Kedy ste začali deťom umývať zúbky?
Môj chlapček má 11 mesiacov a 6 zúbkov. Neviem, či už mu mám zúbky umývať alebo až neskôr. Je detská zubná sklovina jemnejšia? Neuškodím mu?
urcite od zaciatku, aspon proforma, nech maju navyk. Suhlasim s Jankou196, ze samoska staci bez pasty.
ahoj, ja som vytierala pusu aj keď nemal ešte zúbky, aby si zvykol od malička na čistú pusu a neskôr aj na kefku ... čistou vodou a kefkou som začala od prvého zúbka a potom okolo 1,5 roka aj s trošilinkou pasty ... ústna hygiena je veľmi dôležitá od úplného začiatku 🙂
od prveho zuba,cize cca od 4,5mesiaca.nasa Sofia zboznuje umyvanie zubov,sama si kefku pyta 🙂
... od prveho zubka ako sa hovori ..... najskor len jemnucko aby si zvykol bez pasty ale ked zubkov uz bolo viac tak sme zacali pouzivat aj pastu Elmex a tu pouzivame doteraz ... aj pastu aj kefku .....v 11 mesiacoch sme uz umyvali jedna radost 😀 nastastie ani u nas ziadne problemy neboli 🙂
ja som cistila od prveho zubu, s pastou... aj bez pasty.. bez pasty si vacsinou nmala "citi zuby" este po mne...
u nas sme "umývali" este pred prerezaním prvého zubka... každý vecer vsetci spolu v kupelni. Mala dostala taku akože kefku gumenu a ked sa jej prerezal 1. zubok, tak aj s pastickou Elmex od prveho zubka. Nemame ziadne problemy s tým, že by sa im nechcelo alebo by vymyslali. Zvyk je železna kosela. 😉
dcere od 6 mesaicov, len co jej vysli prve 2 zubky a synovi len asi pred mesiacom sme zacali lebo ani za boha mu dostat kefku do pusy, teraz si ich pekne sam umyva, my potom dosuchame a hotovo a ma krasne zdrave zuby
..s ohladom na to, ze moje deti sa narodili a uz mali zubky...umyvaju si ich od narodenia.. 😀
hned ako vysiel prvy zubok, ale zubnu kefku hryzla uz aj predtym, ked sa jej tizubky zacinali rezat, zrejme ju to upokojovalo, tak ju rada obhryzala 😀
Od prvého zuba, čiže od 4. mesiaca. Do roka bez pasty, od roka s pastou Weleda z DMky. Kefka Curaprox.
od prveho , a od zaciatku placeme a nenavidime to 😒 Kefka detska Curaprox, do roka bez pasty len Luckou, teraz uz aj detska pasta Colgate, Elmex....su rozne......
my tak od 14-15 mesiaca...pouzivame malicku kefku, bez zubnej pasty, iba namocime do tecucej vody....celkom sa mu to paci, tvarime sa pritom vsetci, ze ide o velku zabavu....umyvame zatial iba pred spanim, 1x denne, ale uznavam, ze nie vzdy ma na to naladu, tak vtedy to nesilime 🙂 syn ma teraz 18 mesiacov..
zubky treba umývať odkedy sa prereže prvý. Dotiaľ sa ústačká vytierajú čistou namočenou handričkou alebo plienočkou, aby mliečko v pusinke nekyslo.
Baby ja som malemu zacala umyvat zubky ked mal 20 mesiacov lebo uz mal vsetky zubky prve dva mu vysli ked mal 3 mesiace no umyval si ich sam sem tam no a o par dni z toho dostal slintavku cele dasienka mal zapalene teploty 40,nic nepapal sli sme k lekarke predpisala nam vela vitaminov masticiek a antibiotik boli sme 10 dni inkubovani potom sme zasli k zubarovi a pani zubarka povedla ze ziadnom prípade zubky nečistit pokial dieta nenastivilo prvu prehliadku a mame príst az ked bude mat 3až 3,5 rôčka,že nemam davatani kupovat ziadne detske pasty že ked prídeme on nam poradi
Ako nam vykukol prvy, najprv len prstom a vodou aj teraz len vodickou malej sa to paci rada mi cuca vodicku s prstov 😉

ahoj ja som obom detom umyvala od prveho zubku. nech si navyknu 🙂 na to prve umyvanie staci jemnucka kefka a bez pasty urcite 🙂