Ako odstrániť dlhodobý pach z varenia v byte?
Aj pri zapnutom digestore zostáva pach z varenia v byte ešte niekoľko hodín. Najvýraznejšie pri vyprážaní a cibuli. Čím to môže byť a čo pri tom pomáha? Mám dosť citlivý nos. Vetranie nepomáha :-/
My bývame v byte, digestor nemám, dvere do kuchyne nemám a pri & po varení necítiť. Okno buď na vetračke alebo otvorené ( podla počasia ) aj dvere balkóna sú otvorené ak klima nejde
@anonym_autor a to si ešte nerobila vyprážané syrečky (tvarůžky) 😁. Kuchyňa prepojená s celým bytom/domom má aj svoje nevýhody. Žiaden digestor 100% pachov, vôní neodtiahne.
Pri vareni okno vzdy na vetracke a digestor zapach maximalne par minut po dovareni. Uvarene jwdlo je vzdy prikryte.
a aký máš digestor, výkon, vývod vzduchu
aké čisté máš filtre
ako ho používaš
kopec premenných…
Mam sklokeramicku dosku a ked dovarim nieco taketo,dam na rozhorucenu platnu trochu susenej levandule alebo rozmarinu.
Necham to vydymit/zhoriet a platnu vypnem/to je par sekund,stojim pri tom!/
Po vypnuti to necham dymit...ta vona prebije pachy
Robim to tak aj v pivnici,kde teraz v tychto teplach varim...
Var len jedla, ktorych vona ti nevadi.. 😁
Jednoducho, nepoužívam cibuľu 🤣 z tej vône mi je dosť blbo a ani často nevyprážam
Dobrý deň, odporúčam nevyprážať, je to nezdravé.
Ak nemas moznost zavriet kuchynu a vetrat hned pri zdroji smradu, fakt len nevarit aromaticke jedla. V byte mame kuchynu spojenu s obyvackou a presne preto nerobime ryby. Robime ich len v dome, kde mame aj vonkajsiu kuchynu.
@anonym_autor pripnem sa. Ja keď robím steaky z diviny musím vyprať aj záclony. Strašne mi to páchne
Toto bol jeden z dôvodov, prečo nemám spojenú obývačku s kuchyňou, lenže vôňou niektorých jedál sa však napáchne vrhne oblečenie v chodbe, keďže nemám uzavretú kuchyňu.Pri varení mám pustený digestor, vetram a napriek tomu cítiť niektoré jedlá.Opatrenia, ktoré robím sú:bundy, kabáty pred začiatkom varenia hodím do obývačky .Po dovarení jedlo prikryjem,riady umyjem,odpadky vynesiem a dám variť vodu s octom.Necham ju aj po zovretí v kuchyni.To, čo ešte cítiť v kuchyni,ma uz netrápi.Kde sa žije, varí sa a jedlá majú svoje vône.Uplne stačí vyjsť v bytovke na chodbu a človek vie, že niekde sa varí kapustnica,inokedy vonia lečo.Minule niektorá susedka varila marhuľový lekvar.Bola to úžasná vôňa...
Toto bol jeden z dôvodov, prečo nemám spojenú obývačku s kuchyňou, lenže vôňou niektorých jedál sa však napáchne vrhne oblečenie v chodbe, keďže nemám uzavretú kuchyňu.Pri varení mám pustený digestor, vetram a napriek tomu cítiť niektoré jedlá.Opatrenia, ktoré robím sú:bundy, kabáty pred začiatkom varenia hodím do obývačky .Po dovarení jedlo prikryjem,riady umyjem,odpadky vynesiem a dám variť vodu s octom.Necham ju aj po zovretí v kuchyni.To, čo ešte cítiť v kuchyni,ma uz netrápi.Kde sa žije, varí sa a jedlá majú svoje vône.Uplne stačí vyjsť v bytovke na chodbu a človek vie, že niekde sa varí kapustnica,inokedy vonia lečo.Minule niektorá susedka varila marhuľový lekvar.Bola to úžasná vôňa...
@anonym_673001 A to si ešte predstavte, ako z ľudí smrdí aviváž na ulici haha
@anonym_673001 A to si ešte predstavte, ako z ľudí smrdí aviváž na ulici haha
@gabrielkamajeckka To je tiež zaujímavé a najzaujímavejšie je kombo vôňa jedla+aviváž

Jedine uzavriet kuchynu ...