icon

Prečo má domáca zmrzlina kúsky ľadu?

5. aug 2026

Robila som ju zo smotany, kondenzovaného mlieka a ovocia, chuťovo je dobrá, ale po zamrazení je plná drobných ľadových kryštálikov.

Pokazila som pomer surovín, alebo ju treba počas mrazenia premiešavať? Alebo je to normálne? Ďakujem.

anonym_122c0a
5. aug 2026

asi pomaly premrzala, skus nabuduce plytsiu nadobku

martinmmartin
5. aug 2026

to neoklames doma. naozajstna zmrzlina sa robi tak ze ten kybel v ktorom to miesaju sam mrzne kym sa stale miesa. To doma nezreplikujes a das sancu krystalom ladu rast nerusene a v klude.

dixitka
5. aug 2026

Treba miešať. My sme kúpili úplne najlacnejší zmrzlinovač z lidlu a kryštáliky tak už nie sú - predtým sme robievali nanuky do formičky a boli tam vždy, bez ohľadu na recept.

marianarem
5. aug 2026

@anonym_autor Je to tak, kym komtinualne nemiesas, krystaliky budu.

biba_18
5. aug 2026

áno. treba zmrzlinovač.
ja som to robila ešte tak, že som dala do mrazničky, potom vybrala a znovu rozmixovala a znova do mrazničky. ale nerobievam nanuky, ale do vačšej misky…
najradšej mám ale sorbet - zmrazím ovocie až potom rozmixujem

andreatytler
6. aug 2026
@martinmmartin

to neoklames doma. naozajstna zmrzlina sa robi tak ze ten kybel v ktorom to miesaju sam mrzne kym sa stale miesa. To doma nezreplikujes a das sancu krystalom ladu rast nerusene a v klude.

@martinmmartin Mozes to doma zreplikova5, ale potrebujes ten zmrzlinovac. Robim doma a je lepsia ako kupena.

erdzabay
6. aug 2026

Mne sa robia tiež tie krištáliky, robievam z čerstvých jahôd. Bolo písané, že keď dám do mrazáku tak po hodine znova premiešať. No nepomohlo. Alebo som potom proste na to zabudla po tej hodine. Ale chutí dobre aj tak. No ten zmrzlinovač nie je zlý napád, len zase ďaľšia vec do kuchyne a už to nemám kde dávať.

martinmmartin
6. aug 2026
@andreatytler

@martinmmartin Mozes to doma zreplikova5, ale potrebujes ten zmrzlinovac. Robim doma a je lepsia ako kupena.

@andreatytler no to mas pravdu ale furt to niako neoklames 🙂