icon

Čo varíte, keď potrebujete spotrebovať veľa vajec?

7. sep 2026

Nazbieralo sa nám doma dosť vajec a už ich nechcem dávať stále len na praženicu alebo omeletu. Máte nejaké jedlo alebo recept, kde sa ich minie viac naraz a nie je to len koláč?

anonym_23b9b9
7. sep 2026

@anonym_autor viem, ze asi nechces pocut kolac, len tam sa ich najviac spotrebuje. napr jablkovy kolac s vyslahanymi bielkami na vrchu. Alebo pavlovku. Ak slane, robievam vajickovu pomazanku alebo quiche

anonym_94d3d5
7. sep 2026

@anonym_autor vajickový perelt,nákyp,cisársky trhanec, vtáčie mlieko. Veď kľudne rozdel a zamraz.

anonym_a62f87
7. sep 2026

Čo znamená veľa vajec? Lebo, sme dvaja a ľúbime vajcia, ako proteín.... Takže za víkend cca 12 vajíčok.

anonym_96cb8e
7. sep 2026

vajickovy salat, vajickova pomazanka, knedla vo vajci, cestoviny s vajcom, zapekane cestoviny, framcuzske zemiaky, sosovicovy privarok s volskym okom, omelety plnene kadecim, fritata

anonym_e28eb3
7. sep 2026

@anonym_autor francuzske zemiaky, frittata, quiche, vajíčková nátierka

anonym_3c4ad3
7. sep 2026

@anonym_autor diabolské rezne, vajíčkové muffiny...

domkakvet
7. sep 2026

@anonym_autor volske oko, chlieb vo vajci, vajickova natierka, vajickovy salat, vajce na tvrdo,

anonym_3c4ad3
7. sep 2026

ešte ma napadlo stratené kura...

lucik194
7. sep 2026

klasicka spanielska zemiakovo vajcova tortilla.
tie tie placky vysusene, ale klasicka tortilla

hladaj tortilla de patatas

anonym_5972d1
7. sep 2026

@anonym_autor šošovicový, špenátový, strúčkový prívarok a varené vajcia natvrdo alebo volské oko. Alebo Quice

rusalkablack
7. sep 2026

Urob domáce halušky z polohrubej múky, daj opiecť slaninku s cibuľou, a do toho 10-12 vajec.

anonym_6da123
7. sep 2026

ja vela miniem do franzuzkych zemiakov, davam tam natvrdo a aj do smotanovej zalievky, zapekana brokolica, halusky s vajickom, zemlovka

anos18
7. sep 2026

@anonym_autor ja robím racsovu polievku a do nej hodím aj 7 vajec.

anonym_b2dc26
7. sep 2026

@anonym_autor ja som teraz dosť minula na zemlovku asi 8 som dávala.

a0
7. sep 2026

Žĺtkové rezy, pavlovky a tiramisu 😅. Okrem toho si sem tam napečiem korpusy na torty dopredu a dám zamraziť 🙂. Môžeš si urobiť aj cestoviny (ak ich máš kde sušiť) a ešte mi napáda cisársky trhanec

anonym_27608b
7. sep 2026

Velkonocnu hrudku 😅 bezne robim z 30 vajec, 4 dospeli ju zjeme za 2 dni.
A inak vajickovy salat, vajickovu natierku, do francuzskych zemiakov spotrebujem 8ks - 5 natvrdo a 3 na zalievku. Vajickova polievka to je hned zo 5ks.
Alebo aj plnka - rozky, vajicka, vnat, dochutit a bud naplnit napr.kur.stehna alebo uvarit ci upiect v celku.

anonym_d848b8
7. sep 2026

Čo je veľa vajec? U nás padne 20 vajec len na vtáčie mlieko, 10 do francúzskych zemiakov, 3 na jednu zapečené tortillu,6 do kolaca

anonym_77ddf8
7. sep 2026

Ja robím veľkonočný syrek hocikedy keď mám nadbytok vajec, muž ho miluje kedykoľvek a na velku noc väčšinou cestujeme mimo domu 😂

anonym_ff6b4e
7. sep 2026

uvarené, alebo aj zaúdené nakladané vajíčka v náleve nájdi na nete recept

euka210
7. sep 2026

@anonym_autor velkonocnu hrudku svokra robila minululy tyzden, lebo uz tiez cez 120vajec bolo 😀
Ide jesen, tak bude uz aj zapekane...zemiaky, cestoviny s brokolivou a syrom, palacinky bezne 4vajka dam.

cina1
7. sep 2026
jumama
7. sep 2026

Japonska omeleta tamagoyaki - to sa tak do valceka zasulava a stale sa prilievaju daslie vajicka. Pozri si nikde navod, a k tomu ryza a nejake masko/ryba, zeleniny, pripadne miso polievka, tak jak to japonci maju, tak mnohodruhovo a pestro pestro, v malych mistickach 🙂

marianarem
7. sep 2026

@anonym_autor Ja robim vajickovy salat, kde pre 2 ludi ide 7 vajec. Uvaria sa na tvrdo a pokrajaju na male kocky, do toho kopa jarnej cibulky, petrzlenova a koriandrova vnat, na male kusky nakrajana uhorka alebo paprika. Zaliat olivovym olejom s citronovou stavou, na ochutenie sol, cierne korenie, mlety koriander, rimsky kmin a sumach.
Ak mate radi Indiu tak vajickove kari. Z orientalnych jedal je este super z vajec shakshuka, ci uz klasicka alebo spenatova a turecky menemen.

anonym_3fdce2
7. sep 2026

problém na jar, najlepšie je predať,
alebo varené -to je bez pridaného cukru a tuku. Všetky torty penové, či koláče, to je +300- 900g cukru. Raz - dva krát to chutí. AI mi poradil vaječný likér 🙂, žĺtkové rezy, penová torta atď
alebo rozdeliť a zamraziť.

ivicatolic
7. sep 2026

@anonym_autor co takhle dát si špenát 😀💋😀, zemáčky a more vajec - varených 💚

nikol_ka31
Včera o 07:47

Tak ja môžem vajcia jesť každý deň takže u nás by veľa vajec nehrozilo že by zostalo. Ale u nás padne dosť vajec na praženicu s hubami, vajíčkový šalát alebo halušky s vajcom, poprípadne cestoviny s vajíčkom, tie máme radi.

bea1029
Včera o 14:25

robím domáce cestoviny nitovky, široké rezance, fliačky, mrveničku vysuším a odložím do dóz
máme radšej ako kupované