icon

Dá sa zamraziť pečivo?

30. aug 2026

nakúpili sme viac rožkov a chleba, než zjeme, a bola by škoda to vyhodiť. nikdy som pečivo nemrazila, tak neviem, či ho mám dať do mrazničky celé alebo radšej nakrájané.

a hlavne, aké je potom po rozmrazení? nie je gumené alebo suché?

Strana
z2
romanovic
30. aug 2026

@anonym_autor ja mrazim pecivo uz cele roky. Po rozmrazeni je uplne ok. Bud nechas samo rozmrznut, alebo das do hriankovaca.

elenka74
30. aug 2026

Ja bežne mrazím rožky, aj chlieb a vybratí z mrazničky je to všetko ako čerstvé.

anonym_d07ae5
30. aug 2026

Tiež mrazíme pečivo a je to super ☺️ choď do toho

niki35
30. aug 2026

Ja stále kúpim viac a dávam do mrazničky. Aj rohlíky aj chlebík sú po rozmrazeni ako čerstvé kúpené

anonym_fe6992
30. aug 2026

Chuti ako mrazak po rozmrazeni. Nejem tak

doriiis
30. aug 2026

Jasné, že dá. Robím to tak roky

lacibo
30. aug 2026

@anonym_autor jasne ze sa dá, ak chces rychlo ako prave upečene daj do rury, prip. teplovzdzusnej fritezy a mas ako z pekarne

zuzubb007
30. aug 2026

Mrazím pečivo odjakživa, a je skvelé ako práve upečené, vyberiem nechám hodinku vonku a mňamka

anonym_dbcda6
30. aug 2026

Zásada je mraziť čo možno najčerstvejšie, pretože platí, že v akom stave ho dávate do mrazu v takom bude po rozmrazeni.

blondiee83
30. aug 2026

Pridavam sa-tiez mrazim, nakolko dcerka nema rada pecivo z predosleho dna. Kedze sa neda ist do obchodu kazde rano pred skolou, do desiatovnika jej davam pecivo rovno z mraznicky a ked ho je, ma ho ako cerstve

katkazatka
30. aug 2026

Vzdy kupujem do zasoby. Pecivo aj chlieb. Vyborna vec, vzdy ako cerstve. Mrazit sa da skoro vsetko. Aj kolace....

dadis
30. aug 2026
@anonym_fe6992

@anonym_fe6992 Nesmie sa v mraznicke nechat ddlho.. podla mna max tyzden-dva, lebo tiez potom uz to nie je ono

anonym_6ef2be
30. aug 2026

chlieb nakrajam na krajce, rychlejsie sa to rozmrazuje

elenka74
30. aug 2026
@blondiee83

Pridavam sa-tiez mrazim, nakolko dcerka nema rada pecivo z predosleho dna. Kedze sa neda ist do obchodu kazde rano pred skolou, do desiatovnika jej davam pecivo rovno z mraznicky a ked ho je, ma ho ako cerstve

@blondiee83 Aj ja som taká 🙂 Rožky sú na druhý deň také gumené a to ja neznášam.

katkazatka
30. aug 2026
@dadis

@anonym_fe6992 Nesmie sa v mraznicke nechat ddlho.. podla mna max tyzden-dva, lebo tiez potom uz to nie je ono

@dadis nie je pravda. Mame dlho pecivo v mrazaku. Nic nam nesmrdi ani zle nechuti. Treba asi obcas umyt mrazak.🙄

rozculena
30. aug 2026

Upečiem chlieb,po vychladnutí nakrájam a mrazím nakrájaný.Aj kúpené pečivo mrazím.Vyťahujem len tolko,kolko sa zje.

anonym_794c41
30. aug 2026
@anonym_fe6992

@anonym_fe6992
Tak to zle skladujes, daj do mrazakoveho sacku bez problemov aj mesiac, vyber daj do vzdusnej fritezy na 180 na 2 - 3 minuty , lepsie ako cerstve z obchodu

anonym_a633a2
30. aug 2026

mrazím, najmä chlieb. Rožky sa krušia po vytiahnutí z mraz. Za mňa nič moc, ale zas je to u nás aby sme mali v prípade potreby. Dávam chlieb krájaný.

anonym_3fc441
30. aug 2026

Dnes som kupila 5chlebov,pokrajam v obchode,dam do mrazaku nech nemusim kazdy den behat po obchodoch,by ma drblo.
Z mrazaka sa vecer vytiahne a rano je ako cerstvy,neni nic poznat,to ide z rozkami.Kupim 40rozkov,vecer sa vytiahne zo 10 na svaciny do skoly.

katkaseiner
30. aug 2026

Kedze byvam na dedine a neznášam Coop Jednotu, vzdy mam v mraznicke chlieb a pecivo. Jedine to si odsleduj aby nebolo príliš dlho v mraznicke a nevytvaral sa v sáčku ľad. Lebo ked sa to topi, tak ostane pecivo mokre.

dadis
30. aug 2026
@katkazatka

@dadis nie je pravda. Mame dlho pecivo v mrazaku. Nic nam nesmrdi ani zle nechuti. Treba asi obcas umyt mrazak.🙄

@katkazatka Dakujem, moj mrazak je upratany 🤭. Ale to pecivo jednoducho schne aj v mrazaku - pozri si starsie pecivo z mrazaku poriadne po prekrojeni, ty najdokonalejsia 😁

sissy27
30. aug 2026
@anonym_fe6992

@anonym_fe6992 no treba udrzovat mrazak cisty, potraviny balit bud do doz na to urcenych alebo pevnych sackov na mrazenie a nebude mat co smrdiet.

sissy27
30. aug 2026
@dadis

@dadis velmi zalezi, v akom stave a v akom obale das potraviny do mraznicky.

saxana000
30. aug 2026

Mrazim cerstve pecivo.chlieb zasadne nakrajany.. rozmrazujem na volno v kisiku alebo na tanieriku. Rozky zemle su chrumkave aj po rozmrazeni.chleba si vyberiem tolko krajcov kolko potrebujem...

anonym_794c41
30. aug 2026
@dadis

@katkazatka Dakujem, moj mrazak je upratany 🤭. Ale to pecivo jednoducho schne aj v mrazaku - pozri si starsie pecivo z mrazaku poriadne po prekrojeni, ty najdokonalejsia 😁

@dadis
Takto tiez robim poradila to AI a funguje to.
Keď mierne starý alebo vysušený chlieb jemne postriekaš vodou a dáš ho na pár minút do teplovzdušnej fritézy, môže byť opäť mäkší vo vnútri a chrumkavý zvonku.
Chlieb jemne postriekaj vodou – nenamáčaj ho.
Daj ho do teplovzdušnej fritézy na 160–180 °C približne na 2–4 minúty.
Po 2 minútach ho skontroluj; hrubší chlieb môže potrebovať ešte minútu či dve.
Potom ho nechaj asi minútu odstáť.
Funguje to najlepšie pri chlebe, ktorý je suchý alebo mierne stvrdnutý.

liusa82
30. aug 2026

s chlebom a rožkami mám aj ja dobré skúsenosti z mrazaku ale také tie pečivá už hotové čo kupujem napr v Tescu alebo hocikde inde či už tie sladke šišky alebo kdejake taštičky plnene sladké alebo slané to mi už z mrazaku nechutí kde je náplň.Tie sú aj na druhý deň podla mojej skúsenosti z chlebnika vytiahnuté ešte dobré.Ale mraziť nie .A ak už nechutia bohvieako už ich radšej šupnem potom na panvicu,nakrájam,rozpečiem na masle,pridám rozslašahé vajička a potom buď tam šupnem šunku alebo čo mi chuti ak je to naslano a ak na sladko rovnaky postup len pridám cukor a škoricu atd čo špajza a chladnička dala a robím si z toho také panvičky buď na rýchly obed alebo večeru

katkazatka
30. aug 2026
@dadis

@dadis sice si nemyslim, ze som najdokonalejsia. Ale dakujem☺️

sisska96
30. aug 2026
@elenka74

Ja bežne mrazím rožky, aj chlieb a vybratí z mrazničky je to všetko ako čerstvé.

@elenka74 no ako čerstvé vôbec nie, ale dá sa zjesť

anonym_35006b
30. aug 2026

Mne je trochu smiešne, že takmer každá v diskusii pečivo mrazí ale 2-3 dňové varené jedlo je fuj-fuj. To píšem ma margo diskusie, ktorá tu bola pred časom,či ženy pripravujú jedlo na viac dní. Ale zamrazené pečivo je 👌
Mimochodom, ja varím na niekoľko dní, resp.kým sa to nedoje a pečivo bežne zamrazím.

dadis
30. aug 2026
@sissy27

@dadis velmi zalezi, v akom stave a v akom obale das potraviny do mraznicky.

@sissy27 Specialny obal nemam, len v mikrotenaku zabalene... mozno preto to schne.. ale nevadi.. ja max na tyzden si zamrazim..ved do obchodu chodim kazdy tyzden

Strana
z2