Veľkonočné pečenie: Čo pripravujete na sviatky?
Ja sa mam super a chcem pokecat. Co peciete na velku noc?
Dvojfarebny pudingový a falošné tiramisu.😃
@jaskolka dobry tip 🙂 ja este neviem
Asi štedrák😂, my ho zbožňujeme a je to riadne sýty koláč, takže viac už ani netreba u nás.
@anonym_autor možno linecké, veterniky alebo niečo nepečené. Ešte sa neviem rozhodnúť. Teraz ma tiež čaká pečenie. Mám kopec ovocia, tak asi 2-3 druhy dnes pripravím.
Absolútne sa nezavzdušňujem na Veľkú noc, pre mňa deň ako každý iný, takže pečiem počas roka, keď sa mi chce akýkoľvek koláč, a nemienim si robiť nejaké stresy, tak isto s varením 🙈, bude, nebude koláč som s tým spokojná už teraz 😂
Asi zltkove rezy a mozno nejake linecke alebo perniky, proste nieco, co deti budu vykrajovat, aby mali radost. Nerobim si s velkou nocou ziadne starosti, nemienim ani nejako hlbkovo upratovat, ani nechystam ziadne specialne menu. Nejeme ani udene, ani vajicka, ani hrudku. Nebudeme mat ziadne navstevy a tie zltkove budem piect len preto, ze mam na ne uz dlho chut, tak aby sme mali ku kave.
Nezvykneme vypekat, vacsinou upecieme babovku vo forme zajacika, oblejeme cokoladou a deti ju ozdobili. Teraz ju mozno ozdobim ja 😂 Ale dnes piect nebudem.
Asi grilazky a gastanovu tortu. My mame stale napecene, velke deti zjedia vela. Vcera som robila smotanovo pudingovy s jahodami a dnes zas babovku.
Niečo zdrave napr. mrkvove šatočky, ovesne muffiny, čokoladove tvarohove tyčinky so sušenymi malinami alebo sa necham inšpirovat na srdce z jerabín....
@anonym_autor nepečiem nič. Načo
@maca1984 my sme chceli grilovat, stale pozeram pocasie, malo prsat, uz nedela by mala but ok a 18 stupnov, neviem neviem. Stale zvazujem ci doobjednam maso na gril
@kiki68 mne ukazuje u nás na sobotu 14 stupňov, polooblačno. Je to počasie kadejaké, no.
Ale toto je naša tradícia a koná sa za každého počasia , sa prinajhoršom lepšie oblečieme.
@anonym_autor kedysi som piekla niekolko druhov, nastastie uz ma to preslo 😀 ale napeciem aspon cokoladovo kokosovy rez a linecke s velkonocnym motivom.
Mrkvovu tortu s bezlaktozovym kremom, smotanove pohariky, mozno olejovu mramorovu babovku poliatu cokoladou. Kupila som v DM marcipanove vajicka, tak tie poukladam na vrch. A ja mam celkom chut na kolac s bielkovou polevou..
A lubime bananove 1hubky, tak tym asi poverim deti..
Niečo zdrave napr. mrkvove šatočky, ovesne muffiny, čokoladove tvarohove tyčinky so sušenymi malinami alebo sa necham inšpirovat na srdce z jerabín....
@anonym_55c6d8 mozem poprosit rcpt na ovs.muffiny? 😋
Šumienkový zákusok a nepečený metrový (z indián keksov)
@kavasmliekom sumienkovy je nas oblubeny najma v lete.
Grilaž...nie preto, ze je veľká noc, ale preto, ze syn ma chuť...tento víkend nie sme doma, tak urobím budúci vikend
@anonym_autor Nepečiem nič.
Dala som si upiecť - teda objednala som domáce koláčiky😋
Čím som staršia, tým si to zjednodušujem. Ale zase pre dvoch sa mi ani nechce. Tak len aby bolo pár kúskov pre návštevu/kupačov ku káve.

Dvojfarebny pudingový a falošné tiramisu.😃