icon

Je Tescoma tlakový hrniec bezpečný na použitie?

Dnes o 10:29

mamky mam panicky strach z tych tlakovych hrncov ale muz mi kupil ten od tescomy ze v tom bude gulas za pol hodinu. je to bezpecne? nepusti to ventil a nebudem mat omacku na strope? dajte postup ako to otvorit bez toho aby som sa oparila. strasne sa toho bojim ale vraj je to super vec.

nikolani
Dnes o 10:35

@anonym_autor tiez mame z tescomy a je to uplne super. Prečítaj si navod, tam je uplne vsetko k tomu ako varit a otvarat hrniec bezpecne, na co sluzi ktory ventil a tak

rachel36a

Ja tkakovy hrniec milijem...rychlo uvarene...nemas sa coho bat

pink_lady

jasne že je to bezpečné. Samozrejme, ak nedodržíš základné pokyny tak sa môže stať že to strelí.,,,,ale naozaj je to super vec, maso je aj kratsie spravené aj mäkšie

viestta
Dnes o 10:36

Vyrastla som v domacnosti, kde sa bezne pouzivali tlakace, ja v nom varim tiez a este ziaden nevybuchol. Za mna je to super vymysel a keby som nemala, chyba mi
A ako ho tovaras mas napisane vo navode, staci precitat. V podstate su tri moznosti:
1. Nechas vychladnut odtlakuje sa, a potom otvoris
2. vypustis paru cez ventil, potom otvoris
3. strcis do drezu so studenou vodou, ked vychladne odtlakuje sa otvoris
Natlakovany neotvoris, na to ma poistky

anonym_3d1d5c
Dnes o 10:37

Otváram tak že využívam zostatkovú energiu kým sám neochladne a nevyfučí.
Ak by bolo potrebné rýchlejšie otvoriť tak postupne vypúšťam paru cez ventil a ak klesne poistka môžeš bezpečne otvoriť.
Samozrejme ak je už natlakovaný a fučí tak znížim ohrev, vtedy stačí naozaj málo energie na udržiavanie.

pinkgirl
Dnes o 10:39

Stačí sa riadiť návodom. Varenie v tlakových hrncoch je rýchle a jednoduché. Navyše všetky moderné majú aj bezpečnostné ventily. Nemaj z neho strach.

sara07
Dnes o 10:40

mojej mame to nikdy nevybuchlo a to teda ten tlakovy ma svoje roky
máme od tefalu, treba menit to gumove tesnenie, robíme dost často v nom , hlavne vybar
gulaš za mna sa nedá obabrat , ten si musi proste svoje pomaličky odbublať 😂
ale tak niekomu chuti aj z tlakoveho

anonym_bfc142
Dnes o 10:49

Tiež som sa prv bála tlakového hrnca, ale už nejakých 20 rokov je mojím pomocníkom, najmä pri príprave hovädzieho mäsa.Riad sa návodom a pomaly si zvykneš

zuzinka888
Dnes o 10:49

Mama pouziva 50 rokov ja 20 takmer dennodemne- nikdy sa nic nestalo. A dnes su myslim kvalitne .

danica2711
Dnes o 11:06

@anonym_autor žiadny tlakový hrniec "nevybúcha" (po slovensky nevybuchuje), keď s ním správne manipuluješ. Prečítaj si návod, postupuj podľa neho a nemusíš mať panický strach z bežného - a vynikajúceho - kuchynského vybavenia

anonym_b604b6
Dnes o 11:21

@anonym_autor tuto istu temu si zakladala nedavno a dostala si kopec relevantnych a racionalnych odpovedi. co chces este vediet navyse? ked si nevies rady s tymi obavami a emociami okolo toho, tak sa hrnca zbav😊

vikusjk
Autor odpoveď zmazal
roja01
Dnes o 11:38

Kedysi davno som chcela uvarit v tlakaci ryzu. Neviem co ma napadlo. Bola som mlada a neskusena. Para bola skrobova, t.j. mazlava a upchala vypustny ventil. Nastastie buchol iba poistny ventil, para sa cez neho vypustila a nic sa nestalo. Len ta rana bola obrovska. Takze viem ze sa nema varit nic co vstrebe vsetku tekutinu a ziadne slizke potraviny.
A tlakac staviam na sporak tak, aby poistny ventil bol blizsie k stene.

anonym_3d1d5c
Dnes o 11:43
@roja01

Kedysi davno som chcela uvarit v tlakaci ryzu. Neviem co ma napadlo. Bola som mlada a neskusena. Para bola skrobova, t.j. mazlava a upchala vypustny ventil. Nastastie buchol iba poistny ventil, para sa cez neho vypustila a nic sa nestalo. Len ta rana bola obrovska. Takze viem ze sa nema varit nic co vstrebe vsetku tekutinu a ziadne slizke potraviny.
A tlakac staviam na sporak tak, aby poistny ventil bol blizsie k stene.

@roja01 ja v tom varím aj ryžu ak začne fučať odstavím a dôjde

anonym_ba26fd
Dnes o 12:30
@anonym_3d1d5c

@roja01 ja v tom varím aj ryžu ak začne fučať odstavím a dôjde

@anonym_3d1d5c Kolko davas vody na kolko ryze?

anonym_3d1d5c
Dnes o 13:02
@anonym_ba26fd

@anonym_3d1d5c Kolko davas vody na kolko ryze?

@anonym_ba26fd dávam veľa vody tak trochu netradične
v rýchlovarnej kanvici prevarím vodu možno 1l podľa množstva ryže, do hrnca ide premytá ryža, korenie a zalejem vriacou vodou, dám na plameň ak sa natlakuje hrniec odstavím počkám 10-12 minút a vyberiem cez sitko

anonym_e5263f
Dnes o 13:17

@anonym_autor dokola to isté.Keď sa bojíš,tak ho vyhoď do kontajnera a var normálne ako v časoch,keď nebol.