Varíte si obedy do práce vopred?
Chcem si nosiť obedy z domu, ale po dvoch dňoch ma to prestane baviť. Máte nejaký systém, ktorý vydržal?
Čo večeriaš? Ja každý deň varím večeru, spravím viac a máme na druhý deň na obed. Keď zrovna nevarím večeru alebo to nie je niečo, čo sa dá dobre zabaliť/ohrievať, tak sa tiež neviem prinútiť chystať ešte aj obed na ďalší deň, vtedy skočíme na menučko alebo niečo objednáme, ale to sa nestáva často.
Varím kľudne aj na 2-3 dni, takže mi to vychádza väčšinou že chystám jedlo do práce tak 2x do týždňa, to je v pohode. Aj keď viem že tu niektoré budú znechutene že také staré jedlo by nejedli, my zatiaľ žijeme, som tak naučená od malička. mňa fakt variť moc nebavi, keď prídem po 4 z práce, venujem sa synovi, chcem pár minút aj pre seba, zacvičiť si, pripraviť večeru, naozaj nechcem stať každý deň pri sporáku.
@anonym_autor mrazit a vákuovat. Tak ti stačí variť 2x do týždňa, spravis si 2-3 chody a len obmieňas prílohy, 1 deň si môžeš napr. aj niečo kúpiť. Dá sa to ale hej, je to robota naviac.
@anonym_autor ak netrvas na tom ze musis mat stale teply obed, zabal si sendvic
Čo večeriaš? Ja každý deň varím večeru, spravím viac a máme na druhý deň na obed. Keď zrovna nevarím večeru alebo to nie je niečo, čo sa dá dobre zabaliť/ohrievať, tak sa tiež neviem prinútiť chystať ešte aj obed na ďalší deň, vtedy skočíme na menučko alebo niečo objednáme, ale to sa nestáva často.
@anonym_d37bd8 Väčšinou niečo úplne jednoduché, pečivo, vajíčka, tvaroh, šalát, niekedy len jogurt alebo čo zostane z obeda. Práve preto som začala riešiť obedy do práce, lebo keď sa cez deň odbijem niečím narýchlo, večer potom dojedám všetko možné.
Roky rokúce si nosím jedlo do práce .maž tak isto . Ak chceme niečo jesť nemáme veľa na výber.
Systém? Neviem
Varím sezónne a podľa toho na čo máme chuť
Proste vybudovať návyk, prekonať sa a časom to bude už automatika... mne pomohlo robiť si týždenný jedálniček, aspoň tak zhruba, odpadne potom rozmýšľanie čo variť, ktoré ma často vyčerpávalo viac ako samotné varenie, potom podľa toho aj nakúpim, čo tiež ušetrí čas 🙂 a teda tiež si nosím to čo večeriam väčšinou
@anonym_autor všetko mám v krabičkách kvôli makrám, takže vždy krabičkujem na dva alebo tri dni, aby som mala prehľad

Nevarím každý deň, to by aj mňa prestalo baviť. 3x z domu, 1x objednávam, 1x či už nejaká rychlovka, alebo aj “neobed”.