Čo varíte, keď potrebujete spotrebovať veľa vajec?
Nazbieralo sa nám doma dosť vajec a už ich nechcem dávať stále len na praženicu alebo omeletu. Máte nejaké jedlo alebo recept, kde sa ich minie viac naraz a nie je to len koláč?
@anonym_autor vajickový perelt,nákyp,cisársky trhanec, vtáčie mlieko. Veď kľudne rozdel a zamraz.
Čo znamená veľa vajec? Lebo, sme dvaja a ľúbime vajcia, ako proteín.... Takže za víkend cca 12 vajíčok.
vajickovy salat, vajickova pomazanka, knedla vo vajci, cestoviny s vajcom, zapekane cestoviny, framcuzske zemiaky, sosovicovy privarok s volskym okom, omelety plnene kadecim, fritata
@anonym_autor francuzske zemiaky, frittata, quiche, vajíčková nátierka
@anonym_autor diabolské rezne, vajíčkové muffiny...
@anonym_autor volske oko, chlieb vo vajci, vajickova natierka, vajickovy salat, vajce na tvrdo,
ešte ma napadlo stratené kura...
klasicka spanielska zemiakovo vajcova tortilla.
tie tie placky vysusene, ale klasicka tortilla
hladaj tortilla de patatas
@anonym_autor šošovicový, špenátový, strúčkový prívarok a varené vajcia natvrdo alebo volské oko. Alebo Quice
Urob domáce halušky z polohrubej múky, daj opiecť slaninku s cibuľou, a do toho 10-12 vajec.
ja vela miniem do franzuzkych zemiakov, davam tam natvrdo a aj do smotanovej zalievky, zapekana brokolica, halusky s vajickom, zemlovka
@anonym_autor ja som teraz dosť minula na zemlovku asi 8 som dávala.
Žĺtkové rezy, pavlovky a tiramisu 😅. Okrem toho si sem tam napečiem korpusy na torty dopredu a dám zamraziť 🙂. Môžeš si urobiť aj cestoviny (ak ich máš kde sušiť) a ešte mi napáda cisársky trhanec
Velkonocnu hrudku 😅 bezne robim z 30 vajec, 4 dospeli ju zjeme za 2 dni.
A inak vajickovy salat, vajickovu natierku, do francuzskych zemiakov spotrebujem 8ks - 5 natvrdo a 3 na zalievku. Vajickova polievka to je hned zo 5ks.
Alebo aj plnka - rozky, vajicka, vnat, dochutit a bud naplnit napr.kur.stehna alebo uvarit ci upiect v celku.
Čo je veľa vajec? U nás padne 20 vajec len na vtáčie mlieko, 10 do francúzskych zemiakov, 3 na jednu zapečené tortillu,6 do kolaca
Ja robím veľkonočný syrek hocikedy keď mám nadbytok vajec, muž ho miluje kedykoľvek a na velku noc väčšinou cestujeme mimo domu 😂
uvarené, alebo aj zaúdené nakladané vajíčka v náleve nájdi na nete recept
@anonym_autor velkonocnu hrudku svokra robila minululy tyzden, lebo uz tiez cez 120vajec bolo 😀
Ide jesen, tak bude uz aj zapekane...zemiaky, cestoviny s brokolivou a syrom, palacinky bezne 4vajka dam.
Japonska omeleta tamagoyaki - to sa tak do valceka zasulava a stale sa prilievaju daslie vajicka. Pozri si nikde navod, a k tomu ryza a nejake masko/ryba, zeleniny, pripadne miso polievka, tak jak to japonci maju, tak mnohodruhovo a pestro pestro, v malych mistickach 🙂
@anonym_autor Ja robim vajickovy salat, kde pre 2 ludi ide 7 vajec. Uvaria sa na tvrdo a pokrajaju na male kocky, do toho kopa jarnej cibulky, petrzlenova a koriandrova vnat, na male kusky nakrajana uhorka alebo paprika. Zaliat olivovym olejom s citronovou stavou, na ochutenie sol, cierne korenie, mlety koriander, rimsky kmin a sumach.
Ak mate radi Indiu tak vajickove kari. Z orientalnych jedal je este super z vajec shakshuka, ci uz klasicka alebo spenatova a turecky menemen.
problém na jar, najlepšie je predať,
alebo varené -to je bez pridaného cukru a tuku. Všetky torty penové, či koláče, to je +300- 900g cukru. Raz - dva krát to chutí. AI mi poradil vaječný likér 🙂, žĺtkové rezy, penová torta atď
alebo rozdeliť a zamraziť.
Tak ja môžem vajcia jesť každý deň takže u nás by veľa vajec nehrozilo že by zostalo. Ale u nás padne dosť vajec na praženicu s hubami, vajíčkový šalát alebo halušky s vajcom, poprípadne cestoviny s vajíčkom, tie máme radi.
robím domáce cestoviny nitovky, široké rezance, fliačky, mrveničku vysuším a odložím do dóz
máme radšej ako kupované

@anonym_autor viem, ze asi nechces pocut kolac, len tam sa ich najviac spotrebuje. napr jablkovy kolac s vyslahanymi bielkami na vrchu. Alebo pavlovku. Ak slane, robievam vajickovu pomazanku alebo quiche