icon

Prežije kvások dva týždne bez kŕmenia?

Včera o 06:15

Ideme na dovolenku a kvások ostane doma. Mám ho v chladničke, ale dva týždne bez prikŕmenia ešte nezažil.
Nechať tak, vysušiť alebo radšej niekomu zveriť?
Ďakujem za rady skúsenejších pekárok ❤

vikusjk
Včera o 06:27

@anonym_autor v minulosti som kvaskovala a ked som takto isla prec, dokrmila som ho a nenechala narast na linke, ale rovno siel do chladnicky. Kvasinky sa prispali a krmili sa pomalsie. To si pamatam urcite s LM a roky rokuce predtym, ked som mala razny, uf no to uz si nespominam ale viem, ze som nikdy nesusila ani nemrazila a vzdy to nejako dal

hermionazlesa
Včera o 06:37

Podľa mna neprežije.daj ho niekomu s múkou dokrmovat, ja tiez mam teraz aj kolegynin. Pripadne skus vyguglit ci sa nemôže zmraziť alebo ususit

jana_vaj
Včera o 06:46

Ja by som to asi riskla. Keď to spravíš tak ako vikusjk píše, tak by to mohlo byť v pohode. Lebo zase to, že ho niekomu zveríš, to ešte neznamená, že to prežije 😀

lukbe
Včera o 06:55

Prežil mi aj 3. Treba ho nakrmit na hustejsie do chladnicky. .Potom treba castejsie prekŕmit, ráno aj vecer na linke. Pre istotu si môžeš aj nasusiť.

gribka1
Včera o 08:19

Ja som sa takto nikdy nezamýšľala, dva týždne v pohode dal.

izalisa
Včera o 08:40

Mne dva týždne nevydržal, musím dokrmovať každý týždeň max 10 dní.

tamtamka26
Včera o 09:00

ho zober so sebou teda...

petruldo
Včera o 09:38

Prežije v pohode. Tesne pred obchodom nakŕmiť minimum kvasku maximom múky a do chladu. Po návrate vybrať a prekrmit pár dní.