaaaaaaaale coby, treba ist za riaditelom, postazovat sa na zlu, zlu ucitelku....otras toto!...pisem samozrejme ironicky

jana_eyre_2
11. jún 2024

@luccija veď si reagovala na koment Lucie že čo s tým majú rodičia ak má 18-19r, ktorá napísala že "choď za mamou a otcom. Kde sú keď sa o to nezaujímajú? " Nepísala nič o Tom že za ňu majú niečo vybaviť a ja som o Tom nepísala tiež..