icon

Dávate maslo do chladničky alebo nie?

Dnes o 14:08

Úplne ma vytáča, keď si ho chcem natrieť a musím čakať, kým sa trošku popustí.
Mimo chladničky mi vždy ožltne, neviem, ako dlho môže byť mimo chladničku? Keď si kúpim takú tú nádobku na maslo, vydrží mimo chladničku v pohode dlhšie?

Strana
z2
anonym_18fbd2
Dnes o 14:12

Jasné, že ho mám v chladničke.

cyberk
Dnes o 14:13

Vzdy vyberam z chladnicky, tak polhodinku pred ranajkami; mne by sa hnusilo jest maslo, ktore je cely fen vylozene

biba_18
Dnes o 14:14

maslo je mliečny výrobok a je dobré skladovať ho v chladničke. ak ho chceš mať na linke, tak len do nejakých tých 20 stupňov a vo vzduchotesnej nepriesvitnej nádobe, spotrebovať čím skôr…

anonym_952701
Dnes o 14:16

@anonym_autor v lete v chladnicke, v zime v komore (kde je tak 18-20 stupnov)... V lete by bolo uplne rozpustene, v zime je akurat...

autor
Dnes o 14:19

Som si kúpila po ceste z roboty vianočku, mám na ňu chuť a len sa na ňu pozerám a čakáme spolu na maslo 🙂

anonym_e65f37
Dnes o 14:19

V chladnicke na najvyssej priecke na dverach, kde je v chladnicke najteplejsie, takze maslo sa da uz po chvilke pekne rozotriet. Staci ho nakrajat na tenke platky, polozit na chlieb a chvilocku pockat.

anonym_f9a346
Dnes o 14:20

Ja ho mam v kuchyni 🤗 v chladničke mam len tie do zásoby. Nikdy sa mi nepokazilo

anonym_76932d
Dnes o 14:20

Keď tak si kusok odrez z masla a to maj k dispo
Nie celé

kleopatra114
Dnes o 14:21

V chladničke v nádobe na maslo. Ak ho chcem jesť hneď, tak po vrchu zoskrabkavam nožom tenkú vrstvu a natieram.

anonym_18fbd2
Dnes o 14:22
@anonym_autor

Som si kúpila po ceste z roboty vianočku, mám na ňu chuť a len sa na ňu pozerám a čakáme spolu na maslo 🙂

@anonym_autor Pokrájaj vianočku, na každý kúsok daj tenký plátok masla. Nechaj chvíľku vonku, stačí pár minút a pekne ho roztrieš

pikachu999
Dnes o 14:24

Nastruhaj si ho na jemno

anonym_a2a780
Dnes o 14:24
@anonym_f9a346

Ja ho mam v kuchyni 🤗 v chladničke mam len tie do zásoby. Nikdy sa mi nepokazilo

@anonym_f9a346 aj ja mavam maslo vylozene. Ale jeme ho casto, cize nestoji tam dva tyzdne a za ten tyzden kym sa zje sa mi tiez este nikdy nepokazilo. Nemam ani nadobku nan, len tak ho mavam vylozene v obale.

autor
Dnes o 14:26
@pikachu999

Nastruhaj si ho na jemno

@pikachu999 Strúhadlo umývať :-/ To sa mi tiež moc nechce 🙂

anonym_1eb62d
Dnes o 14:29

Raz som videla taku nadobku na maslo tusim tam sla aj voda a nechavaju to mimo chladnicky, chat mi pomohol, ale osobnu skusenost nemam

anonym_1aa03b
Dnes o 14:35

Mám ho v chladničke. Pripomenulo mi to video Tehotneho kuchara :D

https://www.youtube.com/watch?v=SC1IrhNbLxY
zuzinka888
Dnes o 14:36
@anonym_1eb62d

Raz som videla taku nadobku na maslo tusim tam sla aj voda a nechavaju to mimo chladnicky, chat mi pomohol, ale osobnu skusenost nemam

@anonym_1eb62d ano, tato vodna maslovacka je topka. Len treba vymienat vodu- maslo sa nepokazi. Kup kvalitnu a problem vyrieseny.

autor
Dnes o 14:39
@anonym_1aa03b

Mám ho v chladničke. Pripomenulo mi to video Tehotneho kuchara :D

@anonym_1aa03b Keď niekedy je aj tých 15 minút ako večnosť 🙂

silesias
Dnes o 14:41

Hermeticky uzatvorenu nadobu a v tieni a vydrzi. No noc davam do chladnicky cez deň je von. Este sa mi nikdy nepokazilo. Zvažovala som aj ten zvon na maslo len to je malicke, malo tam toho vojde.

vikusjk
Dnes o 14:45

@anonym_autor ako kedy, mam maselničku od Tupperware - za mna perfektna vecicka. Ak je velmi teplo a maslo uz skoro tecie, tak ho dam samozrejme zatuhnut, inak je prevaznu cast roka na linke. Ale u nas sa zje skor, nez sa stihne pokazit :D A nezltne od kedy pouzivam tu maselnicku, lebo je zatvorene.

vikusjk
Dnes o 14:46

@anonym_autor inak ak je nahodou z chladnicky a chcem rychlo natriet, tak si odkrojim do misticky a dam na 5 sek do mikrovlnky. Ak nestaci, zase pat sek. Taky mensi kusok zvycajne nepotrebuje viac, ako 2x 5

anonym_869b55
Dnes o 14:46
@anonym_autor

@pikachu999 Strúhadlo umývať :-/ To sa mi tiež moc nechce 🙂

@anonym_autor tak ho daj do myčky

anonym_1aa03b
Dnes o 14:47
@anonym_autor

@anonym_1aa03b Keď niekedy je aj tých 15 minút ako večnosť 🙂

@anonym_autor pán to vysvetlil, umyť sa, prezliecť, na wc skočiť a už čas beží rýchlejšie.. ale áno keď iba človek sedí a pozerá na vianočku tak je to večnosť 🤣🤣

anonym_9d3ddd
Dnes o 14:49

Mám ho na linke v originál obale a na tanieriku. V byte cca 22°. Ešte nikdy sa mi za tie roky nepokazilo.

domkakvet
Dnes o 14:58

@anonym_autor ja mam v chladnicke, ale mam skusenost, ze ani na linke sa nepokazilo.

anonym_812baa
Dnes o 14:59

https://www.tescoma.sk/krajac-na-syr-grandchef?...
tento krajač na syr používam na maslo a mam tenke platky, rychlo budu mať izbovu teplotu, už len rozotrieš

bomba36
Dnes o 15:07

Však si kúsok odkroj a daj na 5s do mikrovlnky

marca12
Dnes o 15:10

Skladujem v chladnicke,ale vzdy mam kusok odrezane v nadobe na maslo. U nas sa maslo jedava denne,takze vzdy mame kusok v tej nadobe.

kavasmliekom
Dnes o 15:11

@anonym_autor veď výber polhodinu pred podávaním a máš po probléme. Dávam do chladničky, ja nemám rada roztopené maslo. Krájame si tenké plátky na rohlík, tak to máme najradšej my.

euka210
Dnes o 15:23

@anonym_autor samozrejme ze v chladnicke.

zuzubb007
Dnes o 15:24

Fuj dlhšie ako hodinu maslo mimo chladničky, vyhodila by som ho rovno do koša, však sa predáva v chladiakoch ako niekoho môže napadnúť skladovať ho na linke??? Rozum mi zastal, odkroj hod na 10 sekúnd do mikrovlnky problém vyriešeny môžeš jesť hneď

Strana
z2