Je bezpečné nechať pomalý hrniec bez dozoru?
Pekný večer, máte niekto skúsenosti s pomalým hrncom ? Čo v tom varíte? Nebojíte sa ho nechať zapnutý bez dozoru? Každý deň musím variť a toto by mi dosť uľahčilo život, len mám trochu obavy či je bezpečné nechať to zapnuté keď nikto nebude doma.
@anonym_autor davala som varit na noc. Rano bolo hotove. Za mna super vecička. Mne z toho maso moc nechutilo ale polievky hovädzí vyvar boli naozaj luxusne.
@anonym_autor Fuuu, to máš veľmi náročné.
@ankare je to náročné. Nebudeme si klamať. V poslednej dobe som veľmi unavená. Dosť sa mi zhoršilo vertigo a tinitus lebo ma to vyčerpáva. Preto hľadám možnosti ako si to uľahčiť. Pre mňa by bolo najlepšie , keby ráno hodín do hrnca a večer keď prídem len naložím do obedarov a zvyšok odložím.
@anonym_autor parny hrniec použivam, nechám ho bez dozoru max. hodinu. No variť na viac dní sa dá aj bez neho. Ved uvar aspoň na 2 dni. Poprípade uvar viac jedál a daj do mrazničky a len vyťahuj. Zbytočne si sama komplikujes život.
@ankare je to náročné. Nebudeme si klamať. V poslednej dobe som veľmi unavená. Dosť sa mi zhoršilo vertigo a tinitus lebo ma to vyčerpáva. Preto hľadám možnosti ako si to uľahčiť. Pre mňa by bolo najlepšie , keby ráno hodín do hrnca a večer keď prídem len naložím do obedarov a zvyšok odložím.
@anonym_autor ja v nom prave varim na zajtra. Doobeda som nahádzala vsetky suroviny a vecer okolo 8mej mam hotovo 🙂. Je to fakt skvela vec za mna.
Odkedy nam horela pracka tak nenechavame pusteny ziadny spotrebic. Okrem chladnicky.
@anonym_autor parny hrniec použivam, nechám ho bez dozoru max. hodinu. No variť na viac dní sa dá aj bez neho. Ved uvar aspoň na 2 dni. Poprípade uvar viac jedál a daj do mrazničky a len vyťahuj. Zbytočne si sama komplikujes život.
@anonym_667790 ale ona pise o pomalom hrnci
Ja len, že na každom BOZP školení nám hovoria, ze najviac požiarov je v domácnosti zo spotrebičov. Top je rýchlovarná kanvica a rôzne topinkovače, ktoré sú v zásuvke a vypnuté. Ja odvtedy nenechávam zapnuté nič, ani práčku, umývačku, ostatné vytiahnem zo zástrčky. Samozrejme nie TV, chladničku, a pod. ale malé spotrebiče sú náchylné na skraty a požiare.
@anonym_667790 ale ona pise o pomalom hrnci
@gerrwie_girl aký máš model? Ja pozerám viaceré, sú rôzne základné kde ide nastaviť len teplota varenia alebo aj také kde nastavís teplotu , čas , prípadne aj odložený štart.
@anonym_667790 varenie na viac dní mi nijako nepomôže. Mrazenie tiež nie. Ja musím denne prerátavať a porcie a ingrediencie upravovať podľa aktuálneho potreby. Už dlho sa nestalo, že by mala dcéra dva dni po sebe na obed to isté. Ale to je fuk, neprišla som sa sem o tomto baviť. Zaujímal ma hrniec.
Nenechala by som. Nenecham ani nabijat zubne kefky ked idem prec. A co tlakovy hrniec? Dojdes domov a za pol hodku mas navarene. Kuracie prsia su za 10min hotove, svieckova aj perkelt tak 35min.
Používam odložený štart na práčke, pomalý hrniec nechávam zapnutý bez dozoru ( má časovač), umývačka tiež ide keď nie sme doma, robotický vysavač tiež jazdí bez dozoru... U mňa je vítané všetko, čo mi uľahčí prácu a čas..

@bielasovicka aj desiatu a olovrant...
@anonym_autor Fuuu, to máš veľmi náročné.