Dá sa zamraziť pečivo?
nakúpili sme viac rožkov a chleba, než zjeme, a bola by škoda to vyhodiť. nikdy som pečivo nemrazila, tak neviem, či ho mám dať do mrazničky celé alebo radšej nakrájané.
a hlavne, aké je potom po rozmrazení? nie je gumené alebo suché?
@sissy27 Specialny obal nemam, len v mikrotenaku zabalene... mozno preto to schne.. ale nevadi.. ja max na tyzden si zamrazim..ved do obchodu chodim kazdy tyzden
@dadis no ano, presne tie mikrotenove sacky su problem. Vyskusaj niekedy pevne ziplock vrecka (ja zvyknem kupovat v dm-ke) - nic nenasmradne, nevyschne. Vloz pecivo, vytlac vzduch, daj zamrazit. A mozes to mat v mraznicke naozaj dlho bez problemov.
Neviem či to teda mrazím zle, ale ako čerstvé to teda absolútne nie je. Mrazím len chlieb keď viem že nedojem, nakrájaný a potom ráno capnem zmrazený krajec na panvicu a bez oleja, iba trochu oprskané vodou a osmahnem z obidvoch strán. Nie je to žiadna sláva, ale dá sa. Rozmrazené len tak by som ani nezjedla.
@anonym_b9bf65 vyberiem z mraznicky a necham volne rozmrazit, ziadny problem. Ak mam naponahlo, tak vyuzijem airfryer na cca 3min.
@anonym_autor da, mrazim všetko rožky, vianočku, chleba, toustovy, makový závin buď to dám ku krbu, alebo do hriankovača, mikrovlnkyl len pár minút.Uz mrazim aj tvrdé syry
@anonym_autor my vzdy mrazime, kupime a rovno do mraznicky (nie teple!). chlebik krajany a vyberame si vzdy na veceru, kolko potrebujeme, pecivo vcelku. len ich treba riadne uzavriet v mikrotenovom sacku, inak sa obsusia.
Chuti ako mrazak po rozmrazeni. Nejem tak
@anonym_fe6992 tak hlavne to treba samozrejme dobre zabaliť aby to nepachlo mraziakom, potom nic take ako mraziak necítiš 🙂.

Neviem či to teda mrazím zle, ale ako čerstvé to teda absolútne nie je. Mrazím len chlieb keď viem že nedojem, nakrájaný a potom ráno capnem zmrazený krajec na panvicu a bez oleja, iba trochu oprskané vodou a osmahnem z obidvoch strán. Nie je to žiadna sláva, ale dá sa. Rozmrazené len tak by som ani nezjedla.