Prežije kvások dva týždne bez kŕmenia?
Ideme na dovolenku a kvások ostane doma. Mám ho v chladničke, ale dva týždne bez prikŕmenia ešte nezažil.
Nechať tak, vysušiť alebo radšej niekomu zveriť?
Ďakujem za rady skúsenejších pekárok ❤
Podľa mna neprežije.daj ho niekomu s múkou dokrmovat, ja tiez mam teraz aj kolegynin. Pripadne skus vyguglit ci sa nemôže zmraziť alebo ususit
Ja by som to asi riskla. Keď to spravíš tak ako vikusjk píše, tak by to mohlo byť v pohode. Lebo zase to, že ho niekomu zveríš, to ešte neznamená, že to prežije 😀
Prežil mi aj 3. Treba ho nakrmit na hustejsie do chladnicky. .Potom treba castejsie prekŕmit, ráno aj vecer na linke. Pre istotu si môžeš aj nasusiť.
Prežije v pohode. Tesne pred obchodom nakŕmiť minimum kvasku maximom múky a do chladu. Po návrate vybrať a prekrmit pár dní.

@anonym_autor v minulosti som kvaskovala a ked som takto isla prec, dokrmila som ho a nenechala narast na linke, ale rovno siel do chladnicky. Kvasinky sa prispali a krmili sa pomalsie. To si pamatam urcite s LM a roky rokuce predtym, ked som mala razny, uf no to uz si nespominam ale viem, ze som nikdy nesusila ani nemrazila a vzdy to nejako dal