icon

Učiteľka zvýšila hlas kvôli známkam. Ako reagovať?

11. jún 2024

Dnes v škole som chcela ísť po hodine za učiteľkou biológie slušne sa spýtať o dohodu aby mi dala šancu opraviť si známky z biológie, ale ona mňa mňa hneď zvýšila hlas aby som si opravila známku formou písomky z 3 tém (aj so spolužiakmi). Takto to povedala: "musíš si opraviť známku a naučiť sa na písomku inak si skončila." A priemer mám 4.50 ja som si vedomá že z časti je to moja vina ale keď mi v škole nikto nepomôže ani spolužiaci... So spolužiakmi sa takmer nerozprávam celý deň sedím akoby "v jednom kúte " a v myšlienkach sa rozprávam sama so sebou... Čakala som že s učiteľkou sa pekne dohodnem nech mám pokoj ale dosť prísna bola a ja som nevedela z toho "šoku" čo mám robiť... Ako to vyriešiť? Ja som to povedala mamke vravela nech sa to naučím že mi pomôže ale chcela by som sa o tom porozprávať aj s triednou učiteľkou lebo mi ešte pred týždňom vravela že s učiteľkou biológie bude rozprávať... Tak neviem už mám myšlienky či sa neporozpravam s riaditeľom lebo z biológie mám na maturitu na budúci rok témy z genetiky
Ďakujem za odpovede

Strana
z4
jaaty
11. jún 2024

Nerozumiem čo riešiš?! Dostala si šancu známku si opraviť. Ty však nie si v pozícii, aby si si vyberala ako formou mas byť skúšaná. Môžeš byť rada, že ti dala len 3 témy. Pri tvojom priemere medzi 4-5, by som ti dala test z celého polroka. Mama ti povedala, nauč sa a ešte ponúkla pomoc. Tak nerieš diskusie na MK, ale choď sa učiť. Držím palce

pokemonkaa
11. jún 2024

Priemer z biologie je naozajy zly, ale je tu sanca. Jednoducho sa teraz nakopni. Ide o teba, daj si nejaku sladkost, ktoru zboznujes a nauc sa tie 3 temy. nie je to az tak vela, zvladnes to. Musis si verit. Medzi ucenim si rob prestavky, zvyraznuj si dolezite pojmy, frazy a stale dookola opakovat. Nie si jedina studentka, ktora teraz zapasi s tymto problemom. Takze sup sup do roboty (ucenia sa). Nevzdavaj sa, nepolavuj, mas posledne dni sama sebe nieco dokazat.

... a este, uz necitaj tuto diskusiu na MK. v poslednom case sa tu neradi, ale skor kritizuje a straca ludkost. Ty potrebujes podporu, nelutovat sa a riesit svoj problem. Vsetko mas vo svojich

enmery
11. jún 2024

A co sa majú pýtať rodičia?Veď ona tu nenapísala, že učiteľka jej nechce dať šancu. Veď môže napísať test, šancu má. Ale keď takto reaguje ako tu, ani sa nedivím, aký má prístup ku všetkému. Všetci sú zlí a ona nič. Ešte sa jej nepáči. Toto dievča to bude mať v živote ešte ťažké, ak nezmení prístup k sebe, ľuďom, povinnostiam.

thirstymonk
11. jún 2024

@katuskapd Ešte sa odporučam vyhnuť aj analytickej chemii :D Ostatok v poho. A najviac ma bavila anroganicka

patus_2
11. jún 2024

Milá autorka, som učiteľka. Učim na strednej škole, tiež biológiu. Par rokov som učila aj na základnej škole. Moji žiaci a študenti vedia, že u mňa sa známky neopravujú. Ako si pracoval celý polrok, takú známku máš. Možné je to kruté, ale asi by som v júni zošalela, ak by som mala skúšať všetkých študentov, čo sa zrazu prebudili.
Buď rada za učiteľku, ktorá ti tu možnosť dáva... Nesnaž sa ju ešte potopiť pred triedou, riaditeľom a kadekym iným, raz ti možno bude sedieť v maturitnej komisii.
Nauč sa poriadne na písomné skúšanie, nespoliehaj sa na dobrotu učiteľky a na ďalších x šancí.
PS. So svojím žiakmi mám vynikajúci vzťah, berú má ako kamaratku, aj napriek mojim nastaveným pravidlám.

taynee
Odpoveď bola odstránená
slavomira236
11. jún 2024

Mas da msucit len 3latky co este chces...ja by som ti dala ucivo z celeho raka sa naucit

gelifil
11. jún 2024

@pokemonkaa ludskost??...zober si to z opacnej strany..zajtra bude ta ucitelka za ludskost predvolana na kobercek k riaditelovi

domkakvet
11. jún 2024

@crazy_cat_lady niekedy neboli, ale som si myslela, ze dnes to uz ma kazda skola.

enmery
11. jún 2024

@pokemonkaa Opísať realitu, nie je kritizované. Celkovo pozitívna kritika má niečo priniesť. Či sme jej mali písať, že áno, učiteľka je krava, lebo Ti dala možnosť opraviť si známku testom a máš sa naučiť len tri okruhy?A nech ide za riaditeľom, aby dostala opravnú známku bez učenia a snaženia. 😵‍💫

estellas
Autor odpoveď zmazal
estellas
11. jún 2024

Ja by som teda za riaditeľom nešla, v tvojom prípade mi to príde zbytočné. Ja si myslím, že ak by si išla za riaditeľom sa sťažovať tak by si mohla zasadnúť na teba. Nemyslím to v zlom.
Bolo by nespravodlivé keby tvoji spolužiaci písomku písali a ty nie. Ak si chceš opraviť známku tak by si mala písať tiež aby mali všetci rovnaké podmienky. Spolužiaci by sa mohli sťažovať že oni musia písať písomku a u teba stačí odpoveď.

liv1
11. jún 2024

Ahoj autorka. Viem sa vcitit do tvojej situacie. Bola som pubertacka ako vysita, skolu som mala asi tam kde ty. Uzivala som si zivot, vonku s kamosmi, ucila som sa velmi malo. A zrazu v 4. rocniku strednej sa to vsetko zlomilo, uplne mi preplo (v pozitivnom zmysle), zacala som sa zase ucit.. zmaturovala som, isla som na VS, nie lahku, dala som si po strednej rok pauzu, aby som sa na to dobre pripravila. A vystudovala..

Ale co ti chcem povedat. Ak si utiahnuta, so spoluziakmi sa moc nebavis a nema ti kto vysvetlit ucivo ked chybas, treba povedat doma mamine, nech ti dohodne nejake doucko.
Ucitelky su raz take. Niektore su velmi mile, ine su dost razne. Ak ti vychadza 4,5, jednoducho sa na pisomku poriadne nadrt, ved mamina ti pomoze. Prekvap tu ucitelku, napis pisomku co najlepsie.

Nepotrebujes za nikym inym chodit, necakaj od druhych, ze ti pomozu zo situacii, do ktorych si sa dostala aj sama, i ked chapem, ze ak si bola v nemocnici alebo chora, tak to mohlo byt s ucivom o dost tazsie.

Neprijemne komentare v diskusii si nevsimaj. Obcas sem pride hlucik nevyrovnanych zien, ktore si neuvedomuju, ze si este dieta a ze namiesto neprijemnosti a ustipacnych rad by ta mohli radsej podporit.

Co sa tyka tvojej utiahnutosti, skus na tom pomaly pracovat, najst si nejake konicky, mozno sa niekomu milo prihovorit, zaujimat sa, ono sa to podda 😊. Tak drzim palce na pisomke, urcite to dopadne dobre ✊

gelifil
11. jún 2024

@liv1 len tak btw. v 3.rocniku na SŠ musi mat minimalne 18 rokov, nie je to uz dieta...

enmery
11. jún 2024

@gelifil Jej nevysvetlíš. Podporu dostala a každá jej povedala, dokonca aj učiteľka, že má byť rada, že dostala možnosť opraviť si známku a má sa UČIŤ. Asi sme jej mali povedať, že učiteľka nemá pravdu, má jej dat 1 bez všetkého, má sa ist sťažovať riaditeľovi. Len okolo nej po špičkách.

gelifil
11. jún 2024

@enmery len ta realita v mnohych skolach dnes je podla jej predstav...co je tragicke😵

liv1
11. jún 2024

@gelifil moze mat pokojne 17, ale o to tu vobec nejde. Aj keby mala 18. Su to este deti, o to viac, ze ani maturitu este nemaju, prezili covid v citlivom veku, co im kompletne mnohym zmenilo a skomplikovalo zivot.

gelifil
11. jún 2024

@liv1 nezdielam tvoj nazor..vsetci sme museli prezit apopasovat sa s stym...to je o osobnosti, chybu hladam vsade inde, len nie u seba, sadnut si na zadok a makat, to ma urobit, nie ist vyplakavat na MK alebo do riaditelne

liv1
11. jún 2024

@gelifil nemusis ho so mnou zdielat.. Ano, musi makat. A? Si myslis ze z ironickych a neprijemnych komentarov sa jej rozsvieti? Ja sa ani necudujem, ze si mnohe deti so svojimi rodicmi nerozumeju, ked sa k nim takto spravaju.
A za dalsie. Prezit covid ako babatko, ako skolak, stredoskolak a dospely clovek, je milion a jedno. Snad sa nejdes porovnavat so 14rocnym dietatom v tom, ako sa ma s cim popasovat

masinka
12. jún 2024

Ono sa tu tazko radi ked babenka dala len minimalne info a aj to az postupne. Ja mam decka na gympli a tam to maju tak, ze ak chybaju na pisomke, dostanu automaticky patku ak si to do urciteho casu nedopisu. A pri tom novom systeme kde maju cez rok par znamok s minimalnou vahou, tak jedna vymeskana stvrtrocka s vahou dva a hned je to pomaly na reparat. Tak mi napadlo ci to nemoze byt pripad aj tuto slecny ked mala dlhsiu absenciu.

patus_2
12. jún 2024

@masinka podľa popisu to nevyzerá na dlhodobú absenciu - 2 týždne prax, vtedy výuka nieje a 1 deň bola uvoľnená kvôli zákroku, ďalšiu PN nespomína, aj keď samozrejme mohla byť.
@autorka pozri si stránku doucma, stredoškolska genetika nieje náročná, určite ti to niekto vysvetlí. Sú to online hodiny, takže z pohodlia domova za pár eur.

erikavesela
12. jún 2024

@kaktusik007 mozem sa na ten nazor neskusania spytat?..moc nechapem ako niekto moze povedat, ze ustne skusanie sposobuje stres...praveze ustne.skusanie sposobuje to, ze sa deti dokazu vyjadrit ustnou formou, rychlo poskladat myslienky a prezentovat ich...

kaktusik007
12. jún 2024

@erikavesela evidentne vyskumy hovoria nieco ine, ked je to takto uvedene v odbornej literature 🤷🏼‍♀️

erikavesela
12. jún 2024

@kaktusik007 ja szlen pytam, lebo mam.pocit, ze odvtedy, co prestali deti skusat, sa nevedia vyjadrovat..

heln
12. jún 2024

@erikavesela prave to, pri ustnom skusani introvertne ladene deti dlhsie hladaju tie spravne slova, pricom musia reagovat okamzite. a potom deti submisivne, s nizsim sebavedomim, ked si napriklad nie su iste odpovedou, hoci je spravna, tak radsej nepovedia nic....

erikavesela
12. jún 2024

@heln a co deti ostatne?

erikavesela
12. jún 2024

@heln to im ale nepomoze sa zacat vediet vyjadrovat

jana_eyre_2
12. jún 2024

@erikavesela mám 40rokov a vždy pred skúšaním som mala žalúdočne problémy.. odpovedať pred veľkou skupinou ľudí bolo premna veľmi stresujúce a áno, zo stresu som sa ani nevedela vyjadriť a nie ešte formulovat správne odpovede čo som sa mala naučiť ..

defacto to tak mám dodnes, ak by sme sedeli na káve diskutovali, tak by som ti určite nehovorila tento text, ale povedala dve slova a skôr počúvala.. viac hovorím len v malej spoločnosti známych ľudí.. som jednoducho taká, vždy som bola.. písomky som vždy napisala lepšie ako som mala odpoveď..

Strana
z4