Príprava mozočka (z karfiolu) s vajcom: Najlepšie tipy a triky
Emergency 911 🙂
Aby nebol moc vlhky, moc suchy, pomer karfiolu a vajec co prve ? Ako predpripravit karfiol . Nejaky tajny trik co sa nesmie zabudnut? Kedy solit? Poklicka ano alebo bez? Na velkom ohni?
Jednoduche jedlo a milion sanci ho pokazit..... ako ho robite vy? Uplne kazdy detail bude velka pomoc
DAKUJEM
@anonym_autor dostaneš tu asi 10 rôznych príprav. Ja karfiol vôbec nepredváram. Ja surový rozoberiem na ružičky. Dám na panvicu cibuľu, podusím chvíľu, pridám surové ružičky karfiolu. Trocha opečiem ako sa dá, podlejem a dusím. Pridám trocha soli, korenia. Keď je udusený do mäkka, dám na silný oheň, aby sa vydusila prípadná voda, ak zostala. Vajcia hádžem rovno do zmesi, nič vopred nešľahám, ani neroztláčam karfiol, mám rada, keď nie je rozvarený na kašu. Vajec na jednu karfiolovú hlavu 4-5 podľa veľkosti.

Uvarím karfiol v slanej vode, zlejem, ale nie uuuplne, na panvici osmahnem cibuľu, pridám karfiol, popučím, chvíľku podusím, potom rozšľahané vajce, korenie, podávam s varenými zemiakmi. K tomu dačo kyslé.