icon

Pohanka s červenou šošovicou alebo biela ryža. Ktorá príloha je lepšia?

babicqa
Dnes o 13:15

Ahojte, vytvoril som si účet výhradne pre túto diskusiu. Manželka sa tvári akoby som spadol z hrušky, keď navrhnem ako prílohu pohanku s červenou šošovicou, ona je za bielu ryžu. Vedeli by sa k tejto téme vyjadriť erudované devy z modrého koníka, prosím?

reela
Dnes o 13:16

Manzelka ma pravdu, biela ryza je chutnejsia

sisska96
Dnes o 13:19

Ja mám rada aj pohánku aj červenú šošovicu aj bulgur aj kuskus :D Ryžu jem najmenej, možno raz za mesiac nejaké rizoto.

anjelicek26
Dnes o 13:21

Kazdemu chuti nieco ineho... k urcitemu typu jedla je dobra cervena sosovica, k inemu bulgur, k inemu kuskus ako pise kocka vyssie, su to rozne prilohy a nie riesit, co je lepsie... jej chuti viac ryza, ty chces viacere alternativy, tak skus navarit a dat jej ochutnat, ako sa tie chute doplnaju... toto vyriesis tym, ze navaris a ona sa bud chyti alebo nie ... ja mam rada variacie a nie varit stale dokola to iste... aj deti nase tak spoznavaju kopu roznych chuti a nie ryza-zemiaky-cestovina dokolecka

anonym_e566a6
Dnes o 13:23

@babicqa a co tak, ty si daj to, čo chceš ty a manželka to, co chce ona?
Za mňa jednoznačne rýža

anonym_d006bf
Dnes o 13:25

Zjem aj jedno aj druhe, teda kazdy zje to co uvarim, ked chce nieco ine, musi si spravit. Nie som restauracia aby som vyvarala kazdemu co sa mu zraci.

anonym_9f0a94
Dnes o 13:30

Ty potrebuješ odobrenie svojej chute a ona svojej?
Veď každý má rád niečo iné
Ja som za zemiaky

lila246
Dnes o 13:31

mne pohanka extremne smrdi :((( takze keby mam na vyber z tychto dvoch, beriem ryžu

trema
Dnes o 13:32

k cervenej sosovici si viem lepsie predstavit ryzu a to mam pohanku velmi rada

anonym_c8dfb6
Dnes o 13:36

Ja neznasam pohanku, fuj, az ma natahuje, len ked si predstavim tu vonu a chut. Takze za mna lepsia z tychto moznosti biela ryza 🙂
Pripadne cokolvek ine, len nie pohanka - a ak chces zdravsie, tak napr. pseno, quinoa, krupy atd. Cervenu sosovicu nepokladam za prilohu, ta byva u mna hlavne jedlo a ako prilohu si davam k tomu napr. pseno, batat a mrkvu.

rozculena
Dnes o 13:53
@lila246

mne pohanka extremne smrdi :((( takze keby mam na vyber z tychto dvoch, beriem ryžu

@lila246 @anonym_c8dfb6

pred varením ju treba riadne premyť

viestta
Dnes o 13:55

@babicqa mna by zaujimalo, co chces tou diskusiou dosiahnut? "Vytret zene zrak" ak bude viac hlasov za pohanku so sosovicou? Ked bude viac hlasov "ryzovych", tak ju disciplinovane zjes?

rozculena
Dnes o 13:55

@babicqa a konkrétna otázka je aká?

simsalabim
Dnes o 14:09

Chuti mi aj to, aj to. Vyzivove hodnoty ma asi najlepsie pohanka so sosovicou. Ale nie ku vsetkemu sa hodi.

anonym_c8dfb6
Dnes o 14:56
@rozculena

@lila246 @anonym_c8dfb6

pred varením ju treba riadne premyť

@rozculena mne to nepomaha. Ja tam stale citim ten smrad. Aj keby som 100x premyla. Aj som uz viackrat prevarila, zliala a dala do novej vody (predtym som, samozrejme, niekolkolkrat premyla), aj tak ju furt citim a ma pre mna hnusnu pachut. Akoze, ostatni clenovia rodiny to zjedia v pohode, ale ja sa cez to nedokazem preniest.

dixitka
Dnes o 15:47

Tak nepíšeš, k čomu je to príloha, na akú príležitosť, kto to bude jesť atď. Pohanka so šošovicou je určite zdravšia, ale nehodí sa ku všetkému a nie každému to chutí. Ja napr. červenú šošovicu milujem, pohanku naopak neznášam :D a bielu ryžu v pohode zjem, ale viac mi chutí čierna ryža.

anonym_e7e339
Dnes o 17:43

@babicqa Ja by som skor uvitala pohanku, je zdravsia ako ryza a mne aj chutovo viac sedi. A sama ju sice nerobim nejak v poslednej dobe, lebo muz ju nelubi. Ale mame radi pseno, quinoyu alebo aj amarant. Ryze som uz niekedy prejedena.. a nie vsade ju vedia dobre spravit.

sisaka
Dnes o 18:10

@babicqa na to, aby som sa rozhodla potrebujem vedieť, k akému jedlu sa má táto príloha podávať.
Osobne mám rada, keď je príloha jednoduchá. Takže všeobecne by som k jedlu brala buď ryžu alebo pohánku. Pohánka so šošovicou mi príde ako zvláštna kombinácia…
Takže uveď, k čomu tá príloha má byť