Ako pripraviť palacinku na plechu?
Ahojte, robili ste niekto palacinku na plechu?
Všade to na mňa vyskakuje, zdá sa mi to lepšie ako stáť pol hodinu pri sporáku a pražiť, hlavne v lete, ale neviem, no, zaujíma ma, či to už niekto robil a podarilo sa. Ďakujem.
@anonym_autor robila som, chutné to je, ale nemá to nič s palacinkami spoločné. Bola to skôr taká skúšobná chuťovka. Niekomu vyhovuje, niekomu nie🤷♀️
@anonym_autor robila som, chutné to je, ale nemá to nič s palacinkami spoločné. Bola to skôr taká skúšobná chuťovka. Niekomu vyhovuje, niekomu nie🤷♀️
@akinomel A napíšeš prosím recept, resp. postup, link? Overený je lepší 🙂
Aj ja som robila. Mne to pripominalo skor wafle...Ze sme nakrajali na kocky, dali na vrch ovocie a slahacku...
@anonym_autor ja zas nechápem čo je na tom také strašné stáť pri palacinkách. Veď to ide rýchlo
@anonym_autor Normálne palacinkové cesto sa vyleje na PORIADNE vymastený a riadne zohriaty plech. Ideálne taký ten hrubý. U nás sa to robí 4é rokov. Voláme to fučka 🙂, lebo sa to vďaka vzduchu nadvihuje a vlní
@anonym_autor ja zas nechápem čo je na tom také strašné stáť pri palacinkách. Veď to ide rýchlo
@anonym_abea0c Získavaš odznak obetavá kuchárka 🎂
robila som , treba hlavne odhadnút aby bola rovnomerná vrstva
zamotala som to ako roládu
fajn ale za mňa sú palacinky lepšie
@anonym_autor ďakujem, ale pre mňa to nie je obeta, mne to ide ľavou zadnou, popri tom si robím ešte ďalšie činnosti, napríklad vykladám myčku😎
Sa zabijem, keď som taká šikovná?
@anonym_autor ja napr. robim na dvoch panviciach naraz😉
@anonym_autor ďakujem, ale pre mňa to nie je obeta, mne to ide ľavou zadnou, popri tom si robím ešte ďalšie činnosti, napríklad vykladám myčku😎
Sa zabijem, keď som taká šikovná?
@anonym_abea0c ja napr. robim palacinky na dvoch panviciach naraz a je to fakt ze hned 😀
@anonym_abea0c ja napr. robim palacinky na dvoch panviciach naraz a je to fakt ze hned 😀
@anonym_2a6c42 tiez som tak robievala, ale teraz nerobievam ze cele cesto naraz, vzdy si urobim par cerstvych, cesto mam v chladnicke. Nepotrebujem uz robit kopu palaciniek a zohrievane nie su take dobre ako cerstve.
@anonym_autor Ja to zvyknem obcas robievat, podla tohto receptu: 250g hladkej muky, 3 vajcia, 6dcl mlieka, stipka soli,100g cukru. zmiesat muku +sol+polovicu mlieka, do hladka a potom pridat zvysne mlieko, cukor a postupne pridavat vajcia. ruru predohriat na 220 stupnov. maslom vymastit zapekaciu misu, aj boky, naliat tam cesto. a piect cca 20 min. ta palacinka tak vystupi hore, bude to ako nejaky korpus. po upeceni natriet lekvarom navrchu. ja este pridavam cerstve ovocie, maliny, jahody a dozdobim cokoladovou polevou.
@anonym_autor ja som to robila a nejak sa jej nechcelo spraviť sa. Strašne dlho to trvalo, rýchlejšie mám normálne palacinky. Cesto bolo rovnaké.
Nie je to ako origo placinka.
@akinomel A napíšeš prosím recept, resp. postup, link? Overený je lepší 🙂
@anonym_autor
https://www.youtube.com/watch?v=njYWKMnEzcw
Ja sa na to už tiež chvíľu chystám, my máme veľmi radi palacinky, no ale tak rýchlejšie je to asi takto v trúbe, keď netreba pri tom vystávať.