Je normálne, že sa olivový olej v chladničke zakalí?
Otvorený Borges Extra Virgin Olive Oil som dala do chladničky a po pár dňoch je zakalený, miestami až hustejší. Keď ho nechám chvíľu vonku, zase sa vyčistí.
Chuť aj vôňa sú normálne. Skladujem ho zle alebo je toto pri olivovom oleji normálne?
@anonym_autor
To je prvy krat co pocujem ze dakdo dava olej do ladnicky, ale tu na MK ma uz nic neprekvapi a dakdo sa ozve ze dava olej do mraznicky
@anonym_autor
To je prvy krat co pocujem ze dakdo dava olej do ladnicky, ale tu na MK ma uz nic neprekvapi a dakdo sa ozve ze dava olej do mraznicky
@anonym_94f3eb Ja davam oleje do chladnicky, ale nie vsetky. Olivovy a avokadovy nie, lebo jednak netreba a staci drzat v tme a jednak zacnu krystalizovat. Ale su oleje, co v chladnicke nekrystalizuju a mimo chladnicky pomerne rychlo zatuchnu, napriklad slnecnicovy a makovy. Ja som na to dost citliva, hned citim, ked je chut trochu nalomena a odkedy davam do chladnicky, tak je po probleme.
@anonym_autor
@anonym_94f3eb v tvojej ladničke sa môže olej ladiť, v chladničke chladiť 😃
@anonym_autor
@anonym_94f3eb dakdo 😀

Je to spôsobené nízkou teplotou v chladničke, pri ktorej začína tuhnut