Čo variť z tekvice okrem polievky?
Ahojte 🙂 tento rok sa nám ich urodilo celkom dosť a ja z tekvice stále robím v podstate len polievku 😅 už by som chcela skúsiť aj niečo iné. čo z nej doma varíte vy?
Nakrajam na kocky, upeciem, este teple s cicerom a fetou. Mnam
@rado_sa_stalo Nám sa ich tiež tento rok urodilo hodne.A pred včerom som robila prívarok.
Placky, koláč, plním, vyprážam, polievku, prívarok.
@rado_sa_stalo môžeš dať na zimu do mrazničky, zasterilizovať, omáčku, nátierku, humus, koláč, cheescake, bábovku, muffiny, kompót, džem, chutney....
Ake tekvice? Tekvice so zltou duzinou mozes velmi dobre uskladnit, staci ak ich oberies dobre dozrete, teda ked uz nemaju zelenu stonku, najlepsie ak stonka je sucha. Odstrihnes aj so stonkou, das par dni na slnecne a suche miesto vysusit a potom ich pri izbovej teplote mozes skladovat dlho. Treba len kontrolovat, lebo ak maju poskodenu supku mozu zacat hnit
@rado_sa_stalo privarok, omacku na spagety, kolac, placky, pridat ku pecenej zelenine - zemiaky, mrkva, cvikla, tekvica.
Zapekanu tekvicu vyskusaj. Rozrezes pozdlzne, naplnis akoukolvek plnkou (mlete maso s ryzou, huby..), posypes syrom a zapecies v rure.
@rado_sa_stalo placky, zemiakovo-cuketovy privarok s oprazenou parkou, karbanatky
Hokkaido len pokrájam na kocky, olej voda, varím do mäkka, s ryžou. Mňam.

@rado_sa_stalo Ja osobne nič, ale existuje tekvicový prívarok :D