Prečo polievka skysne v chladničke za deň?
ahoj. posledné týždne sa mi stáva že polievka v chladničke vydrží ledva do ďalšieho dňa. chladničku mám na 4 °C a ostatné jedlo je v pohode
nechávam ju po dovarení vychladnúť až potom ju dávam dnu. čo ešte môže byť zle? hrniec? pokrievka? spôsob chladenia? fakt už neviem čo :-/
Si si ista ze tam mas 4C aj mne sa to stalo nedavno ze nieje strc teplomer do ladnicky a uvidis naozajstnu teplotu
no ak ju nechas chladnut na sporaku, ako niektore damy aj do rana a potom do chladnicky tak jasne ze skysne. rychlo schladit treba a hned do chladnicky
Aká polievka? Vývar je ideálne odkladať scedeny,bez mäsa a zeleniny, cestoviny v ňom nevarit, ale zvlášť vo vode.Polievka,v ktorej je majoránka, tiež skysne skoro .
@anonym_autor a ochutnavat vždy cistou lyzicou.
Ak všetko robíš rovnako ako vždy a deje sa to len v poslednej dobe, tak by som preverila tú teplotu v chladničke a ešte mi napadá, či aj niekto iný doma cíti, že je skysnutá..
@anonym_autor rýchlo schladiť a hneď do chladničky. Mne raz polievka skysla ani nestihla vychladnúť. Odvtedy dávam do studenej vody a hneď potom do chladničky.
@anonym_autor Ak sa jedná o vývar, tak môže skysnúť od cestovín. Ja cestoviny vyváram osobitne a vývaru sa dotknú až na tanieri. Rodičia okrem cestovín vyberajú z vývaru aj zeleninu a mäso.
@anonym_autor vzdy nechavam vychladnut na sporaku a potom do chladnicky s hrncom nikdy mi neskysla aj 4dni tam moze byt
@anonym_autor Nevylieva ti niekto zvysok nedojedenej polievky spat? Mne to tak raz spravil manzel, plny hrniec polievky skysol.
Nikdy som rychlo nechladila, jedine ze v lete varim neskor poobede, tak vstedy davam do studenej vody. ale inak normalne vecer o 7. odlozim a vzdy vsetko ok, vydrzi dva tri dni.
Nikdy neist do polievky oblizanou lyzicou, nevlievat nedojedene zvysky. To by mohlo pomoct
To realne niekto vlieva nedojedenu polievku spat do hrnca? 🤯😵💫
Zvlastne.
V sobotu som uvaril vyvar,dojeme ho zajtra.
Chladila sa vonku n balkone so rana ,potom bola v chladnicke.
Cast sme si odviezli zo sebou na iny byt,cize ta cast bola mimo chladn7cky v aute cca 1,5 hodinu,potom opät do chladnicky...neskysla.
Cize nechapem,v com to moze byt.
Daj si chladnicku na silnejsie.
Mozno ak mas tej polievky vela,nevychladne tak rychlo...
Ale aj tak...
V zivote sa mi nestalo, ze by polievka skysla. V zivote neolizujem lyzicu a nevkladam naspat do polievky a zvysky do polievky no nonsens... to aby radsej nikto nejedol na navsteve.
V zivote sa mi nestalo, ze by polievka skysla. V zivote neolizujem lyzicu a nevkladam naspat do polievky a zvysky do polievky no nonsens... to aby radsej nikto nejedol na navsteve.
@anonym_c80104 To musi byt velky myslitel, kto nieco take urobi😬😏
@anonym_c80104 ja som zažila, že zvyšok majonézoveho šalátu (samozrejme s domácou majonézou zo surových vajec) po 3 hodinách na stole vrátili naspäť k tomu v chladničke 🙈
a aka polievka ti vlastne skysne? nedavas tam surove mlieko? Mne nikdy polievka neskysla a to je od obeda do vecera na peci este
Ešte mi nikdy neskysla polievka, dupľom nie z toho, že by som tam dávala olizanu lyžicu. Zbytocne mas 4 stupne v chladničke, staci ti 6-8°C.

kde ju nechávaš vychladnúť? Ak v kuchyni kde je teplo tak to sa stáva.
Daj na balkón, do špajze a pod. kde je nižšia teplota.