Zvieratko pre 11 ročné dievča

barbora628
17. feb 2022

Ahojte,mam doma 11r dcéru a stále che niejake zvieratko ale vždy si vyberie to strašne náročné poraďte mi ake zvieratko jej kúpiť kúpila by som jej aj niejake zvieratko hoc s tých náročných čo si vybrala lenže ju všetko prestane baviť po 2 dňoch a zase by to ostalo len na mojej hlave.🤷‍♀️Budem rada ak mi poradíte ☺️Ďakujem

karhu
17. feb 2022

ziadne, ak ju to bavi len 2 dni, tak naco? zviera nie je hracka.. nech chodi vencit psov do psieho utulku

macikovaiveta
17. feb 2022

Žiadne,zvieratko neni hračka

xckaret
17. feb 2022

@barbora628 ziadne, je to len jej rozmar.

macikovaiveta
17. feb 2022

Plyšové to môže odložiť na poličku

chg
17. feb 2022

Tamagoči 🙂 alebo v dráčiku nejaké na baterky čo sa hýbe, reaguje, “vníma”

allie458
17. feb 2022

Musíš poznať svoje dieťa, ak vieš, že ju to prestane baviť tak žiadne a tobôž nie niečo, čo vyžaduje veľa starostlivosti. Ak si mysliš, že sa o neho bude starať tak škrečok džungar (iba jeden, nežiju v komunitach) je dobry pre začiatočnika. Na druhej strane ja som ako 10 ročna dostala po dlhom prosíkaní kocúra a mám 30 a ešte ho mám. Nikdy ma neprestal baviť ale tak moj otec vedel, že milujem zvieratá a nebola som so záujmami prelietavá.

barbora628
autor
17. feb 2022

@karhu To že zviera nieje hračka dávno vie ide o to že sa jej kúpi niejake zvieratko o ktoré sa stará 2-5 dni a potom niekde v telke alebo na soc.sieťach uvidí niečo nové a che už len to . Tak preto sa pýtam či neexistuje take zviera čo to dieťa bude baviť alebo bude niečím zaujímavé.

katrinka8
17. feb 2022

@barbora628 - je pravda, že zvieratko nie je hračka. Ale ja by som to až tak neodsúdila. Zdá sa, že rátaš s tým, že v konečnom dôsledku zvieratko ostane aj na Tebe, takže nezdá sa, že by skončilo v útulku.
Moje deti takto vydrankali od nás morča pred 2 rokmi, keď nastala korona a boli sme všetci zavretí dnu. Jasné, že nie vždy sa im chce, občas vypomáhame aj my, ale gro starostlivosti je na nich (syn má 8, dcéra 11). Vedieme ich k tomu, že aj keď sa im nechce, musia sa starať. My len vypomáhame.
Morčiatka vnímam ako pokojné, maznavé zvieratká. Sú komunikatívne, nechajú sa hladkať, mojkať, nie sú to nočné zvieratá, takže nerobia v noci hluk... Mne sa zdajú pomerne nenáročné. Mali by byť 2 aspoň, aby im nebolo smutno, takže zvažujeme kúpiť našej kamošku 🙂

tosomja
17. feb 2022

@barbora628 žiadne, to nie je hračka, ktorú odloží do poličky a vyberie o polroka keď so spomenie! Kúp jej knihu o zvieratká, ktoré tak veľmi chce...

akvi
17. feb 2022

@barbora628 no podľa mňa je suverénne naj zviera mačka. Ona tej pozornosti nepotrebuje až toľko, netreba ju venčiť a pod. Wc sa ľahko čistí, nepotrebuje špeciálny priestor, nevadí jej byť celý deň samej doma. A je s ňou zábava, lebo sa vie zahrať. Na rozdiel od všetkých tých škrečkov, morciat, ci jasterov a pod. potvor. Každopádne by som zvážila, či je vhodné obstarať zviera dieťaťu. Musí ti byť jasné, že to zviera budeš mať na zodpovednosti hlavne ty. Nemôžeš očakávať od dieťaťa, že prevezme plnú zodpovednosť. Možno by bolo pre vás dobré skúsiť dočasnú opateru. Takto zistíš, ci sa zvládnete postarať a docaska je ideálna, lebo si viete ten skúšobný čas dohodnúť.

nwnw
17. feb 2022

@barbora628 to čo chce zviera, aby sa fotila na socialnych sietach? Vyhodenych zvierat plne utulky od takych deti. Kup vyradenu nosnicu,ked omrzi po tyzdni,mas na polievku.

barbora628
autor
17. feb 2022

@akvi jasne☺️Viem že sa ona nepostará o to zviera ale predsa to zviera kupujem jej či? Nebudem robiť všetko okolo toho ja

luccija
17. feb 2022

@barbora628 zajaca, cincilu

abbey1
17. feb 2022

@barbora628 Každé!!! zvieratko potrebuje, aby sa mu niekto venoval. To nie je len o kŕmení a čistení. Teda ešte rybičky by ste mohli.
Aké pokiaľ sa zvieratku nebude dcéra venovať, nekupujte nič. Zviera by trpelo.

jaja20
17. feb 2022

Takých zvierat, ktoré majiteľov omrzeli po pár dňoch,sú plné útulky. A niektoré sa tam ,bohužiaľ,ani nedostali, ale skončili oveľa horšie 😣
Tým nemyslím konkrétne vašu rodinu,ale uvedom si,že dcéra sa o rok,o 2 dostane do puberty,bude mať iné záujmy,potom pôjde na strednú,na intrák a to zvieratko bude stále žiť.
Na tvojom mieste by som jej naozaj nekúpila živé zviera,keď sama píšeš, že je to v podstate iba jej momentálny rozmar.

ladycat2021
17. feb 2022

@abbey1 lenze o to akvarium sa tiez treba starat 🤷‍♀️ v tomto pripade by som ziadne zvieratko nekupovala .. mozno az ked bude starsia, ale aj to by som zvazila ..

simca06022011
17. feb 2022

@katrinka8 ked uz tak NEJAKE, NEJAKE zvieratko.
A nie, zviera podla zelanie tvojho, aby bavilo urcite pubertacku, neexistuje. Okrem nejakych aplikacii do mobilu, ktore sa zmenia na ine zviera ked treba :D INak uz ste jej nejake kupili, ked pises, ze ju to bavi 2-5 dni a chce ine? Ak silou mocou chcete doma zviera, AKO RODINA, tak si vyberte take pre vas. Ziadny trendy vystrelok. Akvarium je komplikovana vec, pes narocny na vencenie, trening, ostatne zvieratka maju vacsinou klietky/toalety, treba to cistit.. a vsetko treba krmit, aj k veterinarovi brat sem-tam... ja by som bola za macku ale s tym su tiez v interiery komplikacie, veterinarka mi vravela ze ona je z macky na nervy, potrebu robi na just hocikde napr na postel vyjde atd a to bola naucena na toaletu macaciu a ona hadam vie ako na zvierata 🙂 cize KAZDE zviera moze byt nakoniec komplikovane 🙂
Su deti co sa postaraju, aj ked so somranim... 11r by uz vlasnte zvladla akukolvek starostlivost zakladnu o hocijake zviera.

sissy27
17. feb 2022

@barbora628 ak vieš ako to dopadne - že ju to bude baviť dva dni a potom mama staraj sa, tak bez debaty - žiadne. A môže sa princezná zdúvať a hádzať o zem koľko len chce. Ver mi, prežije to 😀

dadulamamula
17. feb 2022

@barbora628 žiadne.. Ak ju to baví iba 2 dní? Zvieratko nie je hračka, je to živý tvor.. 2 dní ma baví a potom nie.. Takže žiadne zvieratko jej netreba.. Kúp jej plysaka.

prasiatko30
17. feb 2022

@barbora628 kup jej take zviera o ake si ochotna sa potom postarat - v 11r je zviera zavazkom pre celu rodinu, urcite si nemozes mysliet ze 11r bude okolo zvierata vsetko zvladat

akvi
17. feb 2022

@barbora628 tu nejde o to, komu zviera zaobstaras, ci dcere, ci komu, bude patriť do vašej rodiny a dcére v tomto veku nemôžeš hodiť celú zodpovednosť na plecia. Sama to už teraz vieš, že to nakoniec bude aj tak tvoja starosť. Samozrejme, že od dcéry by som žiadala, aby sa postarala, ale ak sa nepostara, tak čo? Necháš zviera napospas osudu? To určite nie. Ako som písala už, skús docasku. Je to veľmi dobrý kompromis medzi kupovanim a tým, že nedáš dcére ani sancu to skúsiť. A je iné, keď budeš vedieť, že je to na pár týždňov, ako potom riešiť, ze zviera je na obtiaž. A ak si zvieratko v docaske oblubite a zistíte, ze sa dokážete bez problémov postarať, tak si ho môžete adoptovať. A bude to mať "ďalší rozmer" pri výchove detí, že spravíte dobrý skutok. Aj ta docaska je dobry skutok, tak fakt by som ju skusila na vasom mieste.

elenajezova
17. feb 2022

My máme gekončíka nočného nenáročný na starostlivosť. Ale aj zlatý.

elenajezova
17. feb 2022
macilaci
17. feb 2022

@barbora628 nijaké. O všetko živé sa treba starať. O niečo viac o niečo menej. Keď ty sa potom nechceš tak radšej nijaké. Aj slimák potrebuje starostlivosť. A Hlavne zvieratká potrebujú Lásku 😉.

sterea
17. feb 2022

Moja dcéra najskôr 2 roky chodila na kynologický krúžok, učili sa venčiť psíky a starať sa o ne a po dvoch rokoch čo ma jej vedúca prosila aby som jej kúpila psíka, že to je najväčšia psíčkarka odkedy majú založený krúžok som podľahla a kúpila jej psíka. Najlepšie rozhodnutie a to som bola striktne proti psovi v byte. Dostala ho keď mala 10,5 roka a stará sa o neho viacmenej iba ona. Cvičí ho, naučila ho veľa trikov, chodí venčiť, češe ho, kŕmi ...... . Tiež som sa bála, že ju to bude baviť mesiac a bude to na mne, ale zvláda to ukážkovo. Ale zo začiatku som jej zdôrazňovala, že keď sa nebude starať, nebudem mať problém ho predať 🙂 a urobiť radosť inému dievčatku 🙂. Ak sa rozhodnete kúpiť zviera, musíš byť v prvom rade ty pripravená sa starať, ak to dieťa omrzí.

barbora628
autor
17. feb 2022

@sterea Ďakujem za nápad☺️

katrinka8
20. feb 2022

@simca06022011 - kde konkrétne v príspevku mám akúkoľvek podobu slova "nejaký"? A keď už chceš niekoho opravovať, tak si najprv skontroluj svoj príspevok; píše sa v interiéri (dva interiéry, ale v jednom interiéri)
Asi to ale celé nemalo byť určené mne, navyše tými veľkými písmenami to je úplne zbytočné...

simca06022011
21. feb 2022

@katrinka8 samozrejme, ze to nebolo tebe ale autorke 🤦🏻‍♀️ ospravedlňujem sa, ale tak hadam vidíš kto používa "niejake zvieratko" xy-krat😂 neviem ako si sa mi tam dostala vobec ☺️

zuzanaam
21. feb 2022

Kôň, môže sa chodiť starať, jazdiť do klubu. My to tak máme. Okrem toho 3 psov, mačku, hydinu, včely. Zo všetkým mi dcéra pomáha, ale všetko je moje. Inak, ja mám psov od 10 rokov a nikdy ma neomrzeli, ako to tu všetci vypisujú. Kým som nešla na univerzitu, doma nikto okolo psa okrem mňa nemysel nič robiť. Potom ostal na starosť mame (okrem víkendov a prázdnin), ale to bol už senior, ktorý nepotreboval tak veľa. Aspoň mala na dôchodku pravidelné prechádzky.

simca06022011
21. feb 2022

@zuzanaam tak si jedna svetlá výnimka, my co tiez deti máme a aj zvieratá máme asi iné skúsenosti - a aj z môjho detstva (uz moji rodičia aj stari rodicia to vedeli aj znami😁 aj teraz susedia) , zviera ostane skor ci neskôr mame na krku, preto sa majú zaobstarat zvieratá "do rodiny", nie také ze "dcére". Moja tiež ide a pomôže, ale reči okolo toho má ako koza bobkov a keby jej to nepripomenieme, asi by si ani nespomenula...