Cesta po diaľnici vo Viedni bez diaľničnej známky
dnes sa mi podarilo u Viedne vojsť na diaľnicu a nemala som zakúpenú diaľničnú známku, po 3 km som zišla prvý výjazdom, myslíte, že mi príde pokuta? môžem si teraz dodatočne kúpiť elektronicky známku? Ďakujem.
@luliu at nemá kontrolu digitálnu na diaľničnú známku !
@lilope môžeš ale musíš ju kúpiť na benzinke
@juliavolna at ma kamerové kontrolu známok od roku 2007, ešte ani digitálne známky neboli
@juliavolna jasne, že má
Pokuta je vacsinou 120, len ked nezaplatite tuto, tak potom 300.
@lusyyy36 ach ☹ tak je to jasné, môžem ju čakať aj ja...
Mne sa toto stalo pred 7 rokmi tcestou do SCS, doteraz mi pokuta neprisla
@smiling89 čo to je baby to SCS?
Shopping city sud
keď si zišla po troch km, hneď prvým zjazdom, tak sa myslím nestane nič, aj mojej kolegyni sa to pred pár rokmi podarilo, pokuta neprišla
@juliavolna srandujes asi🙄 Rakúsko nie je za opicami, kameru na kontrolu známok máš nad hlavou snáď každých 10metrov 🤦🏽♀️
@katulka94, prosím ta, netrep. Áno, Rakúsko ma kamerový systém na diaľničné poplatky. Nákladných áut. Na osobné autá nefungujú a ani nie sú spustené, občas je niekde testovacia fáza, ale posielajú pokuty len vrámci at. Nakoľko sú pokuty za diaľničnú známku pokutami súkromnej spoločnosti a nie polície alebo iného štátneho orgánu, nedoposielaju sa do EÚ štátov, lebo sú tam nevymahatelne. Doposielajú sa len pokuty polície, rýchlosť, dopravné predpisy, diaľničné známky NIE!!!! Takže pokiaľ ta nevyhmatla kontrola okamžite, si ta vodou.
@katulka94 kde sú tie kamery? Akých každých 10 km? Zaujímavé, že o nich neviem.
@vroni neviem skym sa tu bavíš týmto štýlom ale svoje oprskle komentáre a “rady” jedna babka povedala si nechaj pre seba a nezavadzaj 😂 mne pokuta za známku z AT na SK!!! prišla vo štvrtok takze úplne čerstvá vec nezastavila ma polícia proste mi prišla pokuta 300€ domov poštou za diaľničnú známku pretoze som si vedomá že som zo starej cesty na 3km úsek zliezla na diaľnicu. Tvoje “múdre” rady ako na to nemajú system a vymáhateľne právo môžeš radiť na lamparni 😂
@katulka94, jasne. Kvôli tebe a tvojej pokute sa zmenila európska judikatura, určite, úplne ti verím 🤣🤣🤣🤣 Narozdiel od teba tu žijem a nepotrebujem plkat bludy na nete. Jasne, bežne si súkromná spoločnosť vyžiada oficiálne dáta inej krajiny a pošle vymahatelnu pokutu. Áno, určite, už to tak bude.... 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Stalo sa mi presne to iste a prišla mi pokuta 300 euro.
@luliu, prísť mohla, ale nič nemení na fakte, že keď ju budeš namietať, je nevymahatelna. Zatiaľ to intenzívne skúšali len Maďari a nasli pololegálnu cestu, ako sa im podarí co-to vymôcť. Hlavne v pohraničných oblastiach sú miestni kreativni a nejaký ten zákon ich nemusí zabrzdiť (áno, ani Rakusania nie sú vždy korektní a idú podľa zákona), ale toto zatiaľ celoeurópsky a cezhranične fakt ošetrené nie je. O ale neznamená, že by nejaký zákon priamo zakazoval pokutu odoslať. To nie. Ani ju nemôžeš ignorovať, keď príde. Otázka je, či je lacnejšie zaplatiť pokutu alebo právnika, aby spísal námietku. 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@vroni toto sa nejaký čas vo veľkom riesilo u nás, čo sa týka pokút z HU za diaľničnú.. viem, lebo som čerstvo opäť okolo toho hľadala info, nakoľko mužovi prišiel tiež pozdrav, ale bol za rýchlosť, tak sme mali smolu 😁
@vroni ach chudatko zakomplexované zbytočne tu mudrujes a ponizujes sa pretože to že robíš za pokladňou v Rakúsku ešte neznamená že si zjedla múdrosť sveta ohľadne AT zákonov 🙂)) a na rozdiel od teba tu “neplkam” (toto slovo si si sama vymyslela ? 🙂) bludy iba píšem svoje reálne skúsenosti čo sa nám prihodilo a hlavne k téme tak ako to potvrdili ďalšie zienky že dostali rovnaku pokutu. Najprv útočíš na ľudí že klamu a keď zistíš že nás je viac čo sa nám to stalo tak začneš navádzať na neplatenie pokút a obhanas sa slovami čo ani nepoznáš ich význam. Predpokladám že na koníka si chodis anonymne vybiť svoju frustráciu zo samoty a hrozného života kde máš pocit že aspoň ako tak pomudrujes a budeš akceptovaná ale prosím ta pekne na mne sa neodbavuj nemáš šancu ma akokoľvek rozhodiť 😌😌😌 krásny deň a neplateniu pokút zdar 🙋🏽♀️🙋🏽♀️🙋🏽♀️
Neuveríš, ale viackrát sa nám podarilo zamotat sa pred G3, vojsť na diaľnicu a po pár km z nej zísť. Žiadna pokuta neprišla. Ale ideme do Čiech a tam nás pravidelne chytí ten dedinský radar. Tam príde pokuta do par dni.
@oblecenie99, rieši sa to pomerne aktívne ešte stále, "pokuty" už sú vyriešené tuším od roku 2013, vtedy to nejako nedotiahli s diaľnicami a zonovym parkovaním a rieši sa to často v štýle divokého západu (ako napríklad Maďari cez Slovensku advokatsku kanceláriu). Rakusania evidentne skúšajú systém nevyskusas, nemáš. Francúzi a Taliani ta odstavia na hraniciach (šikovníkov, letiacich cez bránu telepasu by sa našlo). Robila som k tomu štatistiky pre asfinag, ale pokiaľ viem, riešenie v dohľade nie je (ale pripúšťam, že nesedím v EÚ parlamente a ani mi najnovšie informácie do ucha nesusocu, tak nejaký posun nastať mohol)
Uprimne … neviem ako to dopadne ale asi by som uz oferovala tu 20cku za znamku a ked tak ….mozno pomoze/nepomoze … uz ci 300 alebo 320 ak sa nepodari je asi jedno ☹️
Drzim silno palce .

@lusyyy36 tá nemá digitálne kamery na kontrolu diaľničnej známky