icon

Znížená známka zo správania kvôli tetovaniu

lenka3008
16. jan 2023

Ahojte.Dcéra má 17 rokov chodí na hotelovú akadémiu a nedávno si dala tetovanie na ruku.Možno ma niektoré mamičky odsúdia ale ja som jej to dovolila.No problém je v tom že sa na ňu vykričal riaditeľ školy a povedal že bude mať 3 zo správania.Má nato právo?Veď je to jej vec čo robí so svojim telom.Inak je výbornou žiackou.Minulý rok skončila s vyznamenaním mala samé 1.A mňa si dal predvolať do školy a ja neviem ako mám reagovať.

srdeenko19
17. jan 2023

@kristinuhro a nielen v tetovaní 😀

blue_eyes
17. jan 2023

@lenka3008 tiež ma moja 17r , a má tetovanie..keby jej koli tomu znížili známku tak by videli ten bordel.

zuzanagab
17. jan 2023

@lenka3008 a policajti? Tiež majú bezne tetovania a už sa to nerieši ako kedysi,že nesmú mať na viditeľných miestach. Akože je to zvláštne, že to pána riaditeľa tak ,,zaujalo"

fauko
Odpoveď bola odstránená
fauko
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
17. jan 2023

Ak iným žiakom to tolerujú, nedala by som sa. Je jedno ci na školu s tetovanim prišli ci nie. Kľudne by som to riešila aj "nad" riaditeľom a fakt je ze na zníženie známky treba naozaj dôvod, to nie je len tak. U nás v škole to riešili kvoli šikana a ani 2ka neprešla len tak. Tak aby náhodou sa len zbytočne nevyhrazal.

gabika20
17. jan 2023

Ja keď som chodila na strednú pred 20 rokmi boli v móde piercingy v nose, ekonomická škola a nikto to neriešil.. videla som potetované baby v banke, na úrade, pán dva tituly a potetovaný komplet celé ruky a pritom veľmi slušný narozdiel od niektorých nepotetovanych.. škoda že sa ľudia súdia podľa výzoru a nie podľa toho čo dokázali, ako sa správajú k druhým a pod.

lucianak
17. jan 2023

Mohla by si pridat foto toho dcerinho tetovania? Len tak zo zvedavosti... 😊 Mne sa to paci, sama tiez mam .

lauraaaaaa
17. jan 2023

@lenka3008 plne súhlasím,presne školský poriadok a to sa ešte môžeme tešiť že prižmuruju oči učitelia.mne minule dcéra prišla s tým či viem že v škole je zakázané piť coca colu a iné také nápoje ...

lindusss2016
17. jan 2023

@sergejj pretoze v dobrej restauracii maju casnici kosele a je dost velka sanca, ze pod nimi schovavaju tetovania 😊

kate_cs
17. jan 2023

@lenka3008 základ je školský poriadok. Ak to tam je, riaditeľ je v práve. Ak nie, bráň sa. Ale na toto ste fakt mali myslieť ešte pred tým ako sa dala potetovat.
K tomu ako sa tu ľudia pohoršujú nad tetovaniami. Pri tejto profesii vôbec nejde o to, či ma čašník tetovanie, piercing alebo bradu (kým mu nepadá do môjho jedla samozrejme). Ide o to, aby bol šikovný, pracovitý, milý, ochotný a nie zdutá obsluha s cigaretou v paprči fajčiac za rohom podniku.

fineta
17. jan 2023

Ani umele dlhe pazure nemaju na hotelovke co robit. A vobec v studijnych/ucebnych odboroch, kde je medzi predmetmi aj priprava pokrmov. Len to ked si neukočírujú rodicia a naopak svoje deti este v tomto podporuju, tak potom riaditelovi tazko.

lienka.7
17. jan 2023

@tiezjedna kde mas v Zákonníku prace upravenú pracovnu dobu, hm? Zameatnavatel ti pracovným poriadkom stanovi, kedy máš proste prísť do prace. A ty to musíš rešpektovať. @veto ma uplnu pravdu. Ked sa ti nepaci, hladaj inu pracu.
@autorka si síce rodic, ale nie si "nad vsetko". Kým si dcére niečo dovolila, mala si si overiť, ci je to ok.
Je to asi o tale iste, ako by som sa tu teraz ja sťažovala ze sef ma "zdr..." ze chodím neskoro do prace. Ked je raz stanovené ze sa chodi na 8.00, tak o 8.00 mas byt v praci. Nemôžeš sa vyhovárať, ze vsak mamka mi "povolila" chodiť na 9.00

lenka3008
autor
17. jan 2023

@lenka3008 Takže nové info.Dnes sa dcéra vrátila zo školy cela vyklepaná a s plačom pretože mali matrmatiku ktorú ju uçí pán riaditeľ a začal na ňu vrieskať že pre čo neprišla mama pritom vedel že teraz nemôžem pretože muž je v nemocnici a nemám kde nechať malého syna že príde koncom týždňa že som sa vopred ospravedlnila a on napriek tomu vošiel do triedy a začal naňu vriekať kde je mama povedala to isté že som s malým bratom tak pred celou triedou ju začal ponižovať že sa o ňu nestarám len o brata že ona je z narušenej rodiny.No čo teraz? Ako to riešiť komu sa sťažovať?

lopka1313
17. jan 2023

@lenka3008 zriadovatelovi skoly. Pisomne, s kopiou pre neho (alebo bez), ale riesit to rozhodne vyssie ako s nim, zjavne je on uplne mimo....

lenka3008
autor
17. jan 2023

@lopka1313 zriadovateľ je jeho manželka ide totiž o súkromnú školu

katkami123
17. jan 2023

Ja sa skôr čudujem, ze matka dovoli 17-ročnej dcére tetovanie. Keď potom väčšina ľudí, ktorí si dali tetovania ako veľmi mladí, to neskôr ľutujú. Bavila som sa s 3 ľudmi po 30-tke a každý povedal, ze spätne by to už neurobil a tie tetovania sa im už ani nepáčia. Treba si uvedomiť, (to píšem matke), že tetovanie nie je pár mesačná alebo ročná záležitosť, ale doživotná. Aj po odstránení ostávajú jazvy. Vždy treba rozmyslat pri všetkom, čo je už na stálo.

lolitka25
17. jan 2023

@lenka3008 nejako tomuto pribehu prestavam verit. Bud nevieme vsetko my, autorka od dcery alebo je to fabulacia.

luba28
17. jan 2023

@katkami123 tak sa necuduj,ale prejdi k veci,,toto je ako “vykrik do tmy” a nic k veci

alzbeta1301
17. jan 2023

@lenka3008 ja byt tebou riaditeľovi pekne vysvetlim že je mu do toho guľové.

Ako chce odôvodniť tu 3 zo správania? Nech ti to da na papier. Som zvedava čo tam uvedie

Robim v banke na firemnom odvetvi a mám potetivanu celu ruku a chrbat. Rovnako som robila čašníčku roky vo viacerych hoteloch aj 5* a nikde to neriesili jedine kde to riesili bolo zlatníctvo celkom lukratívne tam ale stacila košeľa s dlhým rukávom. Tak nech chlap nevyskakuje nikde to neriesia.

katkami123
17. jan 2023

@luba28
Myslím, že chápaví pochopili, napísala som to veľmi diplomaticky 😉.

alzbeta1301
17. jan 2023

@jarka26011 asi tak 😂😂 už to vibec nieje ako kedysi robim ako firemný banker a tiež cela ruka dokerovana😂✊🏻

lenka3008
autor
17. jan 2023

@lolitka25 čomu preboha nerozumiete?Dcéra si dala tetovanie na druhý deň ho chcel riaditeľ vidieť a zaçal na ňu zjapať že çi nemá kde dávať peniaze a tak a povedal aby som prišla do školy.Kedže môj muž je momentálne v nemocnici a ja som sama s malým synom nemám možnosť ísţ hneď kedže škola je od nás cca 55km.Prostredníctvom triednej uçiteľky som sa ospravedlnila že prídem koncom týždňa nakoľko som nemala kontakt na riaditeľa.Tá mu to hneď ráno oznámila on jej povedal len v poriadku to beriem.Hneď ako s ním mali dnes hodinu len čo vošiel tak na ňu vyskočil že kde je mama pritom to vedel.Tak mu dcéra povedala to isté že teraz prísť nemôžem a on nato že keď sa starám o malého brata nech sa starám aj o ňu že vy ste taká narušená rodina.Potom začal že či si myslí že je teraz krajšia,že či ju teraz budú chcieť chlapci viac atď.Spoluźiaci len zhrozene pozerali že ako s ňou jedná a hneď na nasledujúcej hodine to povedali oni sami triednej uçiteľke.S triednou som volala tá mi to potvrdila taķže nech mi tu nikto láskavo nepíše že moja dcéra zveličuje .Prišla domov s plačom že ako ju ponížil .Čo ešte treba dodať?Je to naozaj také nepochopiteľné?

sendyle
17. jan 2023

@lenka3008 ahoj, predpokladam ked hotelova tak je zrejme servirka. Ja som tiez vyucena servirka a my sme nemohli mat tetovania a ked uz sme mali tak pocas praxe ich trebalo zakryť.
Tak isto dole persingy, tunely v uchu atd.
Snad som pomohla

lenka3008
autor
17. jan 2023

@sendyle dobre rozumiem už teraz viem že to bola chyba a v poriadku zmierila som sa aj stým žeby mala zníženú známku zo správania teraz ma však rozčuľuje ako s ňou jeddná.Prečo ju teraz ponižuje?Nech jej dá pokarhanie aj 3 zo správania ale toto ju už cez çiaru

alzbeta1301
17. jan 2023

@lenka3008 netrap sa dcere vysvetli že “mlady” pán si potrebuje len vyventilovať nedostatky svojej osobnosti. Nech je rozumnejšie a povznesiete sa a keď jej položí hlupu otazku typu že či si mysli že sa chlapcom bude viac pacit nech mu povie že jej sa to paci a bodka viac by som neriešila. Viem že pre babu v takom veku je ťažké sa na to povzniesť ale keď nemá rozum on nech ho má ona.

Taký človek ako je zjavne “pán” riaditeľ si radi kompenzujú svoje nedostatky na inych. Známku zo správania jej nezníži len z princípu, chcela by som vidiet čo by tam napisal že prečo? 😀 tak nech sa dcéra netrapi ty sama ju poznas, dovolila si jej ho na tom nevidim nič zle. Tak nech ta tu zbytočne iné matky nedeprimuju. Keby chcela da si ho potajomky verila ti že jej ho dovolíš zdoverila sa ti z toho mi len vyplýva že máte pekny vzťah a na riaditeľa kašlite.

katkami123
17. jan 2023

@lenka3008
Zas na druhej strane, nemal takto jednať, je to extrém, absolútne neprofesionálne chovanie, takze dcére nemá čo vyčítať, sám svojim chovaním nie je lepší.
Ale nalejme si čistého vina - úprimne, to tetovanie si dala z dôvodu, ze chcela byť atraktívnejšia, nie? Je práve v puberte. Len ako som písala vyssie, to, že je to teraz fasion, neznamená, že o 20, 30, 50 rokov nebude ľutovať, ze si ho dala. Tu Ste mali mať rozum vy a dať jej alternatívu na zatraktívnenie sa radšej na napr. vybielenie zubov, než tetovaním. Pripadne vysvetliť, ze je pekná taka aká je a nepotrebuje zásah do tela. I keď dnešná doba veľmi prirodzenosti nepraje.

mircalla
17. jan 2023

@lenka3008 To si nemyslim, ze kvoli tetovaniu. Zrejme tam bude daco ine. Pises o otrasnom pristupe riaditela. Dcera ma 17, takze do tej skoly uz dost dlho chodi a zrejme vies, ako to tam chodi. Ja napriklad viem, ze riaditelka je prisna
Doteraz bolo spravanie riaditela ci ucitelky v poriadku a zrazu taka drama?
@thoughtfulweirdo Vsak to ma na ruke

lenka3008
autor
17. jan 2023

@alzbeta1301 no veď jasné keby išlo len o to tak si ťažkú hlavu nerobí.jedným uchom dnu druhým von ale to že pred celou triedou nadáva že sme narušená rodina je už priveľa

sinusoida
17. jan 2023

@lenka3008 na začiatku každého školského roka sa žiaci aj rodičia oboznamujú so školským poriadkom...majú to na webstránke a hovoria o tom na triednických hodinách a rodičovských združeniach. Ak je to zahrnuté do školského poriadku, tak to v tej škole treba dodržiavať