Podeľte sa o nápady na netradičné a chutné raňajky
Ahojte, máte nápady na nejaké netradičné raňajky ? Nejako sa nám všetko zunovalo, už neviem, čo chystať rodine na raňajky.
@anonym_autor sviečková 😂
môžeš skúšať nátierky
https://aktin.sk/recepty/tagy/natierka?srsltid=...
@anonym_autor
Len kava
A co take im chystas? Aby sme ti neousali zoznamytogo, co uz robievas
neviem co je tradicne ale ak bereme tradicne vajicka, parky, pecivo, oblozeny tanier... Tak na SK mozno netradicne palacinky (u nas su jedine na ranajky nikdy nie na obed), oblozeny croissant na slano (salat, sunka, syr, paradajka), ja osobne dost casto ranajkujem aj len ovocie najma v lete do misky si hodim jahody, maliny, cucoriedky, melon, ananas zlty melon... co dom dal a zasyti to. Dalej milujem hrianku s avokadom alebo cicerovou pomazankou a zeleninou k tomu. Potom ryzovu kasu s mrazenym ovocim mam rada. Konzerva tuniaka+prazenica+cerstva zelenina. Ale toto vsetko pre mna je tradicne ale snad aspon nejaku inspiraciu najdes.
Pivo a borovička 🙂.
Nech si kazdy urobi,to co chce a ma rad.A mas po dileme.
španielska omeleta, turecké vajcia, anglické raňajky, lievance, wafle, slané muffiny , panini a super su plnené tortilly
hummus so zeleninou
guacamole
turecké vajíčka
lievance s cottage a ovocím
hrianky s avokádom a volským vajíčkom
hrianky s mixovanými paradajkami a sušenou šunkou
Ja uz od vianoc ranajkujem chia puding, neviem sa toho prejest. V lete ked bude zelenina prejdem na shakshuku a leco. Mam rada aj kase, najma ryzovu, v sezone jahod zase jahodovu s kokosom a obcas robim aj placky - vlocky, nastruhane jablko, vajicko. Pripadne slane mafiny.. ale taka klasika chlieb, sunka, syr je istota 😄
Zapekanky (do rury na kus alobalu) z napoly prekrojenych (kludne pozostalych vcerajsich) klasickych rozkov, trosicku potriet maslom/margarinom, na to nahrubo nastruhany syr, za par minut su a k tomu podla chuti cerstvu zeleninu, kysle uhorky, pre neracionalnych stravnikov kecup, tatarku... K tomu povedzme biela kava, caj, kakao... Prosecco 😁
cottage cheese s ovocím
tvaroh s ovocím
hrianka s cottage chesee
ovsené vločky len tak zaliate mliekom alebo rozvarené na kašu
hrianka s volským okom,šunkou,syrom
tuniak čistý alebo tuniakový šalát
toto momentálne točím dookola

ja mam rada ranajky jednotvarne uz desiatky rokov. aj som rada ze na ranajky vobec nieco do seba dam a nieto este vymyslat celej rodine. Starsia dcera si uz chysta sama, muz tiez sam, cez vikend jedia vajcia na rozne sposoby. Tak niet co vela vymyslat