icon

Urobila som chybu vo výchove syna?

17. jan 2025

Dlho som váhala či napísať.
Mám také starosti v posledné dni. Isla som predvčerom aj s plačom spat .
Tak v rýchlosti vysvetlím.
S mužom sme 22 rokov spolu a jeden 17r syn
Problém je syn.
Už sa s ním vôbec nedá rozprávať.... Ja chápem že má 17 a je pubertiak. Vždy som bola kamaratska voči nemu. ( možno to je teraz problém) Mne je tak ťažko z toho.
S mužom sa nepohodli a od vtedy je doma dusno.
Neviem na koho strane byt.
Lebo si myslím že nič také mu syn nepovedal, ale chápem že každý sme iný a veci vidíme inak. Muž sa nazlostil a poslal ho do izby a že on s ním skončil....
Na druhý deň sme prišli obaja z práce rovnako,stretli sme sa v pivnici, dúfala som že sa to nejak utrasie a hneď začal že už ju nikdy nedá jesť.... A keď bude mať 21 tak pôjde z domu nech sa naučí.
Mňa to nasralo a odišla som z pivnice.
Neviem či je to fakt len puberta alebo som urobila chybu pri výchove. Som z toho smutná a slzy v očiach nám a teraz.

biba_18
17. jan 2025

@anjelicek26 neverím že tam doteraz konflikty neboli, to nie je zrazu že sa zobudí dieťa a je v puberte ...

autor
17. jan 2025

Toto je prvý taký konflikt, ešte nikdy sa tu nedialo čo teraz.
My sme práve nie prísny rodičia, cvičiť chcel tak ma.....

autor
17. jan 2025

Mužov otec tiež nebol dokonalý otec... Ale tak nespomínam si že by tam bolo niečo 🤔

anjelicek26
17. jan 2025

Synovi ponukni, ze moze chodit do fitka... cvicit s otcom, co sa mu stavia do pozicie trenera nie je ziadna slava...skoda by bola, keby prestal cvicit uplne... moj tiez chodi 3x v tyzdni hned po skole...

deti95060810
17. jan 2025

hádate sa o blbosti.... o nože , lebo syn nechce behať... som mala pocit že syna pripravujete na olympiádu...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
17. jan 2025

@anjelicek26 nechce do fitka chodiť, to som mu už navrhovala.
Dnes som ho volala cvičiť, no neprišiel a ja viac naliehať som nechcela.

autor
17. jan 2025

@1ryba neboj sa , máme práce až až

autor
17. jan 2025

@deti95060810 tak mám ho nechať tak nech nerobí nič či ako?

luccija
17. jan 2025

A chce vôbec syn cvičiť s mužom?dajte si všetci trocha oddych a nestarat sa príliš jeden do druhého jeden mu hovorí ako cvičiť, druhá ako umyť nôž🙂
Niekedy sú tieto hádky na smiech aj u nás to je niekedy ako pri rozbuske.A muž tiež nemusí byť jesitny.Cim viac to budete hrotit, tým horšie.Toto sú naozaj hádky za blbosti.

autor
17. jan 2025

@luccija áno,za blbosti a o to viac ma to mrzí.
Neviem prečo to muža tak zobralo. Taka blbosť a vlastne za nič. 😔

andrea_82
17. jan 2025

Uvedom si, ze ma 17. Do fitka sa mu nechce, mozno sa hanbi, mozno mu tam nieco prekaza. A cvicit s rodicmi? Nas syn s nami nechce ist ani na prechadzku a casto uz ani na navstevy. Ale ked mu poviem, tak poupratuje, pomoze, postrazi brata. Ja v ich veku som bola totalny domased, prestala som chodit na kruzky a mala som malo kamaratok. A dnes je mojou najvacsou zalubou chodit na dlhe prechadzky so psom alebo kocikom, zijem normalnym spolocenskym zivotom a mam rodinu. Ak sa dobre uci a pomoze, ked potrebujete, do nicoho ho nenutte, nech si uz zije svojim zivotom.

berenika39
17. jan 2025

Jupí. Bingo. Nech ho být. Ano, může si dělat co chce - a bude spokojený, protože ty ani muž mu nemusíte radit - je velký, zodpovědný, skoro dospělý. Má binec v pokoji? A??? Jen ze zkušenosti - mám doma 16+ - až si přivede domů slečnu, bude to tam super clean🙂)). Nevolej ho cvičit. Nepřišel? Logika. Asi nechce?

autor
17. jan 2025

@luccija tak teraz už nechce určite...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
berenika39
17. jan 2025

@1ryba plus rodiče ztratí důvěru...

autor
17. jan 2025

Dobre baby, ďakujem za rady. Skúsim sa toho držať, nechám ho robiť čo chce. A teda má muž možno aj pravdu. Keď bude mať 21 "vykopnut" ho z domu 🤣🤣🤣 a nech sa stará

1ryba
Odpoveď bola odstránená
berenika39
17. jan 2025

Proč? Bude studovat. bude vás potřebovat. Pokud je pořád pod vaším vlivem, smí, nesmí, může, nemůže, táta trenér, matka ho nenechá umýt nože, nebude připravený na život - samostatný. Třeba to ještě stihnete - nechte ho převzít život do svých rukou, protože na cestě, na jaké je, je mi ho i líto. Má dost podpory? Dáváte mu najevo, že je dobrý? Skvělý? Źe mu něco jde?

pralinka25
17. jan 2025

mam doma pubertaka a to co pises je uplny standard. robite z toho halo a kazite si uplne vztahy. da sa to aj inak.
nie je muz v prechode? aj vtedy zvyknu s chlapmi plieskat hormony.
ten moj ma tiez stve zo sradny mu vzdy poviem ze ho poslem do vojenskej skoly.
ale nie vyhrazat sa tym ze v 21 ho poslete prec je totalne zle. on nerobi nic co nie je jeho veku vlastne. pamatate si seba v jeho veku?

autor
17. jan 2025

@pralinka25 ale áno, samozrejme že chválim(e) že je šikovný, že mu idú jazyky.....
Muž bude mať 51 tak možno že aj je v prechode 🤣🤣
Dúfam ze sa to napraví. 🙏🙏

anjelicek26
17. jan 2025

Deti vykopnute z domu sa casto uz proste nevratia... toto by som fakt nerobila... on vyzera byt sikovny, mlady, dobry chalan a vy riesite drobne sprostosti... budete lutovat pokazit si teraz v tomto veku vztahy... naucte sa pocitat do desat, nez nieco poviete a to jedna a druha strana, polovica konfliktov ani nevznikne, lebo budete mat cas sa nad tym zamysliet, ci to za tu hadku stoji... je to vcelku efektivna metoda na prezitie puberty... oboch stran...

pralinka25
17. jan 2025

no to budu hormonalne zmeny na oboch stranach. najtazsia kombinacia.
za mna je to podla popisu uplne normalny chalan. moj tiez bojkotuje cvicenie (hoci teraz zacina uvazovat ze by chodil s kamosmi. minuly rok nechapal vyznam naco sa ma ucit. tento rok vyslovene exceluje a vidim na nom ako na sebe maka. tiez sa hada viac s tatkom ako so mnou. asi je to normalne. uci sa presadzovat. ja mu vzdy potom v takej pokojnejsej chvili skor hovorim ako to ma robit inak a lepsie v buducnosti.
nechaj ich oboch vychladnut.
nechaj ich vychladnut. a asi fakt na neho netlacte. ja uz bordel v izbe ignorujem. vobec tam nechodim a on vie ze kym si neuprace ziadna navsteva za nim nemoze. takze ke chce niekoh upratuje ako divy. do sportu ho netlacim ale cvicim ja a myslim ze ho to neskor chyti znova.
priprav sa na to ze teraz ide do druhej puberty aj muz. mam kolegyne s muzmi v tomto veku a napocuvala som sa toho uz hodne.

autor
17. jan 2025

@anjelicek26 veď áno,len už na počítanie je neskoro. A muž je býk, tvrdá hlava. 😏

gaborka28
17. jan 2025

Muž si musí v prvom rade uvedomiť, že doma nie je tréner, ale otec. Dirigovať 17r chalana, aby robil to a to, no a just by som urobila opak a to som nebola žiadny rebel. A opak by som spravila (alebo by som si urobila po svojom) aj teraz, keď mam skoro 40. Neznášam to - v rámci rodinných vztahov. Take to povysovanie sa nad druhym, len kvôli nejakemu egu. Chalan je v puberte, isteze hranice musia byt, len či on od vas (najmä od otca) vníma, že je dobry, aj keď nekmita, ako je nariadené. A už vobec nesúhlasím s tým, že mal ísť proste “čosi urobiť s tymi činkami”, aby bol klud alebo tak nejako som to citala niekde na začiatku. Toto učili nás a nebolo to dobre. Skláňať hlavu vždy a všade.

Inak toto je fakt z kategorie nemam problém, vyrobím si problém.

autor
17. jan 2025

@gaborka28 muž je veľmi kľudný človek, a žiadne problémy nevyhľadáva, za to ma teraz prekvapilo čo sa tu deje . 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

mane01
17. jan 2025

Tiez mam 17 rocneho a tiez mam muza, ktory nechape, ze to decko uz nema 7. A neda si to vysvetlit. Tak je obcas riadne dusno. Ale paradoxne nie kvoli pubertakovi, ale kvoli chlapovi, ktory si zvykol, ze deti posluchaju na slovo a basta. No nie… deti rastu a stavaju sa z nich mladi dospeli a zrazu maju aj svoj nazor… a je to uuuplne v poriadku. Ja som tiez medzi nimi ako medzi dvoma mlynskymi kamenmi. Minule ma to uz vytocilo, stiahla som sa, ze ja uz mam dost toho mediatorovania. Som myslela, ze sa posekaju… najprv sa verbalne aj posekali. Potom sa muz spamatal a hned na to aj mlady. Dufam, ze im to aspon tyzden vydrzi. 🙄

zajinkakoni
18. jan 2025

Nepíšeš konkrétne na čom sa nepohodli. Ak mu syn povedal niečo vulgárne, tak si zaslúži “za ucho” a primeraný trest. Ak odmietol pomôcť - prispieť pomocou do domácnosti, treba mu vysvetliť, že o rok je dospelý, tým pádom rovnocenný rodičovi. Ak nebude chcieť pomáhať v domácnosti, nech platí energie. 🤷‍♀️ s mužom by si mala “ťahať za jeden povraz”. Porozprávaj sa s ním, dohodnite sa na pravidlách pre syna a obaja ich dodržiavajte.

mili2016
18. jan 2025

Podľa toho čo som si prečítala tak mám pocit že chyba je tá že ho do všetkého tlačíte. Len preto že je tvoj manžel tréner tak syn musí automaticky dvíhať činky, behať a t.d. možno má iný ,, životný cieľ,, váš syn je dostatočne starý aby cvičil sám ( ak by chcel) nemyslíš

blaazi
18. jan 2025

Preco vam ako rodicom tak zalezi na tom, aby syn cvicil? Ma zdravotne problemy?