Ako správne zamraziť slivky?
mame ich doma strasne vela.
staci ich prekrojit, vybrat kostku a dat do mraznicky alebo ich treba este nejako pripravit?
@anonym_autor ano, ja tak mrazim roky.
@anonym_7e1e89 pred pouzitim ich treba rozmrazit?
Áno, ale už sú potom take všelijaké. Radšej daruj susedom
@anonym_autor daj susit,vydrzia roky
@anonym_autor daju sa. My kvoli suchu skoro nic nemame. Ale 1 vrecko som zamrazila. Ale citit to, ze su mrazene, uz nemaju taku chut ako cerstve. Ale na slivkove knedle v zime budu aj take dobre.
Mozes ich zavarit na kompot.
@anonym_autor ja mrazim odkostkovane polovicky porozkladane na tacke, ked zmrznu zosypem ich do sacka. Pred pouzitim nerozmrazujem, rovno poukladam na kolac alebo zabalim do cesta ked robim knedle
Jasne ze sa dajú zvyknem z toho robiť marmeladu alebo už aj gule budem robievať
Dajú sa mraziť. Nerozmrazené môžeš použiť do slivkových guliek, ľahšie sa "zamotávajú" do cesta.
Daj vypáliť
Jasne daju, aj teraz som ich tak pomrazila a nasledne o par dni som ich potrebovala 🤣 tak sme rozmrazili na slivkove gule (boli skvele), plus decka vyjedali bokom, o nic horsie ako cerstve.
Tiez davam zamrazit a neskor z nich peciem kolace. T.r. som robila aj lekvar 1x v zivote 🙂 a 3 plechy som susila, vsetko podla internetu.
@anonym_autor daju sa. My kvoli suchu skoro nic nemame. Ale 1 vrecko som zamrazila. Ale citit to, ze su mrazene, uz nemaju taku chut ako cerstve. Ale na slivkove knedle v zime budu aj take dobre.
Mozes ich zavarit na kompot.
@euka210 aj u nas sucho aké nepamätam,ale sliviek kopa ,tie stare stromy si vedia vytiahnut vodu .
Mne mrazené slivky nechutia. Po rozmrazeni sú také cudne, nedobre, fujkove 😏
Lekvár je dobrý upečený. Rozpoltené a odkôstkované slivky premiešame s kryštálovým cukrom a mletou škoricou (nie veľa, dodá zaúdenú chuť ako lekváre babičiek). Hlbší pekáč sa vytrie octom a na dno naleje tenká vrstva octu ( 0,5 cm). Dobre premiešané slivky (na pekáči sa už nemiešajú) sa vysypú na pekáč, prikryjú predierkovaným alobalom a pečú pri teplote 200 stupňov asi 6 hodín. Potom sa alobal zloží a pečú sa ďalšie 4 hod. aj viac podľa potreby hustoty lekváru. Takto upečený lekvár je veľmi tmavý a chuťovo na nerozoznanie od lekváru vareného vonku v kotly.

@anonym_autor ano, ja tak mrazim roky.