icon

Je bezpečné konzumovať vajíčka po záruke?

15. máj 2026

V zadu v ladnicke som "nasla" zabudnute vajicka 3 tyzdne po datume. Isla som na AI bolo mi povedane ze 3 az 5 tyzdnov je v poriadku na konzumciu. Co si myslite?.
Jasne ze spravim ovoniavaci test 🧐

slavomira236
•
15. máj 2026

@anonym_autor ved rozklepni ho a uvidis ci smrdi...bezne mam dlhsie v chladnicke ako spotreba

anonym_58c650
•
15. máj 2026

@anonym_autor mohla som ja žiť toľké roky bez AI? Starká mala vajíčka v komore, nikdy neriešila dátum a tu sme. A bez ujmy na zdraví.

anonym_76ae10
•
15. máj 2026

Rozklepni a skontroluj, na 99% im nič nebude

euka210
•
15. máj 2026

@anonym_autor my skladujeme domace vajka len v komore a vydrzia aj 2 mes. Pokial nebude smrdiet, tak je na 100% ok.

ika02
•
15. máj 2026

Ahoj, ten dátum na obale je, do kedy ich môžu predávať. 21 dní po tomto datume by mali byť v poriadku, ak neboli napr. prasknuté.

pudinka
•
15. máj 2026

@anonym_autor ja doma robim s kazdym vajcom test. Ponor do vody. Ked vyplava, je pokazene

zalka
•
15. máj 2026

Ja využívam na kontrolu baterku. Zasvieti cez vajíčko, keď je jasné také presvietene ako keby ziarilo je dobre. Zaprdky su tmavé, vajíčko nežiari.

anonym_b79814
•
15. máj 2026

V zadu? V ladnicke?MTB🤦a inak to tam máš aký bordel v tej "ladnicke", keď si tam našla zabudnite vajcia?

rozculena
•
15. máj 2026

kým nesmrdí,nič mu nie je.Ja mám schválne vajcia dlhšiu dobu,lebo keď sú uvarené na tvrdo a sú čerstvé,tak sa nedajú šúpať

anonym_9bad95
•
16. máj 2026

@anonym_autor ak nesmrdi, mozes. Mne sa uz viackrat stalo, ze boli v zaruke a smrdeli. Takze ja by som sa riadila smradom, nie datumom.

anonym_f28a8f
•
16. máj 2026

@anonym_autor ja by ich vyhodila, ale ak chceš veľmi šetriť tak skús okrem ovoniavacieho testu aj či sa žĺtky roztekajú. Určite ich tepelne uprav čo najviac, aj keby vyzerali v poriadku.

ekira1
•
18. máj 2026

Myslím, že práve vajíčko je veľmi ľahko spoznať, či je pokazené 🫢 rozbi a veľmi rýchlo to zistíš.

anonym_ea92a3
•
22. máj 2026

Na Maldivách maju vajíčka vonku pred obchodom. Na sebe poukladané v tých krabiciach po 60 ks. Ano, bez chladničky a v tých horúčavách. Tiež sme len pozerali...
Ty si mala v chladničke, takze budú ok. Dávno na dedinách tiez nemali datum spotreby. Takze počúvaj vyssie uvedene rady. Rozbi a uvidis.