icon

Je normálne, že sa olivový olej v chladničke zakalí?

11. aug 2026

Otvorený Borges Extra Virgin Olive Oil som dala do chladničky a po pár dňoch je zakalený, miestami až hustejší. Keď ho nechám chvíľu vonku, zase sa vyčistí.
Chuť aj vôňa sú normálne. Skladujem ho zle alebo je toto pri olivovom oleji normálne?

viestta
11. aug 2026

Je to spôsobené nízkou teplotou v chladničke, pri ktorej začína tuhnut

dadis
11. aug 2026

@anonym_autor Vyber z chladnicky, olej skladuj v potravinovej skrini

klarissa25
11. aug 2026

Naco olej v chladnicke??

denisa_deniska
11. aug 2026

Olivový olej sa neskladuje v chladničke, preto sa ti zakalil.

beata_k
11. aug 2026

Olej do chladnicky nepatri.

tundra
11. aug 2026

Cim kvalitnejsi olivovy olej,tym viac stuhne,urobia sa supinky,vlocky.

anonym_94f3eb
11. aug 2026

@anonym_autor
To je prvy krat co pocujem ze dakdo dava olej do ladnicky, ale tu na MK ma uz nic neprekvapi a dakdo sa ozve ze dava olej do mraznicky

marianarem
11. aug 2026
@anonym_94f3eb

@anonym_autor
To je prvy krat co pocujem ze dakdo dava olej do ladnicky, ale tu na MK ma uz nic neprekvapi a dakdo sa ozve ze dava olej do mraznicky

@anonym_94f3eb Ja davam oleje do chladnicky, ale nie vsetky. Olivovy a avokadovy nie, lebo jednak netreba a staci drzat v tme a jednak zacnu krystalizovat. Ale su oleje, co v chladnicke nekrystalizuju a mimo chladnicky pomerne rychlo zatuchnu, napriklad slnecnicovy a makovy. Ja som na to dost citliva, hned citim, ked je chut trochu nalomena a odkedy davam do chladnicky, tak je po probleme.

anonym_bac1b0
11. aug 2026
@anonym_94f3eb

@anonym_autor

@anonym_94f3eb v tvojej ladničke sa môže olej ladiť, v chladničke chladiť 😃

anonym_bac1b0
11. aug 2026
@anonym_94f3eb

@anonym_autor

@anonym_94f3eb dakdo 😀