icon

Ako pripraviť palacinku na plechu?

27. máj 2026

Ahojte, robili ste niekto palacinku na plechu?
Všade to na mňa vyskakuje, zdá sa mi to lepšie ako stáť pol hodinu pri sporáku a pražiť, hlavne v lete, ale neviem, no, zaujíma ma, či to už niekto robil a podarilo sa. Ďakujem.

wikiwiki
27. máj 2026

Ja sa na to už tiež chvíľu chystám, my máme veľmi radi palacinky, no ale tak rýchlejšie je to asi takto v trúbe, keď netreba pri tom vystávať.

akinomel
27. máj 2026

@anonym_autor robila som, chutné to je, ale nemá to nič s palacinkami spoločné. Bola to skôr taká skúšobná chuťovka. Niekomu vyhovuje, niekomu nie🤷‍♀️

autor
27. máj 2026
@akinomel

@anonym_autor robila som, chutné to je, ale nemá to nič s palacinkami spoločné. Bola to skôr taká skúšobná chuťovka. Niekomu vyhovuje, niekomu nie🤷‍♀️

@akinomel A napíšeš prosím recept, resp. postup, link? Overený je lepší 🙂

anonym_add446
27. máj 2026

Aj ja som robila. Mne to pripominalo skor wafle...Ze sme nakrajali na kocky, dali na vrch ovocie a slahacku...

anonym_abea0c
27. máj 2026

@anonym_autor ja zas nechápem čo je na tom také strašné stáť pri palacinkách. Veď to ide rýchlo

vulka
27. máj 2026

@anonym_autor Normálne palacinkové cesto sa vyleje na PORIADNE vymastený a riadne zohriaty plech. Ideálne taký ten hrubý. U nás sa to robí 4é rokov. Voláme to fučka 🙂, lebo sa to vďaka vzduchu nadvihuje a vlní

tanickalab
27. máj 2026

@vulka Ja pod fuckou poznam zase nieco uplne ine 🙂

autor
27. máj 2026
@anonym_abea0c

@anonym_autor ja zas nechápem čo je na tom také strašné stáť pri palacinkách. Veď to ide rýchlo

@anonym_abea0c Získavaš odznak obetavá kuchárka 🎂

minesasubu
27. máj 2026

robila som , treba hlavne odhadnút aby bola rovnomerná vrstva
zamotala som to ako roládu
fajn ale za mňa sú palacinky lepšie

lukbe
27. máj 2026
@akinomel

@akinomel ak dáš palacinkove cesto, preco to nemá nič s palacinkami? Ešte som tak nerobila, len sa pýtam.

anonym_abea0c
27. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ďakujem, ale pre mňa to nie je obeta, mne to ide ľavou zadnou, popri tom si robím ešte ďalšie činnosti, napríklad vykladám myčku😎
Sa zabijem, keď som taká šikovná?

lukbe
27. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja napr. robim na dvoch panviciach naraz😉

anonym_2a6c42
27. máj 2026
@anonym_abea0c

@anonym_autor ďakujem, ale pre mňa to nie je obeta, mne to ide ľavou zadnou, popri tom si robím ešte ďalšie činnosti, napríklad vykladám myčku😎
Sa zabijem, keď som taká šikovná?

@anonym_abea0c ja napr. robim palacinky na dvoch panviciach naraz a je to fakt ze hned 😀

anonym_abea0c
27. máj 2026
@anonym_2a6c42

@anonym_abea0c ja napr. robim palacinky na dvoch panviciach naraz a je to fakt ze hned 😀

@anonym_2a6c42 tiez som tak robievala, ale teraz nerobievam ze cele cesto naraz, vzdy si urobim par cerstvych, cesto mam v chladnicke. Nepotrebujem uz robit kopu palaciniek a zohrievane nie su take dobre ako cerstve.

anonym_3a67af
27. máj 2026

@anonym_autor Ja to zvyknem obcas robievat, podla tohto receptu: 250g hladkej muky, 3 vajcia, 6dcl mlieka, stipka soli,100g cukru. zmiesat muku +sol+polovicu mlieka, do hladka a potom pridat zvysne mlieko, cukor a postupne pridavat vajcia. ruru predohriat na 220 stupnov. maslom vymastit zapekaciu misu, aj boky, naliat tam cesto. a piect cca 20 min. ta palacinka tak vystupi hore, bude to ako nejaky korpus. po upeceni natriet lekvarom navrchu. ja este pridavam cerstve ovocie, maliny, jahody a dozdobim cokoladovou polevou.

3petka
27. máj 2026

@anonym_autor ja som to robila a nejak sa jej nechcelo spraviť sa. Strašne dlho to trvalo, rýchlejšie mám normálne palacinky. Cesto bolo rovnaké.
Nie je to ako origo placinka.

akinomel
27. máj 2026
@anonym_autor

@akinomel A napíšeš prosím recept, resp. postup, link? Overený je lepší 🙂

akinomel
27. máj 2026
@lukbe

@akinomel ak dáš palacinkove cesto, preco to nemá nič s palacinkami? Ešte som tak nerobila, len sa pýtam.

@lukbe palacinky sú tenké, jemné. Na plechu je plát hrubý.

mamatroch
28. máj 2026

@anonym_autor my sme skusali, ale neujalo sa, nechutilo to mne ani detom. chutovo to bolo skor ako omeleta s cukrom nez ako palacinky.

lydiasabolova
28. máj 2026

ja občas robievam, nám to chutí v 3 variáciách (jedna posypaná vanilkovým cukrom, druhá škoricovým a tretia je, že do cesta dám nastrúhané jablko) ale chutí to trochu inak ako klasické palacinky a nepodávam to klasicky s džemom, šľahačkou atď ale s kyslou smotanou vymiešanou s trochou cukru. Ja osobne sa neviem dojest ako mi to chutí 😅

lydiasabolova
28. máj 2026
andaluzia12
28. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor je rozdiel robiť 10 palaciniek a robiť ich 40 ;)