icon

Je polievka po piatich dňoch mimo chladničku stále jedlá?

2. feb 2026

Sprosta otazka, vzdy si davam polievku do ladnicky nemala som miesto " zabudla" som na nu pred bocnymi dverami je dobra hydinova je tam od piatku, co si myslite , stale je u nas zamracene okolo nuly + - ,bude este jeditelna,?

jaskolka
2. feb 2026

Čiže bola vonku?Potom je to akoby bola v chladnicke.
Veď ju zohrej a uvidíš,ak bude "penit"alebo bude chuťovo nakyslata,tak budeš hneď vidieť,že je už pokazená.
Ak to bol len čistý vývar bez cestovín či zeleniny ,mala by byť ešte ok.

anonym_597589
2. feb 2026

Aj keby bola v chladničke tak piatkovú polievku v pondelok už nejem, to už keď veľa navaríš tak rozdeliť na porcie a do mrazničky.

martinmmartin
2. feb 2026

prevarit a ochutnat. Var zabije vsetko co v nej ozilo a tvoj jazyk je vyborny evolucny detektor ci je nieco jedle alebo nie kludne sa na neho spolahni

anjelicek26
2. feb 2026

Aj keby v chladnicke, od piatka do pondelka je pre mna pridlho... cisty vyvar ci aj zelenina a mäso v tom?

janinah
2. feb 2026

Nemusi byt skazena.ale je uz stara.

slavomira236
2. feb 2026

@anonym_autor dneska budem dojedat od soboty obeda uvarenu. A v zime bezne nechavam v pivnicke kde je chladnejsie ako v chladnicke. Zohrej ochutnaj..ak bude skysnuta spravi sa pena alebo to bude citit

domkakvet
2. feb 2026

@anonym_autor piatkova polievka uz asi nebude dobra, ale mozes zohriat, ak bude penit, tak je pokazena.

grankosko
2. feb 2026

Ak nebola v chladničke, ja by som ju už nejedla.

minenkaa
2. feb 2026

@anonym_autor nic jej nebude veď bola zamrznutá

nyusika
2. feb 2026

1. chladnicka, nie ladnicka
2. jedla, nie jeditelna
3. ja by som ju uz nejedla, pokial nemas zvlast vyvar, zvlast maso a zvlast zeleninu

nyusika
2. feb 2026
@anjelicek26

Aj keby v chladnicke, od piatka do pondelka je pre mna pridlho... cisty vyvar ci aj zelenina a mäso v tom?

@anjelicek26 cisty vyvar tri dni v pohode vydrzi, ale vela ludi proste nechava tu polievku tak, ako ju dovarili - spolu s masom aj zeleninou.
my to hned po uvareni rozdelime - zvlast vyvar, zvlast maso a zvlast z
elenina

uplna "topka" je, ze niekto v takejto polievke nechava aj cestovinu, to je cisty xxx

januska12323
2. feb 2026

Dobrá hydinová bola len v piatok. Odvtedy niekoľkokrát zamrzla a odmrzla. Mala si ju dať do mrazničky keď do chladničky nevošla. Ja by som už nejedla.

pikachu999
2. feb 2026

@anonym_autor prevar a uvidíš

minenkaa
2. feb 2026
@nyusika

1. chladnicka, nie ladnicka
2. jedla, nie jeditelna
3. ja by som ju uz nejedla, pokial nemas zvlast vyvar, zvlast maso a zvlast zeleninu

@nyusika ľadnicka je úplne v pohode slovo

nyusika
2. feb 2026
@minenkaa

@nyusika ľadnicka je úplne v pohode slovo

@minenkaa
hej hej...pre niekoho je aj niaky/neaky uplne v pohode slovo 🙂

minenkaa
2. feb 2026
@nyusika

@minenkaa

@nyusika a ešte aj spisovne

anonym_50184f
2. feb 2026
@nyusika

@minenkaa

@nyusika mať tvoje problémy

minenkaa
2. feb 2026
@nyusika

@minenkaa

@nyusika od kedy je tu zakázané používať hovorové slova

nevenka
2. feb 2026

My kludne jeme nedelnu polievku aj v stredu. Prevarim ju a ked nepeni a nie je nakysla, jeme ju. A to niekedy varim v sobotu vecer. Nikdy nam nic nebolo.
A v byte sme mali fakt malu chladnicku, v zime som mala jedlo casto na balkone a snazila som sa, aby na to nesvietilo slnko. Lebo ti sa zacne ohrievat, logicky. Ale ked bola v tieni a je okolo nuly, tak sa nema co tomu jedlu stat.

anonym_8826a7
2. feb 2026
@minenkaa

@nyusika od kedy je tu zakázané používať hovorové slova

@minenkaa nie je, ale slečna chce byť za múdru🙂

ivicatolic
2. feb 2026

@anonym_autor výživová hodnota jedla je 2-3 hod. po uvarení.... takže v ten deň z nej ešte niečo máš, potom papáš už iba hmotu

minenkaa
2. feb 2026
@anonym_8826a7

@minenkaa nie je, ale slečna chce byť za múdru🙂

@anonym_8826a7 ale je

anonym_364e11
2. feb 2026
@ivicatolic

@anonym_autor výživová hodnota jedla je 2-3 hod. po uvarení.... takže v ten deň z nej ešte niečo máš, potom papáš už iba hmotu

@ivicatolic
Preco sa potom hovori ze gulas je lepsi po dvoch dnoch,?
Dakujem za komentare ochutnam polievku ked pridem z roboty